logo


Χορός ανακοινώσεων μετά από την επιστολή παρατάξεων και ανεξάρτητων  περί αποχής στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Χθες η Δημοτική Αρχή με ανακοίνωσή της εξακόντισε κατηγορίες περί ανεύθυνσης αντιπολίτευσης, που λειτουργεί σε βάρος των συμφερόντων της πόλης, σήμερα οι καταγγελλόμενοι απαντούν με νέα κοινή ανακοίνωσή τους, αποκρούοντας τις αιτιάσεις  και προκαλώντας τη Δημοτική Αρχή να κάνει πράξη τις συναινέσεις που επαγγέλλεται. Και αυτά ενώ σήμερα το μεσημέρι συγκαλείται κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και επίκειται και σχετική πρόσκληση για συνεδρίαση  και του Δημοτικού Συμβουλίου:

Διόνυσος 07 Ιουλίου 2002

Αμετροεπείς και αιθεροβάμονες…

Ομολογούν, λοιπόν, μόνοι τους ότι δεν υπήρξε καμιά διαβούλευση αλλά ζητήθηκαν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος μόνο παρατηρήσεις στο σχέδιο που είχε σταλεί. Δεν μπήκαν καν στο κόπο να φωνάξουν τις Παρατάξεις και να παρουσιάσουν το νέο ΟΕΥ εξηγώντας τη σκοπιμότητα των αλλαγών που έχουν κάνει. Γιατί άραγε;;;

Ανεξάρτητα από το ποια Παράταξη και όχι δημοτικός σύμβουλος ανταποκρίθηκε και έστειλε παρατηρήσεις αυτό που έχει σημασία είναι ότι, ενώ ζητήθηκε, ταυτόχρονα, να γίνει συζήτηση δια ζώσης επί των παρατηρήσεων, ουδέποτε αυτή πραγματοποιήθηκε. Γιατί άραγε;;;

Μα, επειδή ήταν διαφορετικές οι παρατηρήσεις από την δική τους πρόταση η οποία είναι πατερναλιστική, γραφειοκρατική, αποσπασματική και αναποτελεσματική στην υλοποίησή της.

Και με τον Κανονισμό των κοιμητηρίων ακριβώς την ίδια ως άνω διαδικασία ακολούθησαν. Η δε αναφορά περί ομόφωνης απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής δεν σημαίνει ότι έγινε διαβούλευση, αφού δυο, τουλάχιστον, Παρατάξεις (η μια εξ αυτών, μάλιστα, έστειλε και προτάσεις) δεν συμμετέχουν λόγω της κυβερνησιμότητας «Θεοδωρικάκου».

Άλλωστε, το πώς εννοεί η δημοτική αρχή την διαβούλευση το έχει αποδείξει πολλές φορές με αποκορύφωμα τις διαπαραταξιακές.

Διαβουλεύεται μόνο, όταν τα γεγονότα την εκθέτουν και θέλει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και όταν συμφωνούν μαζί της

Το συμπέρασμα για τη Δημοτική Αρχή απολύτως ξεκάθαρο:

  • Θέλει να παρουσιάσει έργο, όταν, σχεδόν τρία χρόνια, δεν έχει κάνει τίποτα παρά μόνο απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους και, τώρα, δεν την παίρνει ο χρόνος και βιάζεται…
  • Θέλει, πάντα, να περνάει το δικό της και όταν αυτό δε γίνεται κάνει σαν τα μικρά παιδιά βάζει τα «κλάματα» και της φταίνε πάντα οι άλλοι…
  • Θέλει να λειτουργήσει ο Δήμος και ο ΟΕΥ καρκινοβατεί από το Νοέμβρη του 2019 όταν για πρώτη φορά ο πρώην Γενικός Γραμματέας κάλεσε τις Παρατάξεις και παρουσίασε τις πρώτες σκέψεις, έκτοτε το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ!!!

Οι επόμενες εκλογές και όχι η επίλυση των προβλημάτων είναι δική της αποκλειστική συνταγή, καθώς οι δημότες βλέπουν, κρίνουν και συγκρίνουν: τα σκουπίδια, τη Μήδεια, τις Πυρκαγιές, την Ελπίδα, τα λατομεία, το οικιστικό-δασικό, την παράλυση των υπηρεσιών, το κυκλοφοριακό, το πετρέλαιο για τα σχολεία, τις αναθέσεις εκατομμυρίων και τόσα άλλα…

Η επίκληση ότι η αναβολή του προχθεσινού ΔΣ έχει επιπτώσεις λόγω της μη έγκαιρης έγκρισης της 2ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού είναι, τουλάχιστον, προσχηματική και υποκριτική, καθώς η σχετική εισήγηση για μια φορά ακόμα μας απεστάλη με ηλεκτρονικό μήνυμα στις 15:18 την Τρίτη, την ίδια μέρα της συνεδρίασης και, ως εκ τούτου, το περιεχόμενό της ήταν παντελώς άγνωστο.

Την προθυμία τους να συνεργαστούν με όλους και να επιδιώξουν συναινέσεις προκειμένου ο Δήμος να πάει μπροστά δεν χρειάζεται ούτε να την επικαλούνται ούτε να την ανακοινώνουν, ας την κάνουν πράξη.

Για αυτό, προτείνουμε την Δευτέρα 11-07-2022 και ώρα 19:00 να πραγματοποιηθεί η ανοιχτή συζήτηση/διαβούλευση, όπως αναφέρουμε και στην επιστολή μας, για να διαμορφωθεί η βέλτιστη λύση για τον ΟΕΥ και με τον ίδιο τρόπο να προχωρήσουμε στη συνέχεια και στα λοιπά κανονιστικά και άλλα κρίσιμα θέματα.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε για να βρεθούν λύσεις. Εσείς μπορείτε να τις δεχθείτε;;;;

Περιμένουμε….

Για τις Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης &

Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΖΑΜΑΝΗΣ/ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ/ΕΥΠΟΛΙΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ

ΤΕΥΚΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ/ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΛΗΜΗΣ/ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΩΤΟΣ/ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ