logo


14 τα θέματα στην Ημερήσια Διάταξη για την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου, που συνεδριάζει την προσεχή Τρίτη 5 Ιουλίου στις 8.30 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου.

Ανάμεσά τους:

*Η 2η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2022, μετά από τις έκτακτες επιχορηγήσεις για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (400.000 ευρώ) και για δράσεις πυροπροστασίας (140.000 ευρώ), αλλά και τις χρηματοδοτήσεις για έργα ενταγμένα σε χρηματοδοτικά προγράμματα (αξιοποίηση του κτηρίου του ΤΥΠΕΤ στον Άγ. Στέφανο, βιοκλιματική ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στη Δροσιά, βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, εκπόνηση σχεδίου αστικής προσβασιμότητας κ.λπ.), συνολικού ποσού άνω των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ.

*Έργο απορροής ομβρίων με παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας, συνολικής δαπάνης 900.000 ευρώ, προγραμματίζεται κυρίως στο Κρυονέρι αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης, μετά από την καταστροφική πυρκαγιά πέρυσι τον Αύγουστο και ενόψει του επερχόμενου χειμώνα. Το έργο προτείνεται να γίνει με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία ακόμη τελεί ο Δήμος Διονύσου. Υπενθυμίζεται πως τη διαδικασία αυτή οι παρατάξεις της μειοψηφίας θεωρούν απ’ ευθείας ανάθεση και κατηγορούν τη Δημοτική Αρχή πως- με το πρόσχημα της έκτακτης ανάγκης- τη χρησιμοποιεί για να δίνει δουλειές σε ημετέρους. Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, το έργο θα περιλαμβάνει τοπικές επεμβάσεις και κατασκευή δικτύου προκειμένου να διευθετηθεί η απορροή ομβρίων στις οδούς Ανοίξεως και Πολυτεχνείου, και γύρω από αυτές, της Κοινότητας Κρυονερίου, που εκτιμάται ότι θα δεχθούν σημαντικούς όγκους νερού σε έντονες βροχοπτώσεις, ειδικά μετά την περυσινή φωτιά. Πέρα από αυτά, θα αντιμετωπιστεί και και οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα απορροής και αποχέτευσης ομβρίων προκύψει και αξιολογηθεί ως άμεσης προτεραιότητας για τις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές πέρυσι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, και ειδικότερα στις Κοινότητες Αγ. Στεφάνου, Διονύσου, Ροδόπολης, Δροσιάς και Σταμάτας.

*Με απ’ ευθείας ανάθεση προτείνεται να γίνει η επισκευή και συντήρηση (τακτική και έκτακτη) του εξοπλισμού του δημοτικού Γυμναστηρίου, στον Άγ. Στέφανο, μετά από την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού και την επανέναρξη της λειτουργίας του. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 9.900 ευρώ περίπου και τη σχετική μελέτη συνέταξε το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

*Ακόμη μια απ’ ευθείας ανάθεση, προϋπολογισμού 37.200 ευρώ, προτείνεται να γίνει ώστε ο Δήμος Διονύσου να εντάξει δράσεις ρομποτικής στο φετινό πρόγραμμα του summer camp. Οι δράσεις αυτές, υπογραμμίζει στην ισήγησή του ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν ιδιαίτερα χρήσιμη γνώση, ενώ παράλληλα διασκεδάζουν δημιουργώντας πραγματικές εφαρμογές με αποτέλεσμα να μαθαίνουν να σκέφτονται πιο αποτελεσματικά. Τα σχολεία όπου θα πραγματοποιηθούν οι εν λόγω δράσεις, κατά το διάστημα από 11 έως 29 Ιουλίου, είναι: Το Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς, το 1ο Δημοτικό Κρυονερίου, το 1ο Δημοτικό Αγίου Στεφάνου, το 2ο Δημοτικό Αγίου Στεφάνου, το Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Στεφάνου και το Κλειστό Γυμναστήριο στη Ροδόπολη.

*Τέλος, σε δυο δωρεές προς το Δήμο Διονύσου προχωρεί η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) ΑΙΓΕΑΣ. Πιο συγκεκριμένα, η Εταιρεία προτίθεται να αναλάβει την επισκευή του γηπέδου τέννις στο Κρυονέρι, αλλά και τη δωρεά απινιδωτή και σχετικών αναλώσιμων για την ενίσχυση του Δημοτικού Πολυϊατρείου

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: 2η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο.Ε. 2022.

ΘΕΜΑ 2:Έγκριση όρων διαγωνισμού για την “ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ” για τα Τμήματα: – Β’ [Όλες οι εργασίες σε Μηχανήματα Έργου (Χωματουργικά, Σάρωθρα κλπ)] – ΣΤ’ [Συντήρηση Ηλεκτρικού Οχήματος] συνολικού προϋπολογισμού 83.886,00€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και δικαιώματος προαίρεσης.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Πρακτικών της διαδικασίας διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την «Προμήθεια τροφών για την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου και των Παιδικών Σταθμών και Κ.Α.Π.Η του ΝΠΔΔ Κοινωνική Προστασία Αλληλεγγύη και Παιδεία – Η ΕΣΤΙΑ» ΕΝΟΤΗΤΑ Β για την ΟΜΑΔΑ Ε ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΕIΟΥ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση παράτασης της συμβατικής προθεσμίας της μελέτης: «Τοπογραφικές αποτυπώσεις για την υποστήριξη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών» του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 5o: Λήψη απόφασης για την: Έγκριση της υπ’ αριθμ. 11/2022 μελέτης του έργου: «Απορροή ομβρίων και αντιπλημμυρικό έργο» όπως τα συνέταξε και θεώρησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 6ο: Εξειδίκευση πίστωσης για τη Συντήρηση και Επισκευή Αθλητικού Εξοπλισμού του Δημοτικού Γυμναστηρίου Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 7ο: Διοργάνωση και εξειδίκευση πίστωσης δράσεων ρομποτικής στο SUMMER CAMP ΔΙΟΝΥΣΟΥ 2022.

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) ΑΙΓΕΑΣ

ΘΕΜΑ 9ο: Αποδοχή δωρεάς: Από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) ΑΙΓΕΑΣ για την ενίσχυση του κοινωνικού πολυϊατρείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 10ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το SUPER MARKET ΑΛΦΑ- ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 11ο: Έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής για την καταβολή δαπάνης (οικονομική συμμετοχή) για νέες παροχές ΔΕΔΔΗΕ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 12ο: Διόρθωση σφάλματος στους όρους της διακήρυξης του πλειοδοτικού διαγωνισμού της Α.Ο.Ε. 298/2022.

ΘΕΜΑ 13ο: Διαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση 3ου πρακτικού Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού & ανάδειξη οριστικών αναδόχων για τις υπηρεσίες διαχείρισης αδέσποτων ζώων συνολικού προϋπολογισμού 228.160,00 συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.