logo


Πλήρως δεκτούς έκανε τους ισχυρισμούς του Δήμου Διονύσου το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώπιον του οποίου 21 δημοτικοί σύμβουλοι από παρατάξεις της μειοψηφίας, και ανεξάρτητοι, έχουν ασκήσει αίτηση αναστολής και ακύρωσης για σειρά διοικητικών πράξεων, σχετικών με το διαγωνσιμό για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού με LED. Αυτό προκύπτει από την ανάρτηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδη στο facebook, με τη σχετική ενημέρωση του δικηγόρου Απ. Παπακωνσταντίνου, στο γραφείο του οποίου λόγω εμπειρίας και εξιδίκευσης ανατέθηκε ο χειρισμός της υπόθεσης με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στα μέσα Ιουνίου.

Τα μέτωπα για τους 21 δημοτικούς συμβούλους είναι δυο: Αφενός οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, που αφορούν στην εν λόγω διαγωνιστική διαδικασία. Και αφετέρου η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στο βαθμό που η τελευταία έκρινε πως η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της Μαΐου, που είχε ληφθεί μετά από την αποχώρηση της Δημοτικής Αρχής, στερείται εκτελεστότητας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του δικηγόρου, κατά τη συζήτηση της αίτησης αναστολής, που είναι το πρώτο βήμα, το ΣτΕ υιοθέτησε πλήρως τους ισχυρισμούς του Δήμου, με αποτέλεσμα να απορρίψει την αίτηση. Όσο για την αίτηση ακύρωσης, αυτή θα συζητηθεί στις 6 Δεκεμβρίου ενώπιον της μείζονος μειοψηφίας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μέχρι τότε, κανονικά προχωρεί η διαγωνιστική διαδικασία για τα  LED, απάντησε ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, χθες Τρίτη 28 Ιουνίου στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Ήδη έχουν ανταποκριθεί τρεις μεγάλες εταιρείες, ευρωπαϊκού επιπέδου επιβεβαιώνοντας τον υγιή και γνήσιο ανταγωνισμό, συμπλήρωσε ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκης, που χαρακτήρισε την απόρριψη της αίτησης αναστολής “ως την καλύτερη απάντηση στις παρατάξεις που κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να σταματήσουν το έργο”, αφήνοντας αιχμές και για τον Κ. Κουριδάκη, τον μοναδικό εκπρόσωπο των μειοψηφιών στη χθεσινή συνεδρίαση.

Το έργο που η προηγούμενη Δημοτική Αρχή επεδίωκε να υλοποιήσει με 10 εκατομμύρια ευρώ, εμείς το φέραμε με τα μισά χρήματα και ποιοτικότερο και πλουσιότερο σε παροχές, υπογράμμισε ο Δήμαρχος, που εκτίμησε πως ανάδοχος θα έχει αναδειχθεί και εγκατασταθεί πριν από τα Χριστούγεννα.