logo


Καταγγελία με διπλή ανάγνωση έφερε η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου Λ. Μαγκλάρα, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης, την περασμένη Δευτέρα 20 Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα η κ. Μαγκλάρα περιέγραψε περιστατικό, το οποίο έγινε γνωστό μετά από ανάρτηση στο facebook, κατά το οποίο γονέας μπήκε στο εσωτερικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου, ανενόχλητος και εν αγνοία των δασκάλων και του Διευθυντή, κατευθύνθηκε στις τουαλέτες, επί 9 και πλέον λεπτά μαγνητοσκοπούσε τη λειτουργία στα καζανάκια, και εν συνεχεία προχώρησε σε ανάρτηση στο facebook, καταγγέλλοντας τη λειτουργία του σχολείου σε σχέση με την υγιεινή.

Η κ. Μαγκλάρα υπογράμμισε πως ο εν λόγω γονέας, ο οποίος μάλιστα δεν ανήκει στο δυναμικό του Συλλόγου Γονέων, δεν ακολούθησε την ενδεδειγμένη διαδικασία για την υποβολή του όποιου αιτήματος μέσω του οικείου Συλλόγου, που σε συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου  το προωθεί στη Σχολική Επιτροπή. Η όλη διαδικασία στοχοποίησε μέσω facebook και το Σχολείο, όπου μάλιστα η συμβολή, η στήριξη και οι σταθερές διεκδικήσεις των γονιών και των δασκάλων σε ό, τι έχει γίνει, είναι διαχρονικά καθοριστικές. Η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, τέλος, απευθύνθηκε  στους εκπροσώπους των Διευθυντών στη Σχολική Επιτροπή προκειμένου με τη συνεργασία μεταξύ τους να μην υπάρξουν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Χ. Τσολάκου υπογράμμισε πως η ανάρτηση τέτοιων αιτημάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εκτός θεσμοθετημένων διαδικασιών, στοχοποιεί εκτός από το ίδιο το σχολείο, και τη Σχολική Επιτροπή, και την Πρόεδρό της, και τελικά και το Δήμο.

Για “καθαρά πολιτικό παιχνίδι” μίλησε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α. Τόκα, ενώ η Αγγ. Λούκαρη, Διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου Κρυονερίου, στάθηκε ιδιαιτέρως στο γεγονός πως ο γονέας κυκλοφορούσε ανενόχλητος και ανεξέλεγκτος μέσα στο σχολείο, χωρίς κανείς να τον εμποδίσει.