logo


Δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 8.30 το πρωί η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, με 11 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους:

*Η έγκριση των όρων και των προϋποθέσεων επενδυτικού δανείου, ύψους 3.230.565 ευρώ, για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων ύδρευσης του Δήμου. Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και την εγκατάσταση εξοπλισμού αντλητικών συγκροτημάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης για 20 ενεργοβόρες εγκαταστάσεις ύδρευσης του Δήμου, τη βελτίωση της ενεργειακής και λειτουργικής απόδοσης του υφιστάμενου εξοπλισμού, την εγκατάσταση ευφυούς συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης ενέργειας των εγκαταστάσεων ύδρευσης, καθώς και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού σε 14 υφιστάμενους τοπικούς σταθμούς ελέγχου του δικτύου ύδρευσης, την εγκατάσταση 6 νέων τοπικών σταθμών ελέγχου, που θα ενσωματωθούν στο σύστημα τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού ύδρευσης του Δήμου, την προμήθεια τριών αντλητικών συγκροτημάτων, καθώς και συστημάτων και εξοπλισμού, που θα ενισχύσουν το μέτωπο της πολιτικής προστασίας, όπως συστήματα έγκαιρης ενημέρωσης του πληθυσμού, αλλά και ηλεκτρονικού υλικού, κ.λπ. Το δάνειο θα καλυφθεί κατά 50% από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, με το υπόλοιπο να προέρχεται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και  Δανείων, και με διάρκεια εξόφλησης τα 15 χρόνια.

*Μείωση της τιμής εκκίνησης κατά 100 ευρώ προτείνει ο εντεταλμένος σύμβουλος Οικονομικών Πόρων- Ψηφιακών Εφαρμογών και Προστασίας του Πολίτη Γ. Τσουδερός για την τρίτη κατά σειρά απόπειρα δημοπράτησης του περίπτερου στην Κοινότητα Διονύσου. Υπενθυμίζεται πως οι δυο προηγούμενες προσπάθειες στη διάρκεια της περυσινής χρονιάς, με τιμή εκκίνησης τα 350 ευρώ, είχαν αποβεί άκαρπες  και οι δημοπρατήσεις άγονες, έτσι αυτή τη φορά οι προσφορές θα ξεκινήσουν στα 250 ευρώ.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Εισήγηση περί αποδοχής των όρων και των προϋποθέσεων επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενταγμένου στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”, για την εκτέλεση του έργου: «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ», συνολικού ποσού 3.230.565,80€

ΘΕΜΑ 2ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής του υπαλλήλου του Δήμου Αλέξανδρος Παραβατός και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.

ΘΕΜΑ 3ο: Αποδοχές πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεων, επιχορηγήσεων, συμπεριλαμβανομένων κατανοµών ΚΑΠ, επιδοτήσεων, δωρεών προς τους ΟΤΑ, καθώς και αποφάσεων ένταξης πράξεών τους σε αναπτυξιακά προγράµµατα.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 4ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ AE για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 5ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ AE για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 8ο: Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 318/2020 ΑΟΕ “Περί Καθορισμού του Πλαισίου Τιμολογιακής Πολιτικής που θα ακολουθηθεί για τη Μουσική Σχολή και τα Επιμορφωτικά Μαθήματα του Δήμου Διονύσου”.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση είσπραξης οφειλών μέσω Εφαρμογής Ηλεκτρονικού Εμπορίου(e- POS). Ορισμός εξουσιοδοτημένων προσώπων για την υπογραφή της σύμβασης το άνοιγμα λογαριασμού και την διαχείριση των συναλλαγών.

ΘΕΜΑ 10ο: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση του δημοτικού περιπτέρου στη Δ.Ε. Διονύσου με τη διενέργεια πλειοδοτικής δημοπρασίας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 11ο: Αίτημα του κ. Γ. ΔΗΜ. για αποζημίωση λόγω ζημιάς στο αυτοκίνητό του με αρ. κυκλ. ΜΙΤ… από πρόσκρουση σε προπορευόμενο όχημα λόγω πάγου στην οδό ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ της Δ.Ε. Άνοιξης.