logo


Προς το Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη, τους Αντιδημάρχους Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκη και Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Μ. Κόκκαλη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Διονύσου Τ. Μπάση απευθύνεται η επιστολή του τοπικού Κλιμακίου Εθελοντών, που προτείνει λύση για την καλύτερη επάνδρωση του πυροφυλακίου στο Διονυσοβούνι μέσω εταιρείας φύλαξης για τρεις βάρδιες ημερησίως, καθημερινά και για τρεις μήνες. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως οι Εθελοντές του Κλιμακίου, των οποίων ο αριθμός έχει αυξηθεί σημαντικά, επιδιώκουν καθημερινές συναντήσεις στα γραφεία, επί της οδού Μητρ. Κυδωνιών, εφόσον και ο καιρός το επιτρέπει, παραμένοντας συνεχώς σε εγρήγορση:

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και την αναγκαιότητα τοποθέτησης πυροφύλακα στο πυροφυλάκιο του Διονυσοβουνίου,  γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυσκολίες της ολοκλήρωσης αυτής της διαδικασίας, καθώς και εκείνες  που αντιμετωπίζουμε από τα άτομα που εκτελούν  χρέη πυροφύλακα, θα θέλαμε να σας κάνουμε την παρακάτω πρόταση:

Την ανάληψη αυτού του καθήκοντος από κάποια εταιρεία security, η οποία θα τοποθετήσει άτομα (πυροφύλακες) για όλο το 24ωρο, για όλες τις ημέρες του μήνα, και για 3 μήνες.

Από όσο γνωρίζετε η φύλαξη μέχρι πέρσι, γινόταν ως εξής: 

Μία βάρδια από υπάλληλο του Λατομείου Διονύσου, για όλες τις μέρες του μήνα, από 1 Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου.

Μία βάρδια από κάποιον εποχιακό υπάλληλο του δήμου εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

Μία βάρδια από κάποιον εποχιακό υπάλληλο του ΣΠΑΠ εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

Τα Σαββατοκύριακα τις δύο βάρδιες  κάλυπταν οι εθελοντές και τα 2 τελευταία χρόνια συμμετείχαν  οι Nαυτοπρόσκοποι.

Από ό,τι καταλαβαίνετε η τόσο σοβαρή και υπεύθυνη υπόθεση της πυροφύλαξης γινόταν με ελλιπή και αναξιόπιστο τρόπο.

Ο πυροφύλακας της εταιρείας security σίγουρα θα κάνει καλύτερα και με συνέπεια την δουλειά του, κάνοντας αναφορές στο κέντρο του, επικοινωνώντας με τα περίπολα για έλεγχο, θα τηρεί ακριβώς το ωράριό του και θα είναι υπεύθυνος και υπόλογος για ό,τι συμβεί.

Μία προσφορά που πήραμε από την εταιρεία του κυρίου Τσεκούρα και την οποία σας αποστέλλω, κοστίζει γύρω στα 6.000 ευρώ μηνιαίως και για τις τρεις βάρδιες για όλες τις ημέρες του μήνα.

Ευελπιστούμε η πρότασή μας να γίνει δεκτή έτσι ώστε να έχουμε την όσο το δυνατόν καλύτερη πυρασφάλεια.

Όσον αφορά την πληρωμή του κόστους έχουμε κάποιες  προτάσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

Σας ευχαριστούμε θερμά με τις καλύτερες ευχές μας για υγεία και ένα όμορφο  καλοκαίρι.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Διονύσου

Πιτιανούδης Δημήτριος