logo


Σε στίχους της Διονυσιώτισσας Αιμ. Πανταζή και με συνθέτη τον Γ. Ιωάννου κυκλοφόρησαν πριν από λίγες ημέρες οι Νεράιδες, πρώτο μέρος από τρία, του κύκλου τραγουδιών “Μικρά ερωτικά”.

Οι «Νεράιδες» είναι το πρώτο μέρος του κύκλου τραγουδιών με γενικό τίτλο «Μικρά Ερωτικά» και ήρθαν κοντά μας να μας ταξιδέψουν σε  ένα παραμύθι. Θα χρησιμοποιήσουν τη σαγήνη και τη νεραϊδόσκονή τους οι Νεράιδές μας και δεν θα κλέψουν φωνές, αλλά καρδιές!

Για να δούμε λοιπόν:

Οι ομότιτλες «Νεράιδες» μας παίρνουν από το χέρι και μας πάνε σε δάση και βουνά, σε ποτάμια και κρυφές πηγές, όχι για να μας κλέψουν τη φωνή, αλλά για να μας δώσουν σταγόνες δροσιάς  και αισιοδοξία, να μας αδειάσουν το νου με επικές μελωδίες βγαλμένες από τα δάση τους. Μας παρασύρουν να χορέψουμε ένα σημερινό Βαλσάκι, να δούμε στίχους που ερωτοτροπούν με νότες σαν μικρές άτακτες νύμφες, μας δίνουν το μεταξωτό τους μαντήλι να τυλίξουμε τα Όνειρά μας για να μην γίνουν μετανάστες, να μας κρατήσουν πάντα κοντά τους. Μια μυστηριακή, αλλά και μοντέρνα, σκηνή «Μικρών Ερωτικών» μελοποιημένων σεναρίων.

Οι «Νεράιδες» ανοίγουν τον ερωτικό αυτόν χορό, με πολλή ευαισθησία μα πάνω από όλα με πολλή αγάπη. Φέρουν το αποτύπωμα της ψυχής του συνθέτη-ερμηνευτή, της στιχουργού και της ερμηνεύτριας, με τη διάθεση να το αφήσουν να πετάξει όσο πιο ψηλά γίνεται και να φτάσει κοντά μας.

Καλή ακρόαση!

Συνθέτης: Γιάννης Κ. Ιωάννου

Στιχουργός: Αιμιλία Πανταζή

Ερμηνευτές: Κατερίνα Παπαδημητρίου – Γιάννης Κ. Ιωάννου

Παραγωγή / Ενορχήστρωση: Γιάννης Κ. Ιωάννου

Κυκλοφορεί από 4 Μαϊου 2022, σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την FM Records.

1. Νεράιδες (Fairies)
Κατερίνα Παπαδημητρίου
Γιάννης Κ. Ιωάννου (αφήγηση)

2. Το Βαλσάκι (The Little Waltz)
Κατερίνα Παπαδημητρίου
Γιάννης Κ. Ιωάννου(2η φωνή)

3. Αν ήσουν (If You Were)
Κατερίνα Παπαδημητρίου

4. Όνειρα μετανάστες (Dreams Became Immigrants)

Γιάννης Κ. Ιωάννου

__________________________________________________________________________

Γιάννης Κ. Ιωάννου yanniskioannou@icloud.com

F.M. Digital Tunes Ltd. (FM Records)

pavlos@fmrecords.net

pavlos.fmdigital@gmail.com