logo


“Η γνώση σώζει ζωές” είναι ο τίτλος του σεμινάριου Πρώτων Βοηθειών που οργανώνει ο Δήμος Διονύσου την Κυριακή 5 Ιουνίου. Δεν είναι υπερβολή: Τις οδηγίες αντίστοιχου σεμινάριου ακολούθησα πριν από πολλά πολλά χρόνια, όταν στο λαιμό της κόρης μου- θά’ταν δεν θα’ταν 5 χρόνων- στάθηκε φλούδα ντομάτας. Ακόμα θυμάμαι την αγωνία στα μάτια της καθώς προσπαθούσε να αναπνεύσει, την αγωνία τη δική μου όταν την είχα αγκαλιάσει από πίσω και την πίεζα στο θώρακα προσπαθώντας να εφαρμόσω πιστά ό,τι είχα μάθει, και τέλος τα λόγια της, μια σταλιά παιδί: “Σ’ ευχαριστώ, σ’ ευχαριστώ μαμά μου, μου έσωσες τη ζωή”.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με το Δήμο Διονύσου και τους διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργανώνει την Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 10:00-14:00,στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, στην οδό Πεντζερίδη 3, το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, θα εκπαιδευτούν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), και θα λάβουν και σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για το σεμινάριο απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 210 6217830 (κ. Ζωή Μαρουλάκη).