logo


Συνεχίζουν τη συνεργασία τους για μείζονα θέματα του Δήμου Διονύσου οι τέσσερις από τις 5 παρατάξεις της μειοψηφίας από κοινού με ανεξάρτητους συμβούλους και καταθέτουν τρία ερωτήματα που αφορούν στην υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τα LED, στην επαναφορά τών δια ζώσης συνεδριάσεων, καθώς και στην οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τη “Μήδεια”.

Πιο συγκεκριμένα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως είναι γνωστό, αποφάσισε να διαφοροποιήσει την υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης στην πόλη, και να μην επιλέξει την ανάθεσή της σε ιδιώτες. Η απόφαση αυτή, υπενθυμίζεται, ελήφθη από 23 δημοτικούς συμβούλους- των μειοψηφιών και ανεξάρτητους- ενώ η παράταξη της Διοίκησης επέλεξε να αποχωρήσει, υποστηρίζοντας πως η διαδικασία δεν ήταν νόμιμη. Η ίδια Διοίκηση προσέφυγε κατά της απόφασης αυτής στην αρμόδια ελεγκτική Αρχή, η οποία από τη μια πλευρά απέρριψε την προσφυγή και από την άλλη θεώρησε την απόφαση μη εκτελεστή. Εν προκειμένω οι παρατάξεις απευθύνονται στο Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χ. Μπακούρο, ζητώντας γραπτή ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης της απόφασης καθώς και το σχετικό χρονοδιάγραμμα:

Η επιστροφή στην κανονικότητα των δια ζώσης συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με τήρηση μέτρων προστασίας, και παράλληλη ζωντανή μετάδοσή τους από το κανάλι του Δήμου αφορά στο επόμενο ζήτημα που θέτουν οι παρατάξεις, με ερώτημά τους προς το Προεδρείο:

Τέλος, και μετά από την ολοκλήρωση της χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης προς 662 συμπολίτες που επλήγησαν από την κακοκαιρία “Μήδεια” τον περυσινό Φεβρουάριο, οι παρατάξεις θέτουν προς το Γενικό Γραμματέα σειρά ερωτημάτων που αφορούν στη διαδικασία που ακολουθήθηκε και στον τρόπο χορήγησης της ενίσχυσης, στα κριτήριά της, στα ποσά που δόθηκαν, σ’ αυτά που έμειναν αδιάθετα από τη σχετική επιχορήγηση του ΥΠΕΣ κλπ.: