logo


Τρία τα θέματα στην Ημερήσια Διάταξη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, που θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη αύριο Τρίτη 3 Μαΐου στις 9 το πρωί. Αναμφίβολα το σημαντικότερο είναι η έκτακτη επιχορήγηση προς τις δυο Σχολικές Επιτροπές, που από το 2019- οπότε με απόφαση του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου περιορίστηκε δραματικά η δυνατότητα επιχορήγησής τους από το Δήμο- αντιμετωπίζουν οξύτατο οικονομικό πρόβλημα. Εν προκειμένω ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σπ. Αρνής ζητεί την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής για την επιχορήγηση της μεν Πρωτοβάθμιας Σχολικής με 40.000 ευρώ, ενώ της Δευτεροβάθμιας με 30.000 ευρώ.

Επιπλέον, το ποσόν των 2700 ευρώ περίπου προτείνεται να δοθεί για την παράσταση “Μήδεια” του Ευρυπίδη, που θα ανεβάσει η Θεατρική Ομάδα “Σκηνή Άνοιξης”. Στόχος, τονίζεται στην εισήγηση του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη, είναι να γευθούν οι συµπολίτες το “λόγο” του τραγικότερου των ποιητών, τον Ευριπίδη: Αντισυµβατικός, ρεαλιστής, ευαίσθητος, αυστηρός κριτής της κοινωνίας και της πολιτείας, διαχρονικός. Η σκηνοθεσία είναι της Ευ. Σουβατζή, τα σκηνικά της Ν. ∆ρακάκη – Κοζακλή και η µουσική του Φ. Περιστέρη. Οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα στις 29, 30 Μαΐου & 3, 4, 5 Ιουνίου 2022 και ώρα 21:00 µ.µ. στο Κλειστό θέατρο του Λυκείου Άνοιξης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Σύσταση Παγίας προκαταβολής 2022 και διάθεση πιστώσεων

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 2ο: ∆ιοργάνωση και εξειδίκευση πίστωσης για την παράσταση “ΜΗ∆ΕΙΑ” του Ευριπίδη της Θεατρικής οµάδας “Σκηνή Άνοιξης”.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση έκτακτης επιχορήγησης των ΝΠ∆∆, Σχολικών Επιτροπών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης ∆ήµου ∆ιονύσου.