logo


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΣΤΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΤΗΣ  ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία συστηματικής εστίασης Γευσήνους, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, με χαμηλούς μισθούς και καταπάτηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων τους. Ο κανόνας στη δουλειά των εργαζομένων και ιδιαίτερα στο εργοστάσιο παραγωγής είναι οι χαμηλοί μισθοί, 8μιση ώρες εργασίας, τα 10ωρα με απλήρωτες τις ώρες των υπερωριών, 6ήμερη εργασία με πληρωμή της 6ης μέρας σε κουπόνια, η μεταφορά των εργαζόμενων για να εργαστούν σε τεράστιες αποστάσεις από τα σπίτια τους με δικά τους έξοδα και οχήματα.

Η απόφαση των εργαζομένων να φτιάξουν το δικό τους σωματείο, το «Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση Γευσήνους ΑΒΕΕ» και να διεκδικήσουν να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, ζητώντας τα αυτονόητα, φαίνεται ενόχλησε την Διοίκηση της εταιρείας τόσο πολύ, ώστε να εφαρμόσει ένα σχέδιο εξόντωσης όσων ξεκίνησαν αυτή τη προσπάθεια. Εκδικητικές μεταθέσεις των ιδρυτικών μελών του Σωματείου σε πόστα και καταστήματα, απειλές ώστε να τρομοκρατήσει και να δημιουργήσει προσωπικά, οικογενειακά και άλλα προβλήματα στους συναγωνιστές συναδέλφους της προσωρινής Διοίκησης του Σωματείου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ότι αμέσως μετά τη δημιουργία του Σωματείου ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παρέα με διευθυντές περνούσε από όλα τα πόστα ώστε να του υποδείξουν τους «ταραξίες» με το δάκτυλο, τους καλούσε στο γραφείο για ανάκριση και απαιτούσε να ανακαλέσουν την υπογραφή τους από ιδρυτικά μέλη του Σωματείου. Στη συνέχεια «έδιωξε» από το εργοστάσιο με μετάθεση τον Γραμματέα της Διοικούσας Επιτροπής, μεταθέτει συνεχώς αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα από κατάστημα σε κατάστημα την Ταμία και ανακοίνωσε μία ημέρα πριν από την απεργία της 6ης Απρίλη μετάθεση στον Πρόεδρο, από το πόστο που δουλεύει εδώ και 10 χρόνια σε άλλο πόστο 30 χιλιόμετρα μακριά από την οικία του, σε ωράριο απαγορευτικό για τις οικογενειακές του υποχρεώσεις και επιβάλλοντάς του να καλύψει μόνος του τα έξοδα μεταφοράς.

Η διοίκηση της εταιρείας μάλιστα αξιοποιώντας και πλευρές του Ν. Χατζηδάκη, για να αντιμετωπίσει τον αγώνα των εργαζομένων και να αποφύγει να πληρώσει τα αυτονόητα που διεκδικούν, με μπροστάρηδες τους διευθυντές και με την απειλή της απόλυσης, παρουσίασε ένα εργοδοτικό μηχανισμό, που το ονόμασε «ανεξάρτητο» επιχειρησιακό σωματείο (το μόρφωμα ακούει στο όνομα «σωματείο εργατοϋπαλλήλων γευσήνους»), στο οποίο πριν ακόμα ιδρυθεί, παρακρατείται η συνδρομή μέσω της μισθοδοσίας!

Από αυτές τις κινήσεις της Διοίκησης της εταιρείας, αποδεικνύεται ότι η επιλογή των εργαζομένων να φτιάξουν το δικό τους Σωματείο και να παλέψουν οργανωμένα για τα δίκαια αιτήματα τους είναι σωστή και αποτελεσματική. Αποδεικνύεται ότι η εταιρεία ήταν ανέκαθεν εχθρική προς τα δικαιώματα των εργαζομένων και ότι το μόνο που θέλει είναι να διασφαλίζει τα κέρδη της με κάθε τρόπο.

Η αλληλεγγύη όλων των σωματείων του κλάδου μας θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει. Οι εργαζόμενοι στη Γευσήνους δεν είναι μόνοι τους .

Καλούμε τα κλαδικά συνδικάτα, τα επιχειρησιακά σωματεία στους κλάδους και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιείται η εταιρεία με υποκαταστήματα, να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στο επιχειρησιακό «Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση Γευσήνους ΑΒΕΕ».

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων στη Γευσήνους είναι και δικός μας αγώνας.

Απαιτούμε από την Διοίκηση της εταιρείας  να σταματήσει άμεσα όλες τις απαράδεκτες εκδικητικές ενέργειες απέναντι στους εργαζόμενους και το Σωματείο τους και να ικανοποιήσει όλα τα δίκαια αιτήματα τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 15:30

ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΣΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ