logo


Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου, στη συνεδρίασή της την Τετάρτη 27 Απριλίου, οι όροι διακήρυξης για τη δωρεάν παραχώρηση δικαιώματος χρήσης τού- κλειστού εδώ και χρόνια- περίπτερου στη Ροδόπολη, στη συμβολή των οδών Αγ. Ιωάννου και Ειρήνης.

Η παραχώρηση θα γίνει σε ενδιαφερόμενο που ανήκει σε ειδικές κατηγορίες, όπως προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία (πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, πολεμιστές της Κύπρου) με βάση και εισοδηματικά κριτήρια. Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την ίδια νομοθεσία, το 30% των περιπτέρων που ανήκουν σε Δήμους και προκύπτουν μετά από δημόσια κλήρωση, παραχωρείται για χρήση στις παραπάνω κατηγορίες, έναντι καταβολής ετήσιου τέλους χρήσης κοινόχρηστου χώρου, που στην περίπτωση του Δήμου Διονύσου ανέρχεται σε 20 ευρώ ετησίως.

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση της Οδού Διονύσου όσον αφορά στα άλλα δυο περίπτερα, στη Σταμάτα και το Διόνυσο, που επίσης παραμένουν κλειστά εδώ και μήνες, ο εντεταλμένος σύμβουλος Οικονομικών Γ. Τσουδερός υπογράμμισε πως το μεν περίπτερο στο Διόνυσο, απέναντι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο στη Μητρ. Κυδωνιών, μέσα στο επόμενο 15νθήμερο αναμένεται να έρθει προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή. Υπενθυμίζεται πως για το συγκεκριμένο περίπτερο δυο απόπειρες δημοπρασίας έχουν πέσει στο κενό, μια που και τις δυο φορές δεν προσήλθε κανείς ενδιαφερόμενος, η δημοπρασία κηρύχθηκε άγονη και πλέον εξετάζεται και το σενάριο της μίσθωσης μέσω απ’ ευθείας διαπραγμάτευσης.

Όσο για το περίπτερο στην πλατεία της Σταμάτας, ο κ. Τσουδερός τόνισε πως εκκρεμεί η ορθή χωροοθέτησή του από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ώστε αμέσως μετά να βγει σε δημοπρασία.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί η παρέμβαση του Προέδρου της Κοινότητας Δροσιάς Χ. Ποτίδη, που- επικαλούμενος το παράδειγμα του περίπτερου στην κεντρική πλατεία της περιοχής- επέστησε την προσοχή της Επιτροπής στις… επεκτατικές ενέργειες των περιπτεριούχων που καταλήγουν να μετατρέπουν το χώρο που μισθώνουν σε μικρό ή μεγαλύτερο super market. Αρμόδια για την επαναφορά στην τάξη, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, είναι η Αστυνομία, η οποία πρέπει να καλείται και να επαναφέρει τους μισθωτές στα τετραγωνικά τα οποία τους έχουν παραχωρηθεί.