logo


Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, όταν ακόμη η πανδημία μαινόταν σε όλον τον πλανήτη και οι συναντήσεις δια ζώσης ήταν απαγορευμένες, συστάθηκε στην πόλη μας το Forum Κοινωνικής Ευθύνης «Ελεύθερο Βήμα Πολιτών Διονύσου», με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την παρέμβαση στην κατεύθυνση ανάδειξης ενός νέου ρόλου της κοινωνίας των πολιτών, των κοινωνικών οργανώσεων και του εθελοντισμού. Η θεματολογία,  για την οποία πολίτες έχουν στο διάστημα αυτό καταθέσει τις απόψεις τους, προκαλώντας ευρύτερες συζητήσεις, αφορά σε μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Διονύσου εδώ και δεκαετίες ή και πιο πρόσφατα. Ανάμεσά τους το οικιστικό- δασικό, η αποχέτευση, οι θεσμοί και η σημασία τους, αλλά και η επιχειρούμενη εγκατάσταση νέων λατομείων στην Πεντέλη. Το Forum, στην Ομάδα Υποστήριξης του οποίου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο πρώην Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου Π. Βορριάς, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Θ. Κυριακόπουλος, οι τέως τοπικές σύμβουλοι Σταμάτας Γ. Χρήστου- Ντέλη και Κρυονερίου Β. Κάουλα, κ.ά., καλεί με ανοιχτή επιστολή τούς πολίτες να συμβάλουν, προσφέροντας τις γνώσεις και τις απόψεις τους στην αναβάθμιση της κοινωνικής ζωής του τόπου:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με μια Ομάδα Συμπολιτών μας δημιουργήσαμε το  Forum Κοινωνικής Ευθύνης με την ονομασία «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ», που στηρίζεται σε δημοκρατική λειτουργία, όπως η διαφάνεια, η ανοιχτή διακυβέρνηση, η αξιολόγηση των θεμάτων που συζητιούνται, αλλά και η  αξιοκρατία.

Το Forum  είναι το  μέσο ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων, που κατά θεματική ενότητα,  ενθαρρύνει τη συμμετοχή και την καλοπροαίρετη κριτική, όταν αυτές εκφράζονται με ευπρεπή και πολιτισμένο τρόπο.

Το Forum δεν είναι βέβαια μέσο  προσωπικής ανάδειξης, διαφήμισης,  προβολής ή πεδίο προσωπικών αντιπαραθέσεων και ούτε μπορεί να εξελιχθεί σε Πολιτική ή Δημοτική Παράταξη ή Κίνηση.

Ο Πολίτης – Δημότης,  μέσα από μια διαρκή κριτική, απαλλαγμένος από τον παραδοσιακό συγκεντρωτισμό και με όρους διεύρυνσης της συμμετοχής και εμβάθυνσης της δημοκρατίας, μπορεί να αναδείξει ένα καινούργιο ρόλο για την  κοινωνία των πολιτών, των κοινωνικών οργανώσεων και του εθελοντισμού, δηλαδή πλεονεκτημάτων που συναντώνται σε όλα τα προηγμένα κράτη μετά δε και την οριστική εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας (2000).

Μέλη του φόρουμ Κοινωνικής Ευθύνης  μπορούν να προσφέρουν με τις γνώσεις και τις απόψεις τους στην αναβάθμιση της κοινωνικής ζωής και  αποκλείονται όλοι όσοι κατά καιρούς με πράξεις ή παραλείψεις τους προσέβαλαν τους Θεσμούς και την Κοινωνία.

Για την ομαλή λειτουργία του φόρουμ, και την τήρηση των κανόνων που ισχύουν, έχει δημιουργηθεί η «Ομάδα Διαχείρισης» που είναι αρμόδια για την εφαρμογή των κανόνων που διέπουν τη λειτουργία του.

Η Ομάδα Διαχείρισης δε φέρει ευθύνη για απόψεις που δημοσιεύονται, ούτε για οποιαδήποτε ζημία μπορεί να προκύψει από τη συμμετοχή κάποιου στο Forum.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα και να στείλουν τις απόψεις – θέσεις τους για τα προς συζήτηση θέματα του Forum πρέπει να πληκτρολογήσουν: «https://forumpolitwn.blogspot.com/».

Για την Ομάδα Υποστήριξης

ΚΑΟΥΛΑ ΒΙΚΥ

ΣΑΡΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΚΟΛΛΙΑ – ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΘΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΥ – ΝΤΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΣΙΣΚΟΥ – ΛΙΟΥΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΒΟΡΡΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ