logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ελπίδα η πάλη των λαών

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 π.μ. ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 09:30 π.μ.  ΟΜΟΝΟΙΑ

«Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με νέους αγώνες» τονίζει το ΠΑΜΕ. Επισημαίνει πως «επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχουν σωτήρες για τον εργαζόμενο λαό! Για να απαλλαγούμε από τους άδικους πολέμους, πρέπει να σταθούμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, με τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για να ανασάνουμε από την ακρίβεια, θα πρέπει να πάρουμε εμείς την υπόθεση στα χέρια μας, διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις και μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, κατάργηση φόρων και χαρατσιών. Για να τραβήξουμε τον δικό μας δρόμο ανάπτυξης, έξω από κάθε ιμπεριαλιστική ένωση, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και τους επαγγελματίες, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!».

Παράλληλα το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας ξεριζωμένοι από τη φτώχεια και τον πόλεμο, να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, μαζί με τα συνδικάτα.

«Σήμερα η νεολαία, οι φοιτητές και φοιτήτριες, στο πλάι των εργαζομένων, δυναμώνουμε τον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα μας, μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους», σημειώνει στο κάλεσμά του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

«Την Πρωτομαγιά συνεχίζουμε δυναμικά αγωνιστικά για τις ανάγκες μας, με όλο τον λαό!», αναφέρει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

«Τιμάμε την 1η Μάη δυναμώνοντας τον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της Ελλάδας», υπογραμμίζει η ΕΕΔΥΕ.

*Για το Δήμο Διονύσου, γενικό ραντεβού στα νηπιαγωγεία Αγ. Στεφάνου, Κυριακή 1η Μάη στις 8.45′.