logo


Στις 9 το πρωί αύριο Τρίτη 19 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη και με 20 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου. Ανάμεσά τους:

*Η έγκριση πίστωσης για δυο εκδηλώσεις- η πρώτη, αθλητική, με τη συμμετχή θρύλων του μπάσκετ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος αθλητισμού BE ACTIVE, και κατά της οπαδικής βίας, την Κυριακή 8 Μαϊου στο Κλειστό του Διονύσου, και η δεύτερη, πολιτιστική, με διήμερο αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου στον Άγ. Στέφανο.

*Άγονος αποδείχθηκε ο ανοιχτός διαγωνισμός για την προμήθεια ειδών παντοπωλείου, στο κομμάτι που αφορούσε στα είδη αρτοποιείου για την ΕΣΤΙΑ, προϋπολογισμού 52.000 ευρώ περίπου, με αποτέλεσμα ο Δήμος να προσφύγει στη διαδικασία της ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, με τη σύμφωνη γνώμη της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

*Επενδυτικό δάνειο, ύψους 3.230.565 ευρώ θα πάρει ο Δήμος Διονύσου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για την εκτέλεση του έργου, που αφορά στην ενεργειακή βελτίωση και αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων ύδρευσης, το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ. Το ποσόν προέρχεται κατά 50% από πόρους  της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ενώ το υπόλοιπο 50% από πόρους του ΤΠκΔ.

*Στο ποσόν των 150.000 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός για τη διοργάνωση- για 8 συνεχή χρονιά!- των καλοκαιρινών camps του Δήμου, που για φέτος- και εκτός απροόπτου λόγω πανδημίας- προβλέπεται να καλύψουν τρεις 10ήμερες περιόδους και να φιλοξενήσουν 1900 παιδιά συνολικά. Τα summer camps θα περιλαμβάνουν το αθλητικό και το δημιουργικό- καλλιτεχνικό πρόγραμμα, και βέβαια θα προσαρμοστούν αναλόγως στα ισχύοντα εκείνη την εποχή υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου, που θα εξασφαλίσει το αναγκαίο προσωπικό και τα μέσα για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων των camps, θα είναι δημόσιος, ανοιχτός, ηλεκτρονικός και η χρηματοδότηση θα γίνει από Ίδιους Πόρους.  Η υποβολή των αιτήσεων από τους γονείς θα ξεκινήσει την 1 Ιουνίου, ενώ το κόστος εγγραφής, που ισοδυναμεί με κράτηση θέσης, ανέρχεται στα 10 ευρώ για τους δημότες- κατοίκους του Δήμου, και στα 5 ευρώ για τρίτεκνες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες, και ανέργους.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 1ο: ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΕΡΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ-ΜΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΔΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 2ο: Προσφυγή στη διαδικασία ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης μέσω ΕΣΗΔΗΣ για τo άγονo τμήμα της υπ΄ αριθμόν 4016/48625/28-12-2021 (21PROC009857163 2021-12-28) διακήρυξης που αφορά την« Προμήθεια Τροφών για την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου & των Παιδικών Σταθμών και Κ.Α.Π.Η του ΝΠΔΔ Κοινωνική Προστασία Αλληλεγγύη και Παιδεία «Η ΕΣΤΙΑ» ΕΝΟΤΗΤΑ Β για την ΟΜΑΔΑ Ε’ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟΥ».

ΘΕΜΑ 3ο: Έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής για την καταβολή δαπάνης (οικονομική συμμετοχή) για Συμμετοχή σε Επιστημονικό Συνέδριο για αιρετούς (Ξάνθη 12-15/5/2022).

ΘΕΜΑ 4ο: Εισήγηση περί αποδοχής των όρων και των προϋποθέσεων επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενταγμένου στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, για την εκτέλεση του έργου: «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ», συνολικού ποσού 3.230.565,80€.

ΘΕΜΑ 5ο: Επιτροπές παρακολούθησης και παραλαβής προμηθειών και παροχής υπηρεσιών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 6ο: Αίτημα του κου Σ. Π. περί καταβολής αποζημίωσης για την ζημία που υπέστη το ΙΧ αυτοκίνητό του με αρ. Κυκλ. XΕΡ …… από πτώση σε λακούβα.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηματικών Ενταλμάτων Προπληρωμής για την Πληρωμή Τελών Διέλευσης Απορριμματοφόρων από την “Αττική Οδό”.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το SUPER MARKET ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για την ενίσχυση για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 9ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 10ο: Διοργάνωση και εξειδίκευση πίστωσης για την αθλητική εκδήλωση “ALL STAR GAME ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΙΟΝΥΣΟΥ”.

ΘΕΜΑ 11ο: Διοργάνωση και εξειδίκευση πίστωσης εκδήλωσης διήμερου αφιερώματος στον Μίκη Θεοδωράκη.

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση της Μελέτης, Καθορισμός των Όρων Διακήρυξης και Συγκρότηση Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης για την “Υλοποίηση Πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και αθλητικών υπηρεσιών για την λειτουργία του προγράμματος «Summer Camp Διονύσου 2022”, με Δημόσιο Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό.

ΘΕΜΑ 13ο: Εξειδίκευση Πίστωσης, Συγκρότηση Γνωμοδοτικού Οργάνου και Έγκριση Μελέτης για Υπηρεσίες Φιλοξενίας Ατόμων σε Ξενοδοχειακά Καταλύματα για τη διαχείριση των συνεπειών εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης στο Δήμο Διονύσου 24-25-26.1.2022,“Φαινόμενο Ελπίδα”.

ΘΕΜΑ 14ο: Εξειδίκευση δαπάνης για την Προμήθεια Αναμνηστικών/ Τιμητικών Πλακετών.

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓ. ΤΙΜΟΘΕΟΥ».

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 16ο: Διαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

ΘΕΜΑ 17ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 00.8261.0001 ο.ε. 2022 με τίτλο «Λοιπές Επιστροφές», για την επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, στην Φωστήρα Ευθυμία.

ΘΕΜΑ 18ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ THΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ Β’ ΕΞΑΜ. 2021.

ΘΕΜΑ 19ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΣΟΔΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ THΝ Γ’ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Κ.Α.Π. 2022 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ.

ΘΕΜΑ 20ό: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ (ΣΔΕ) ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 1-1 ΕΩΣ 30-6-2022.