logo


Δια περιφοράς μέσω email και τηλεφωνικής επικοινωνίας θα συνεδριάσει με 9 θέματα αύριο Δευτέρα 18/4 η Σχολική Επιτροπή Β’Βάθμιας Εκαπίδευσης, με τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί η αντίστοιχη συνεδρίαση για τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Τρίτη 19/4 στις 8 το βράδυ με εννέα επίσης θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο η Σχολική Επιτροπή Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης καλείται να εγκρίνει τα παρακάτω θέματα, με κυριότερο όλων το πρόβλημα με την εκμισθώτρια στο κυλικείο της Άνοιξης, η οποία εδώ και μήνες δεν καταβάλλει μίσθωμα, παρά την όχληση από την τέως Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Τ. Κώνστα. Σύμφωνα με την εισήγηση του νυν Προέδρου Ν. Παπαδόπουλου, το θέμα, που συνοδεύεται από σειρά αιτημάτων της εκμισθώτριας (για μείωση του ενοικίου, κούρεμα του χρέους και διακανονισμό των οφειλών της) προτείνεται κατ’ αρχάς να παραπεμφθεί για γνωμοδότηση στο νομικό σύμβουλο του Δήμου Γ. Βασιλείου και εν συνεχεία να επανέλθει στη Σχολική Επιτροπή:

Θέμα 1: Συγκρότηση Επιτροπής καταστροφής υλικού για το Λύκειο Άνοιξης

Θέμα 2: Αποδοχή δωρεάς για το Λύκειο Άνοιξης.

Θέμα 3: Έγκριση Δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την επισκευή του ανελκυστήρα στο Γυμνάσιο Δροσιάς.

Θέμα 4: Aίτημα της εκμισθώτριας του κυλικείου στο Λυκείο Άνοιξης.

Θέμα 5: Συγκρότηση Επιτροπών Ελέγχου Κυλικείων στις Σχολικές Μονάδες Γυμνασίου Άνοιξης, ΕΠΑΛ Διονύσου και Λυκείου Δροσιάς.

Θέμα 6: Έγκριση Δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την επισκευή του ανελκυστήρα στο Λύκειο Άνοιξης.

Θέμα 7: Έγκριση Δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την επισκευή του ανελκυστήρα στο Γυμνάσιο Διονύσου.

Θέμα 8: Συγκρότηση Επιτροπής καταστροφής υλικού για το Γυμνάσιο Διονύσου.

Θέμα 9:Έγκριση αναγκαιότητας, έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την κατασκευή ιστοσελίδας στο Λύκειο Δροσιάς.

Όσο για τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

Θέμα 1: Λήψη απόφασης για έγκριση ανάθεσης καθηκόντων Εθελοντή Σχολικού Τροχονόμου σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Διονύσου

Θέμα 2: Αποδοχή δωρεάς παιχνιδιών παιδικής χαράς στο 2ο Νηπιαγωγείο Κρυονερίου.

Θέμα 3: Αποδοχή δωρεάς ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου.

Θέμα 4: Αποδοχή δωρεάς ενός (1) πολυμηχανήματος Xerox και ενός (1) φούρνου μικροκυμάτων στο 2ο Δημοτικό Διονύσου.

Θέμα 5: Αποδοχή δωρεάς Ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο 2ο Νηπιαγωγείο Διονύσου.

Θέμα 6: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού για επισκευή κλιματιστικού στο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς.

Θέμα 7: Εκτίμηση αναγκαιότητας, έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού για ηλεκτρολογική εγκατάσταση στο 2ο Νηπιαγωγείο Άνοιξης.

Θέμα 8: Εκτίμηση αναγκαιότητας, έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού για επισκευές στα Νηπιαγωγεία του Αγίου Στεφάνου.

Θέμα 9: Εκτίμηση αναγκαιότητας, έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού για εργασίες στην εγκατάσταση θέρμανσης σε Σχολικές Μονάδες του Δήμου Διονύσου.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η δωρεά των παιχνιδιών στο 2ο Νηπιαγωγείο Κρυονερίου γίνεται από μέλη του Συλλόγου Γονέων, η τοποθέτησή τους όμως προϋποθέτει την έγκριση και την πιστοποίηση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Σχετικό αίτημα- επιστολή της Σχολικής Επιτροπής προς την εν λόγω Υπηρεσία παραμένει αναπάντητο επί 4 τουλάχιστον μήνες, με αποτέλεσμα ο Σύλλογος Γονέων να επανέρχεται σήμερα, αναλαμβάνοντας μάλιστα το κόστος της τοποθέτησης των οργάνων, δεδομένου πως πλησιάζει η εποχή που τα παιδιά θα πρέπει να εκμεταλλευτούν και να χαρούν τον προαύλιο χώρο του σχολείου τους.