logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί μαθητές και φίλοι του Κέντρου Πολιτισμού «Χορεύρεσις»,

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τις προγραμματισμένες πολιτιστικές δράσεις του Κέντρου μας (Μάρτιος – Μάιος 2022):

📍ΣΑΒΒΑΤΟ 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 / ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Θεατρική Παράσταση «Ο κουρέας της Σεβίλλης» στο Θέατρο Ακροπόλ

Το ρόλο του Φίγκαρο αναλαμβάνει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος θα ερμηνεύσει και την περίφημη άρια του Ροσίνι ελαφριά πειραγμένη. Στο ρόλο του Ντοτόρε Μπαρτόλο ο Φάνης Μουρατίδης. Ο δεκαεπταμελής θίασος αποτελείται από ταλαντούχους ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, μουσικούς καθώς και ζωντανή ορχήστρα.

📍ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022  / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

“ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η Αναστασία Χριστοπούλου θα παρουσιάσει το παραμύθι της «Γιατί δεν γελούν πια οι Καρυάτιδες;».

Κυριακή 10 Απριλίου 2022 και ώρα 11.00π.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού “Χορεύρεσις”. Θα ακολουθήσει δημιουργική απασχόληση (ζωγραφική & χειροτεχνία). Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, παρακαλούμε τους γονείς να δηλώσουν συμμετοχή, έως την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 στη Γραμματεία του Κέντρου μας (Τηλ.: 2108140327 απογευματινές ώρες).

📍ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 / ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Θεατρική Παράσταση «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» στο Θέατρο Γκλόρια

Ο Ντάριο Φο καταφέρνει να ξεσκεπάσει μέσα από το έργο του, τη δολοφονία του «αναρχικού σιδηροδρομικού» Τζουζέπε Πινέλι που διαπράχθηκε από την ιταλική αστυνομία. Με σατιρικό και ειρωνικό τρόπο καταγγέλλει το τραγικό συμβάν, καυτηριάζει την κατάχρηση της εξουσίας και, αν και γράφτηκε πριν από χρόνια για να ασκήσει κριτική στην ασύδοτη εξουσία του συστήματος δικαιοσύνης της Ιταλίας και της κυβερνητικής διαφθοράς, σήμερα, χρόνια μετά, ο θεατής δεν θα δυσκολευτεί να βρει πολλές –πάρα πολλές- ομοιότητες με την Ελλάδα του σήμερα. Λέει ο Ντάριο Φο: «Το έργο παίζεται από τον καιρό που γράφηκε με αμείωτη επιτυχία.

📍ΚΥΡΙΑΚΗ 01 ΜΑΪΟΥ 2022 / ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΓΛΕΝΤΙ

Υπαίθριο Γλέντι Πρωτομαγιάς της «Χορεύρεσις» στο Βυζαντινό Μνημείο Αγίας Παρασκευής Καλεντζίου

– Αρτοκλασία στο παρεκκλήσι Αγίας Παρασκευής Καλεντζίου: 11.30π.μ.

– Παραδοσιακό Υπαίθριο Γλέντι στο Πέτρινο Θέατρο Καλεντζίου: 13.30μ.μ.

Συμμετέχουν Μουσικά:

Θοδωρής Τασούλας – Κλαρίνο
Βαγγέλης Σαραντίδης – Βιολί, Τραγούδι
Ιάκωβος Ηλιάδης – Λαούτο
Ανδρέας Παπάς – Κρουστά
Ηλίας Γάκος – Τραγούδι

Μαριάνθη Λιουδάκη – Τραγούδι

— Το Κέντρο Πολιτισμού “Χορεύρεσις” φροντίζει για ψησταριές και κάρβουνα για να ψήσετε!

— Εσείς φροντίζετε με τις παρέες σας για καρέκλες, τραπέζια, κρέατα, τρόφιμα, ποτά!

📍ΚΥΡΙΑΚΗ 08 ΜΑΪΟΥ 2022 / ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Μονοήμερη Εκδρομή Θεματικό Πάρκο Συνεβρού, Ζαρούχλα

Αναχώρηση νωρίς το πρωί, με ενδιάμεση στάση κατά την διαδρομή για τον πρωινό μας καφέ. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στο Συνεβρό, όπου θα έχουμε χρόνο για να επισκεφτούμε το Θεματικό Πάρκο. Σε ένα εκπληκτικό τοπίο που βασιλεύουν οι φυλλωσιές του δάσους και οι ήχοι των πουλιών, «στήθηκε» ένα ζωντανό παραμύθι για την ελληνική χλωρίδα, πανίδα και παράδοση, ένας ξεχωριστός χώρος μες στη φύση της Αιγιάλειας, στο Συνεβρό. Παρουσιάζει τη μεγάλη Φωλιά, για να συνδέσει την ζωή των πουλιών με τον επισκέπτη, τον Περιστερώνα, το Κοτοχωριό, τα αγριόπουλα, το Κουνελοχωριό με τα παγώνια, την Εξέδρα με θέα στο δάσος, τη λίμνη με τις πάπιες, το σπίτι του κυρ Μένιου κ.ά. Στη θέση του παλιού καφενείου του χωριού, αναστηλώθηκε το Λαογραφικό Μουσείο που μας γυρίζει πίσω στο χρόνο με αναβίωση του Παραδοσιακού Καφενέ, σημείο κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής του χωριού, με αναπαράσταση της αγροτικής κατοικίας και βλέπουμε τον τρόπο που ζούσαν οι άνθρωποι στα χωριά, καθώς και τα επαγγέλματα που χάθηκαν στο χρόνο. Συνεχίζουμε για την  ορεινή Ζαρούχλα, με τα ωραία πέτρινα σπίτια, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού. Το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Πληροφορίες/Δηλώσεις Συμμετοχής2108140327 – 6974644474

Σας ευχαριστούμε πολύ,

Για το Κέντρο Πολιτισμού «Χορεύρεσις»

Διεύθυνση: Γρηγορίου Λαμπράκη 11, Τ.Κ.: 14565 Άγιος Στέφανος Αττικής, Διόνυσος

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108140327 – 6974644474

E-mailchorevresis@gmail.com

Web Sitewww.chorevresis.gr

Web Radio: www.chorevresisradio.com