logo


Με 11 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη και με τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου την προσεχή Τρίτη 5 Απριλίου στις 9 το πρωί.

Ανάμεσά τους:

*Η διαγραφή συνολικού ποσού κοντά στα 19.000 ευρώ από λανθασμένες καταμετρήσεις στην κατανάλωση νερού. Από το ποσόν αυτό, οι 18.000 ευρώ προέρχονται από αφανείς διαρροές του δικτύου στο Κρυονέρι, στην Άνοιξη- πολλές-, στη Σταμάτα και στο Διόνυσο. Υπενθυμίζεται πως για όλες τις περιπτώσεις, στις οποίες η Υπηρεσία εισηγείται τη διαγραφή χρεώσεων στην ύδρευση, δεν θα καταβληθούν οι αντίστοιχες προσαυξήσεις έως τις 29/04/2022, καθώς λόγω φόρτου εργασίας της υπηρεσίας δεν ήταν δυνατή η έγκαιρη εξέτασή τους, όρος που περιλαμβάνεται σε κάθε σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

*Χορηγία ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ προτίθεται να κάνει προς το Δήμο Διονύσου η εταιρεία ΕΛΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ, με στόχο την αποκατάσταση της παρόδιας βλάστησης στην οδό Ερυθραίας, στο κομμάτι της που μπαίνει μέσα στην πόλη μας, και που κάηκε στην πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου. Για το σκοπό αυτό θα υπογραφεί σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας, ενώ το συνολικό ποσόν αφορά στη μελέτη και την υλοποίηση δενδροφύτευσης, καθώς και στην προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αυτόματου ποτίσματος. Η οδός Ερυθραίας οδηγεί στη Βαρυμπόμπη και βρίσκεται ανάμεσα στους Δήμους Διονύσου και Αχαρνών, οπότε φαίνεται πως το ποσόν θα διατεθεί για την αποκατάσταση της δενδροφύτευσης και στις δυο πλευρές του δρόμου που ανήκουν αντιστοίχως στις δυο πόλεις.

*Εγκρίθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) με καθυστέρηση δυο περίπου χρόνων ο 3ος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας για τις εργασίες στο μεγάλο έργο της αποχέτευσης, που αφορά στις 5 Κοινότητες της πόλης- Αγ. Στέφανο, Κρυονέρι, Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο. Υπενθυμίζεται πως ο εν λόγω Πίνακας είχε απορριφθεί κατ’ αρχάς από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, δίνοντας πάτημα στον εργολάβο (ΑΚΤΩΡ) να στείλει, τον περασμένο Νοέμβριο, ειδική δήλωση διακοπής εργασιών. Στον κίνδυνο αυτόν μπροστά, ο Δήμος απέρριψε την ειδική δήλωση και τού χορήγησε οριακή προθεσμία 16 μηνών για την ολοκλήρωση των εργασιών, προθεσμία που λήγει στις 28 Ιανουαρίου του 2023. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που περιέχονται στην εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδη, μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί πάνω από το 82% των αγωγών- βαρυτικών και καταθλιπτικών- και των προκατασκευασμένων φρεατίων επίσκεψης, αλλά μόλις το 11% των ιδιωτικών συνδέσεων. Εδώ βρίσκεται και το κομβικό σημείο στην εργολαβία: Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη στην Οδό Διονύσου, εντός των επόμενων 15 ημερών πρόκειται να ξεκινήσει το μεγάλο έργο των ασφαλτοστρώσεων στους δρόμους της πόλης, που εν πολλοίς μοιάζουν με βομβαρδισμένο τοπίο. Οι ασφαλτοστρώσεις όμως αυτές εξαρτώνται απολύτως από την πορεία του έργου της αποχέτευσης, ώστε να πραγματοποιηθούν μια και καλή, και αφού έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εκσκαφές σε παράλληλα έργα.

*Τέλος, αυξημένοι είναι οι Ανακεφαλαιωτικοί Πίνακες που η Οικονομική Επιτροπή καλείται να εγκρίνει τόσο για το έργο της αντικατάστασης χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Κρυονέρι, όσο και γι’ αυτό της αποχέτευσης στη Δροσιά. Οι αυξήσεις και στις δυο περιπτώσεις οφείλονται στην γενική αναθεώρηση των τιμών, ενώ- για το γήπεδο ειδικά- και στην αποκατάσταση των βλαβών που σημειώθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού. Όσο για το έργο αποχέτευσης στη Δροσιά, αφορά σε δίκτυο μήκους 18,70 χιλιομέτρων με 700 συνδέσεις, μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιηθεί το 1/3 των συνολικών εργασιών και η πορεία εξέλιξης του έργου παρουσιάζει ικανοποιητική εικόνα, σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Κριεμάδη.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 1ο: ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙ ΑΓΩΓΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΛΑΔΑ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση πρακτικών-κατακύρωση αποτελέσματος, ανακήρυξη προσωρινού μειοδότη του ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για την “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ” με κριτήριο αξιολόγησης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά συνολικού προϋπολογισμού 240.932,00€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και δικαιώματος προαίρεσης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 3ο: Διαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 4ο: Αποδοχή δωρεάς από την εταιρεία «ΕΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ Α.Ε» και αποδοχή σύμβασης μεταξύ της εταιρείας και του Δήμου μας, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 57794/7-12-2021 επιστολή.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 5ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) ΑΙΓΕΑΣ για την ενίσχυση του κοινωνικού πολυϊατρείου του Δήμου Διονύσου.

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση 3ου ΑΠΕ του έργου: «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων σε οικισμούς του Δήμου Διονύσου – Κρυονέρι, Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσος, Αγ. Στέφανος» (κωδ πράξης (ΟΠΣ): 5003809).

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση 2ου – Τακτοποιητικού Α.Π.Ε. του έργου «AΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ».

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «Ολοκλήρωση έργων αποχέτευσης ακαθάρτων Δ.Κ. Δροσιάς».