logo


Ίδια πολιτική,  ίδιες συνήθειες…

Η 9η/23-03-2022 συνεδρίαση του ΔΣ κατέδειξε για μια φορά ακόμα το πώς αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή και ιδίως ο Δήμαρχος τη δημοκρατία, την ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων και βεβαίως των δημοτών.

Κρυπτόμενοι πίσω από την ψευδεπίγραφη δήθεν θέση τους να ενημερώσουν τους δημότες προέβησαν σε πρωτοφανείς ασχήμιες αντιδημοκρατικής λειτουργίας του ΔΣ και υπονοούμενα για τους 23 δημοτικούς συμβούλους, που νόμιμα ζήτησαν τη σύγκλησή του με μόνο θέμα το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, στο πλαίσιο αποκλειστικά των αρμοδιοτήτων του.

Περισσότερη Υποκρισία και Αυταρχισμός «πεθαίνεις»… Γιατί το λέμε αυτό;;;

Ας θυμηθούμε λοιπόν τα πραγματικά γεγονότα του «μεγάλου» ενδιαφέροντός τους για την ενημέρωση των δημοτών:

  1. Ετήσια Υποχρεωτική δημόσια λογοδοσία: 30 μήνες διοίκηση και ποτέ δεν προχώρησαν σε λογοδοσία των πεπραγμένων τους καταστρατηγώντας τόσο το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας του ΔΣ όσο και το Νόμο 3463/2006 – Άρθρο 217.
  2. Επιτροπή Διαβούλευσης: από την συγκρότησή της μέχρι σήμερα έχει συνεδριάσει μόνο 2 φορές αναγκαστικά σύμφωνα με το Ν.4555/2018 με συμμετοχή 7 μελών στα 33 και ουδέποτε συγκλήθηκε να γνωμοδοτήσει για αναπτυξιακά προγράμματα και προγράμματα δράσης καθώς και το ανύπαρκτο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου.
  3. «Μήδεια» 15-16/02/2021: σύρθηκαν κυριολεκτικά κάτω από την κατακραυγή των δημοτών και τις αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στις 09-03-2021 σε ειδική συνεδρίαση, ανοιχτή πρώτη φορά και για τους δημότες, μετά από 20 ημέρες. Και για τις αποζημιώσεις ένα χρόνο μετά και ακόμα ούτε το έκτακτο βοήθημα (600€) των πρώτων ημερών και αναγκών δεν έχει δοθεί και μάλιστα με οικονομικά κριτήρια για να αποκλείσουν τα 2/3 των αιτούντων.
  4. Λατομεία: μετά τις συνεχείς δυσμενείς εξελίξεις και με την έκδοση και 5ης άδειας ερευνών σύρθηκαν ξανά με καθυστέρηση 90 ημερών σε κατεπείγουσα ειδική συνεδρίαση του ΔΣ στις 04-03-2022 κάτω από την πίεση των εξελίξεων και την αντίστοιχη των μελών της διαπαραταξιακής επιτροπής.
  5. Πυρκαγιές: μετά από το αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στις 10-08-2021 για σύγκληση του ΔΣ αναγκάζονται και πάλι κάτω από το βάρος των ανυπολόγιστων καταστροφών και την οργή των δημοτών στις 11-08-2021 να το συγκαλέσουν αναφέροντας κυνικά ότι «όλα πήγαν καλά από πλευράς Δήμου» και «έκαναν ό,τι μπορούσαν» αλλά η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επεκτείνεται μέχρι 27-07-2022.
  6. «Ελπίδα» 23-24/02/2022: μια από τα ίδια, αποκλεισμένοι κάτοικοι με 52  τελικά από τα 60 αρχικά μηχανήματα, απολογισμός στο ΔΣ απολύτως κανένας, άρνηση να δώσουν στοιχεία από 23-02-2022 στις Παρατάξεις της αντιπολίτευσης και η προαναγγελθείσα ειδική συνεδρίαση ακόμα καρκινοβατεί…
  7. Απευθείας αναθέσεις 4 εκ. ευρώ: ακόμα περιμένουμε όλες οι Παρατάξεις της αντιπολίτευσης τα αναλυτικά στοιχεία για τις αναθέσεις, τους αναδόχους, το έργο που ανατέθηκε στον καθένα, τις συμβάσεις και την καταλληλότητα τους καθώς ο Δήμος παραμένει ακόμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  8. Οικιστικό – Δασικό: η δημοτική αρχή εξασφάλισε(!!!)υποσχέσεις, αλλά το πρόβλημα παραμένει παρά τους ψηφισθέντες νόμους και με τις εξελίξεις να τρέχουν, τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, ακόμα περιμένουμε τις συνεδριάσεις της Διαπαραταξιακής και της ειδικής του ΔΣ. Και αντί αυτών σε 24 ώρες(!!!) οι Παρατάξεις κλήθηκαν πρόσφατα να δώσουν προτάσεις τις οποίες και έδωσαν και δημοσιοποίησαν.
  9. Πετρέλαιο Σχολείων: 10 ημέρες τα σχολεία χωρίς πετρέλαιο και καμιά ενημέρωση από κανέναν: μαθητές και εκπαιδευτικοί να παγώνουν κυριολεκτικά γιατί ο ανάδοχος του έργου προμήθειας καυσίμων απεδείχθη αφερέγγυος καθώς ο ίδιος ο διαγωνισμός το επέτρεπε και οι καταγγελίες των εκπαιδευτικών πήγαιναν στο «αρχείο» για να μην κηρυχτεί έκπτωτος επειδή είναι ημέτερος.

Tο φαινόμενο αυτό, δυστυχώς, δεν έχει να κάνει με αφερέγγυους ή κακούς διαχειριστές, παρόμοια φαινόμενα είχαμε με κάθε διοίκηση μέχρι τώρα. Είναι σύμφυτο φαινόμενο της  ανταποδοτικής λειτουργίας των Δήμων, καθώς πρώτιστο καθήκον τους είναι το κέρδος και μάλιστα το μέγιστο δυνατό για τους εργολάβους, τοπικής και εθνικής εμβέλειας. 

Από εκεί και πέρα τα πρόσωπα που διευθύνουν αυτό το «φαγοπότι» έχουν ως κύριο ρόλο να εξασφαλίζουν πάση θυσία τα κέρδη, αλλά και όπου χρειάζεται να απαλύνουν τα σοβαρά προβλήματα και να απορροφούν τη δυσαρέσκεια με «εργάκια» βιτρίνας ή ένα τυπικό έλεγχο που «διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο».

Ένα είναι φανερό από τα παραπάνω, αλλά και πολλά ακόμα, ότι η τετραετία τελειώνει και το «γιουρούσι» στο Δήμο πρέπει να ολοκληρωθεί, γιατί ξέρουν ότι οι δημότες τους έχουν γυρίσει την πλάτη καθώς βλέπουν ότι δεν ορρωδούν προ ουδενός προκειμένου να προλάβουν να εξυπηρετήσουν με κάθε τρόπο τα αφεντικά, τους κολλητούς και κουμπάρους τους.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Τεύκρος Παντελόγλου

Παναγιώτης Πανάγος