logo


Στις 9 το πρωί, την Τρίτη 15 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη και με 16 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου.

*Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η ανακήρυξη προσωρινών αναδόχων στον ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό για τη συμφωνία- πλαίσιο συντήρησης και επισκευής του στόλου οχημάτων του Δήμου, καθώς και προμήθειας ανταλλακτικών, ύψους 790.000 ευρώ με δικαίωμα προαίρεσης, δηλαδή επέκτασης της σύμβασης, έως 50%. Στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 5 εταιρείες. Από αυτές η μία αποκλείσθηκε επειδή οι εγκαταστάσεις της απέχουν από το Δήμο Διονύσου πολύ περισσότερο από όσο ορίζουν οι όροι του διαγωνισμού, ενώ για δυο τμήματα της προκήρυξης ο διαγωνισμός απέβη άγονος μια που δεν υπήρξαν προσφορές.

Αξίζει, πάντως, εδώ να σημειωθούν τα παρακάτω: Το κόστος της επισκευής και της συντήρησης των οχημάτων του Δήμου αποτελεί εδώ και μήνες σημείο έντονων αντιπαραθέσεων ανάμεσα στην τέως και τη νυν Δημοτική Αρχή. Υπερβολικό και ιλιγγιώδες, χαρακτηρίζει το κόστος αυτό η παράταξη των Ανοιχτών Οριζόντων, και το ανεβάζει στο 1.650.000 ευρώ τα τελευταία δυο χρόνια, κατηγορώντας τη Διοίκηση πως δεν σέβεται, αντιθέτως κατασπαταλά, τα χρήματα των δημοτών. Ειδικότερα, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (8/3) η πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Α. Πέππα, αφού υπογράμμισε πως επί δυο χρόνια η παράταξή της υπέβαλλε προς τους αιρετούς σχετικές ερωτήσεις και απαντήσεις δεν έπαιρνε, τελικά πήρε στοιχεία από τις Υπηρεσίες που αποδεικνύουν πως ο Δήμος Διονύσου, για καθεμιά από τις δυο περασμένες χρονιές, δαπάνησε από 870.000 ευρώ για να επισκευάσει και να συντηρήσει τα οχήματά του- “και οχήματα δεν έχει, μια που ούτε οι αρπάγες λειτουργούν, ούτε η δημοτική συγκοινωνία, ενώ η αποκομιδή απορριμμάτων γίνεται με καθυστερήσεις από 6 μόνο απορριμματοφόρα”, τόνισε η πρώην Αντιδήμαρχος.

Δυο μόνο απορριμματοφόρα, από την προίκα που μας αφήσατε, κόστισαν πάνω από 100.000 ευρώ για να επισκευαστούν, απάντησε αμέσως μετά σ’ εκείνη τη συνεδρίαση ο νυν Αντιδήμαρχος Μ. Κόκκαλης. Ο ίδιος διευκρίνισε πως τα νούμερα που ανέφερε η συνάδελφός του δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, μια που σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, το συνολικό κόστος για τις εργασίες στα οχήματα για το ίδιο διάστημα των δυο χρόνων 2020 και 2021, δεν ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ. Ο ίδιος τόνισε πως επί των ημερών της προηγούμενης διοίκησης είχε επιλεγεί η επιλεκτική αποκατάσταση των ζημιών στα οχήματα, σε αντίθεση με την πρακτική που ακολούθησε η νυν Διοίκηση, της εξολοκλήρου επισκευής όλων των οχημάτων. Η μοναδική λύση, τόνισε ο κ. Κόκκαλης, είναι η ανανέωση του στόλου, και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η Δημοτική Αρχή, με τις αλλεπάλληλες προμήθειες οχημάτων.

*Την παρουσίαση του βιβλίου της Α. Κουλούρη “Τατόι, στιγμές ιστορίας” από τις Εκδόσεις Ι. Σιδέρης στο Πολιτιστικό του Κρυνερίου προγραμματίζει ο Δήμος Διονύσου, για τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού, του εκδότη, κ.λπ. “Με όχημα τις περιγραφές στο ευρετήριο του πατέρα μου, τις αφηγήσεις στα δημοσιεύματα εφημερίδων και περιοδικών της εποχής, που πλαισίωναν και αναδείκνυαν τα σημαντικότερα φωτογραφικά καρέ, καθώς και τα επίκαιρα του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου, προσπάθησα να αναπαραστήσω μια εποχή”, λέει η συγγραφέας για το βιβλίο της. Και αυτή, αλλά και η εκδήλωση που ακολουθεί στην Ημερήσια Διάταξη της Οικονομικής Επιτροπής με τις παρελάσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, θα καλυφθούν από τις ετήσιες συμβάσεις του Δήμου.

*Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή καλείται να εγκρίνει προγραμματική σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ για την κατασκευή του δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης και των συνδέσεων με τα ακίνητα στον Άγ. Στέφανο, το Πευκόφυτο και τη Ραπεντώσα. Η παραπάνω κατασκευή, υπενθυμίζεται, είναι υποέργο στη μεγάλη εργολαβία της αποχέτευσης που εκτελείται εδώ και 6 χρόνια σε 5 Κοινότητες του Δήμου και χρηµατοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ. Η προτεινόμενη προγραμματική σύμβαση προβλέπει την εκχώρηση στην ΕΥΔΑΠ της αρμοδιότητας του Δήμου ως Προϊσταµένης Αρχής, Διευθύνουσας Υπηρεσίας και φορέα υλοποίησης του έργου. Για το θέμα έχει ζητηθεί η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου Γ. Βασιλείου, ο οποίος επιμένει ιδιαιτέρως να κατοχυρωθεί ο Δήμος έναντι της ΕΥΔΑΠ σε περίπτωση παθογενούς εξέλιξης της προγραμματικής σύμβασης ή ζημιών σε βάρος τρίτων από την εκτέλεση του έργου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 1ο: Σηµείωµα περί µη άσκησης ενδίκου µέσου κατά απόφασης αποζηµίωσης.

ΘΕΜΑ 2ο: Λήψη απόφασης ορισµού δικηγόρου/εξωτερικού συνεργάτη για νοµική συνδροµή και εκπροσώπηση του ∆ήµου στην υπόθεση Λατοµείων Μαρµάρου ∆ιονύσου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση πρακτικών, ανακήρυξη Οριστικού Αναδόχου του ανοιχτού δηµόσιου διαγωνισµού για την “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟ-ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ∆ΕΞΑΜΕΝΩΝ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ” µε κριτήριο αξιολόγησης την πλέον συµφέρουσα από οικονοµική άποψη προσφορά συνολικού προϋπολογισµού 84.196,00€, δικαιώµατος προαίρεσης 42.098,0€, Συνολικός προϋπολογισµός 126.294,00€ συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ 24%.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση πρακτικών-κατακύρωση αποτελέσµατος, ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου του ανοιχτού δηµόσιου διαγωνισµού για την “ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ” µε κριτήριο αξιολόγησης την πλέον συµφέρουσα από οικονοµική άποψη προσφορά συνολικού προϋπολογισµού 789.756,00€, συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ 24% και δικαιώµατος προαίρεσης.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Πρακτικών Νο1 & Νο2 Ανοικτού Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισµού και ανάδειξη προσωρινών αναδόχων για την προµήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισµού & προµήθεια µέσων ατοµικής προστασίας ως µέσα αντιµετώπισης της διάδοσης κι εξάπλωσης του COVID-19 (Απολυµαντικά, µάσκες, γάντια, ρούχα προστασίας και ασφαλείας) για τις ανάγκες των υπηρεσιών του ∆ήµου ∆ιονύσου και των ΝΠ∆∆ αυτού, για δυο έτη.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 6ο: Έκδοση χρηµατικού εντάλµατος προπληρωµής για την καταβολή δαπάνης (οικονοµική συµµετοχή) για νέες παροχές ∆Ε∆∆ΗΕ (ΑΡ.ΠΡΩΤ.6899/4- 3-22).

ΘΕΜΑ 7ο: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝ∆ΕΣΕΙΣ GSM ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ∆ΕΞΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΠΟΣΙΜΟΥ Υ∆ΑΤΟΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ Υ∆ΡΟΜΕΤΡΩΝ (TABLETS) ΤΟΥ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ∆ΙΚΤΥΟΥ Υ∆ΡΕΥΣΗΣ.

ΘΕΜΑ 8ο: Εξειδίκευση ∆απάνης για Προµήθεια Γεννητριών Ρεύµατος.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 9ο: ∆ιαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 10ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από το SUPER MARKET ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για την ενίσχυση για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 11ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από τη ∆ηµότη κ. Νικολοπούλου – Αποστολίδη Ζαχαρένια για την ενίσχυση της κοινωνικής υπηρεσίας του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 12ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 13ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την »ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 14ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την διοργάνωση εκδήλωσης – παρουσίασης βιβλίου.

ΘΕΜΑ 15ο: Εξειδίκευση Πίστωσης για τον Εορτασµό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 16ο: Λήψη απόφασης για την σύµφωνη γνώµη της Οικονοµικής Επιτροπής του ∆ήµου ∆ιονύσου ως προς την υπογραφή προγραµµατικής σύµβασης µεταξύ ΕΥ∆ΑΠ Α.Ε. και ∆ήµου ∆ιονύσου για την “Kατασκευή αγωγών δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης (και εξωτερικών διακλαδώσεων) στον ∆ήµο ∆ιονύσου”.