logo


Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, σήμερα Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στις 8.30 το βράδυ, καλεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η Πρόεδρος Α. Τόκα. Και εκτός από τα διαδικαστικά θέματα (συγκρότηση σε Σώμα, ορισμός Γραμματέα κλπ.) το πιο σημαντικό θέμα είναι αυτό που αφορά στην ενημέρωση για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία της πόλης, την αντισυμβατική τακτική του αναδόχου και το τι μέλλει γενέσθαι στο εξής.

Όπως και στην περίπτωση της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης, έτσι και εδώ ο εν λόγω, ίδιος, ανάδοχος σε κάποιες περιπτώσεις παρότι δέχεται παραγγελίες για πετρέλαιο, εν τούτοις δεν τις εκτελεί, ενώ- και παρά τη σύμβαση που έχει υπογράψει με το Νομικό Πρόσωπο- απαιτεί να πληρωθεί όχι στο μήνα, αλλά σε διάστημα 2-3 ημερών.

Τα έγγραφα που παραθέτει προς ενημέρωση των μελών της Επιτροπής η κ. Τόκα είναι αποκαλυπτικά: Μαζί με την αντισυμβατική συμπεριφορά και τις απαιτήσεις του, ο ανάδοχος κατηγορεί την ίδια ότι “αντί να τον πληρώσει “τρώει τα λεφτά του”, γι’ αυτό και δεν βάζει πετρέλαιο στα σχολεία”! Επιπλέον, φαίνεται- κατά πληροφορίες της Οδού Διονύσου- πως προσεγγίζει παρατάξεις της μειοψηφίας, με σκοπό να τις εμπλέξει στη διελκυστίνδα μέσω αστήρικτων κατηγοριών!

Η τακτική αυτή έχει ως αποτέλεσμα τουλάχιστον δυο σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σήμερα να μην έχουν θέρμανση, μαζί με τα τουλάχιστον πέντε Γυμνάσια και Λύκεια, που έχουν το ίδιο πρόβλημα. Υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν σταλεί τρεις ειδικές προσκλήσεις, μια από καθεμιά από τις Σχολικές Eπιτροπές και μία από το Δήμαρχο, σε μια προσπάθεια να αναγκαστεί ο ανάδοχος να συμμορφωθεί με τις συμβατικές υποχρεώσεις του.

Σύμφωνα, τέλος, με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, στη σημερινή συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής παρόντες θα είναι και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας αλλά και ο ειδικός συνεργάτης Δημάρχου, δικηγόρος Ν. Παπαϊωάννου, ώστε να εξεταστεί και η καταγγελία της σύμβασης, αν και αυτό θα σημαίνει πως για τους επόμενους μήνες δεν θα μπει στα σχολεία σταγόνα πετρέλαιο.

Θέμα 1: Συγκρότηση σε Σώμα της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου και εκλογή Γραμματέα.

Θέμα 2: Ορισμός Οικονομικών Διαχειριστών.

Θέμα 3: Εξουσιοδότηση Προέδρου για την έκδοση κωδικού e-banking & χρήση αυτού για την διευκόλυνση των συναλλαγών της Σχολικής Επιτροπής με την Τράπεζα Πειραιώς στον λογαριασμό που διαθέτει.

Θέμα 4: Νομιμοποίηση και εξουσιοδότηση εκπροσώπων του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου, ΔΟΥ, ΕΦΚΑ, δικαστικές αρχές και λοιπούς δημόσιους φορείς νομικά και φυσικά πρόσωπα.

Θέμα 5: Ορισμός εκκαθαριστή Μισθοδοσίας στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ) για την μισθοδοσία των Σχολικών Τροχονόμων.

Θέμα 6: Εξουσιοδότηση μέλους της Σχολικής Επιτροπής για την είσπραξη χρημάτων από το Δημοτικό Ταμείο Δήμου Διονύσου.

Θέμα 7: Ενημέρωση για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης.