logo


Στις 6 το απόγευμα, και με τηλεδιάσκεψη, θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη 8 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου με το νέο Προεδρείο του, μετά και από την- καθυστερημένη- επικύρωση του αποτελέσματος των Δημαιρεσιών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Υπενθυμίζεται πως οι επεισοδιακές-λόγω και της διαγραφής του Ν. Καρυστινού – Δημαιρεσίες για το Δήμο Διονύσου, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, ανέδειξαν το νέο Προεδρείο με κατά πλάσμα δικαίου εκλογή, λόγω αποχής των 4 από τις 5 παρατάξεις της μειοψηφίας από τη συνεδρίαση. Εν προκειμένω, και επειδή κανονικές εκλογές από το Σώμα δεν έγιναν, η νομοθεσία προβλέπει τη σύνθεση του Προεδρείου από τους πρώτους σε σταυρούς συμβούλους των τριών πρώτων σε εκλογική δύναμη παρατάξεων. Με τη διαδικασία των αλλεπάλληλων δηλώσεων αποποίησης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ορίσθηκε ο Θ. Κρητικός, Αντιπρόεδρος ο Ι. Αμπαρτζίδης (Ανοιχτοί Ορίζοντες) και Γραμματέας ο Άγγ. Κατσιακίδης (Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου).

Η Ημερήσια Διάταξη για την αυριανή συνεδρίαση, που θα μεταδοθεί από το κανάλι του Δήμου στο YouTube, δεν είναι μακροσκελής- περιλαμβάνει μόνο 7 θέματα- αλλά ανάμεσά τους βρίσκονται οι ορισμοί των νέων Διοικητικών Συμβουλίων για τις δυο Σχολικές Επιτροπές του Δήμου, που έχουν καθυστερήσει αρκετούς μήνες και που η συζήτησή τους αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ήδη, όπως καταγράψει η Οδός Διονύσου, έχει διαρρεύσει η πρόθεση της Διοίκησης- που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της οικείας παράταξης- να προτείνει ως Πρόεδρο για τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και διάδοχο της Α. Τόκα, τέως στέλεχος της μείζονος μειοψηφίας, σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας, διεύρυνσης και επίτευξης ευρύτερων συναινέσεων και συνεργασιών. Παράλληλα, διάφορα ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Σχολικής Επιτροπής Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης, στη θέση της Τ. Κώνστα, που αναμένεται να οριστικοποιηθούν τις επόμενες ώρες. Αξίζει εδώ να τονισθεί πως στη διάρκεια της θητείας των δυο απερχόμενων Διοικητικών Συμβουλίων, τακτοποιήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι εκκρεμείς επί χρόνια οικονομικές καταστάσεις των δυο Επιτροπών, καθώς και οι υποχρεώσεις τους προς τον Επίτροπο, ενώ η μια από αυτές- η Σχολική Επιτροπή Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης- δρομολόγησε την κατάρτιση του Μητρώου συνεργατών προμηθευτών και εργολάβων, για το οποίο σήμερα κιόλας δημοσιεύεται ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Καθορισμός του ανώτατου ορίου εξόδων κηδείας αιρετών.

ΘΕΜΑ 2ο: Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου και εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου, του ΝΠΔΔ (άρθρο 103 παρ.4 Ν.3852/2010) ‘Σχολική Επιτροπή σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ’.

ΘΕΜΑ 3ο: Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου και εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου, του ΝΠΔΔ (άρθρο 103 παρ.4 Ν.3852/2010) ‘Σχολική Επιτροπή σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ’.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 4ο: Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 151/2019 ΑΔΣ, περί Έγκρισης Επιτροπής Μηχανισμού Πιστοποίησης Εκτέλεσης Πράξης για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα με τίτλο: «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο & Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Διονύσου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS): 5003621, ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΣΠΑ 2014-2020.

ΘΕΜΑ 5ο: Α’ Κατανομή 2022 για κάλυψη λειτουργικών Δαπανών των σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου συνολικού ποσού 76.540,00 €(αριθ.πρωτ. ) έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών -Ταμειακή Υπηρεσία Δήμου Διονύσου, μείον τις κρατήσεις ποσού 76.425,19 €.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΘΕΜΑ 6ο: Αίτηση για παραχώρηση χρήσης οικογενειακού τάφου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 7ο: Συμπλήρωση της υπ’ αριθ. 112/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την καθιέρωση: α) 24ωρης λειτουργίας καθώς και λειτουργίας κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες των Υπηρεσιών της Δ/νσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Πρασίνου και του Γραφείου Αποθήκης της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών, και β) 18ωρης λειτουργίας των Τμημάτων: Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων της Δ/νσης Διοικητικών υπηρεσιών, Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Αδειοδοτήσεων της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής & Διαφάνειας του Δήμου Διονύσου.