logo


Ούτε και στο Δήμο Αγράφων, όπως διαβάζουμε στον αυτοδιοικητικό ιστότοπο aftodioikisi.gr, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή 9 Ιανουαρίου οι Δημαιρεσίες, μια που και εκεί, στην καρδιά της Ρούμελης, οι παρατάξεις της μειοψηφίας επέλεξαν να απέχουν από την ειδική συνεδρίαση. Στο Δήμο Διονύσου, πάντως, η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την προσεχή Κυριακή 16 Ιανουαρίου στις 10.30 το πρωί, στον ίδιο χώρο όπως και προχτές, δηλαδή στο Πολιτιστικό του Αγ. Στεφάνου, που πρακτικά σημαίνει πως οι 4 από τις πέντε παρατάξεις της μειοψηφίας  θα εμμείνουν στη στάση τους, αυτή της αποχής. Από στιγμή σε στιγμή μάλιστα, κατά πληροφορίες της Οδού Διονύσου, αναμένεται η έκδοση σχετικής κοινής ανακοίνωσής τους.

Η συνεδρίαση της προσεχούς Κυριακής θα πραγματοποιηθεί με μεικτό τρόπο, δια ζώσης με την επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης από τον κορονοϊό, και με τηλεδιάσκεψη για τους μη εμβολιασμένους. Οι τελευταίοι, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις μυστικές ψηφοφορίες που προβλέπονται από τη διαδικασία, θα προσέρχονται το Πολιτιστικό, σε χρόνο που καθορίζεται από την πρόσκληση, που ήδη βρίσκεται ααναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου, και θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό rapid ή μοριακό τεστ:  

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, Μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο δημοτικό κατάστημα (Πεντζερίδη 3, Άγιος Στέφανος) στην Ειδική Επαναληπτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, για τους μη εμβολιασμένους*, σύμφωνα με της διατάξεις των άρθρων 64, 67 και 74 του ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν/αντικαταστάθηκαν και ισχύουν, η οποία θα διεξαχθεί την δεκάτη έκτη (16η ) του μηνός Ιανουαρίου 2022, ημέρα ..Κυριακή.. και ώρα ..10:30.. ώστε να διεξαχθεί η προβλεπόμενη εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Οι μη εμβολιασμένοι θα προσέρχονται 15΄ μετά την έναρξη της συνεδρίασης και για 1 ½ ώρα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος και πάντα σε συνεννόηση με τον Προεδρεύοντα.

Ο Προεδρεύων (Πλειοψηφών) Σύμβουλος Στέφανος Κριεμάδης

  • Σύμφωνα με την αριθ. 643/69472/24-9-2021 (ΑΔΑ ΨΕ3846ΜΤΛ6-0Π5) εγκύκλιο του ΥΠΕΣ

Σημείωση: Για την φυσική παρουσία στην συνεδρίαση ισχύουν τα μέτρα και οι ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, όπως αναφέρονται στην αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558/29-12-21 (ΦΕΚ Β΄ 6290) ΚΥΑ με θέμα «Έκτακτα μέτρα 2 προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και και την Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Σε κάθε περίπτωση οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αποδεικνύουν:

Α) οι πλήρως εμβολιασμένοι το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Β) οι νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο το πιστοποιητικό νόσησης

Γ) οι μη εμβολιασμένοι ή μη νοσήσαντες συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη και ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test) σύμφωνα με το άρθρο 9 της αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.81558/29.12.2021 (Β’ 6290) κοινής υπουργικής απόφασης.