logo


Με το συνδυασμό φυσικής παρουσίας και τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί, η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου του Σώματος, καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Στην πρόσκληση, που απευθύνει στους συναδέλφους του ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος της Διοίκησης Στ. Κριεμάδης, που θα προεδρεύσει και στην ειδική συνεδρίαση μέχρι να εκλεγούν τα νέα μέλη του Προεδρείου, αναφέρεται ως τόπος διεξαγωγής της συνεδρίασης το Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου, και όχι το Κλειστό Γυμναστήριο της περιοχής, όπως αρχικά σχεδιαζόταν. Κι αυτό, επειδή- σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου- δεν κατέστη δυνατόν να εξασφαλισθεί στο Κλειστό γραμμή wifi για την εξυπηρέτηση της τηλεδιάσκεψης. Η σκέψη, εντούτοις, δεν έχει εγκαταλειφθεί, μια που το Γυμναστήριο καλύπτει καλύτερα τους υγειονομικούς περιορισμούς, και έτσι αύριο Παρασκευή θα καταβληθεί μια ύστατη προσπάθεια σύνδεσής του με wifi.

Αν η προσπάθεια αυτή δεν τελεσφορήσει, τότε η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό, με χωρητικότητα 30 ατόμων περίπου, επί 41 συνολικά μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, στους οποίους βέβαια πρέπει να προστεθούν ο Δήμαρχος, καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της γραμματειακής υποστήριξης.

Να σημειωθεί πως όσοι δημοτικοί σύμβουλοι επιλέξουν τη φυσική παρουσία θα πρέπει- σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού- να επιδεικνύουν Α) οι πλήρως εµβολιασµένοι το πιστοποιητικό εµβολιασµού Β) οι νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίµηνο το πιστοποιητικό νόσησης. Όσο για τους ανεμβολίαστους ή όσους δεν έχουν νοσήσει, αυτοί θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης και θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα προσερχόμενοι στο Πολιτιστικό αλλά θα χρειαστεί να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό, είτε μοριακού (CPR) είτε rapid test.

Όσον αφορά στο πρόσωπο του νέου Προέδρου, που προέρχεται από την παράταξη του Δημάρχου, τα πράγματα δεν είναι πολύ ξεκάθαρα. Κατά πληροφορίες, που μένει να επιβεβαιωθούν, αυτή τη στιγμή υπάρχουν παραπάνω από μια υποψηφιότητες για την εν λόγω θέση- μια “επίσημη” και άλλη μια εκ μέρους “αντάρτη” της παράταξης- εξέλιξη που ίσως δημιουργήσει εντάσεις αν οι δυο πλευρές εμμείνουν μέχρι τέλους στις προθέσεις τους.

Ενώ για τις θέσεις του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα, που προέρχονται από τη δεύτερη και την τρίτη σε ψήφους παράταξη αντιστοίχως, δεν αναμένονται εκπλήξεις στις υποψηφιότητες.

Η πρόσκληση προς τους δημοτικούς συμβούλους για την ειδική συνεδρίαση των Δημαιρεσιών έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση προς τα µέλη του ∆ηµοτικού Συµβουλίου για την εκλογή του Προεδρείου του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, Μελών της Οικονοµικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο δηµοτικό κατάστηµα (Πεντζερίδη 3, Άγιος Στέφανος) στην Ειδική συνεδρίαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου δια ζώσης και µε τηλεδιάσκεψη, για τους µη εµβολιασµένους*, σύµφωνα µε της διατάξεις των άρθρων 64, 67 και 74 του ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν/αντικαταστάθηκαν και ισχύουν, η οποία θα διεξαχθεί την ενάτη (9η ) του µηνός Ιανουαρίου 2022, ηµέρα… Κυριακή.. και ώρα ..10:30.. ώστε να διεξαχθεί η προβλεπόµενη εκλογή του Προεδρείου του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, των Μελών της Οικονοµικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ο Προεδρεύων (Πλειοψηφών) Σύµβουλος Στέφανος Κριεµάδης

*Σύµφωνα µε την αριθ. 643/69472/24-9-2021 (Α∆Α ΨΕ3846ΜΤΛ6-0Π5) εγκύκλιο του ΥΠΕΣ

Σηµείωση: Για την φυσική παρουσία στην συνεδρίαση ισχύουν τα µέτρα και οι ρυθµίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισµού της διασποράς του κορωνοϊού, όπως αναφέρονται στην αρ. ∆1α/ΓΠ.οικ. 81558/29-12-21 (ΦΕΚ Β΄ 6290) ΚΥΑ µε θέµα «Έκτακτα µέτρα προστασίας της δηµόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστηµα από την Πέµπτη, 30 ∆εκεµβρίου 2 2021 και ώρα 06:00 έως και και την ∆ευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Σε κάθε περίπτωση οι συµµετέχοντες θα πρέπει να επιδεικνύουν: Α) οι πλήρως εµβολιασµένοι το πιστοποιητικό εµβολιασµού Β) οι νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίµηνο το πιστοποιητικό νόσησης Γ) οι µη εµβολιασµένοι ή µη νοσήσαντες συµµετέχουν µε τηλεδιάσκεψη και ασκούν το εκλογικό τους δικαίωµα µε την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test) σύµφωνα µε το άρθρο 9 της αριθ. ∆1α/Γ.Π.οικ.81558/29.12.2021 (Β’ 6290) κοινής υπουργικής απόφασης.