logo


Από το 2011 και για 10 χρόνια πηγαινοέρχεται το αίτημα των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Διονύσου, να καθαρισθεί- επιτέλους-  ο χώρος των ανενεργών λατομείων ΔΙΟΜΗΔΗΣ στην Κοινότητα Διονύσου, ο οποίος έχει μετατραπεί σε μια απέραντη χωματερή, που συνεχώς μεγαλώνει. Από εκείνη τη χρονιά, την πρώτη καλλικρατική, μέχρι σήμερα, έχουν μεσολαβήσει τουλάχιστον πέντε αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, αλλεπάλληλες επιστολές του Κλιμακίου, αντίστοιχες- και δημόσιες- διαβεβαιώσεις για καθαρισμό του χώρου, αλλά σήμερα η συσσώρευση απορριμμάτων κάθε λογής μόνο ως τραγική μπορεί να χαρακτηρισθεί. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως ο όγκος των σκουπιδιών είναι μέσα στην κοίτη του ρέματος της Ραπεντώσας!

Αξίζει επιπλέον εδώ να σημειωθεί και μια ακόμη παράμετρος: Ο χώρος του ΔΙΟΜΗΔΗ περιλαμβάνεται σε αυτούς όπου η εταιρεία ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ προτίθεται να αναπτύξει και πάλι λατομική δραστηριότητα. Ο Δήμος Διονύσου, από την πλευρά του, αντιτίθεται σφόδρα σε μια τέτοια εξέλιξη, και δηλώνει πως ο ευρύτερος χώρος της βόρειας πλευράς της Πεντέλης πρέπει να αναπλασθεί και να φιλοξενήσει μια σειρά από δραστηριότητες ψυχαγωγίας, αθλητισμού κ.λπ. Εντωμεταξύ όμως αφήνει την περιοχή στο έλεος όποιου ψάχνει να βρει χώρο για να εναποθέσει τα μπάζα (του) και τα σκουπίδια του…

Σε σχετική ανάρτησή του ο Πρόεδρος του Κλιμακίου Δ. Πιτιανούδης, χρησιμοποιώντας πάνω από 20 φωτογραφίες, περιγράφει ανάγλυφα και την κατάσταση που μοιάζει να έχει παγιωθεί αλλά και τους κινδύνους που απειλούν τη γειτονική Ραπεντώσα από μια μεγάλη νεροποντή:

Λυπάμαι πολύ, μα πάρα πολύ, γιατί αντί να ανεβάσω φωτογραφίες από την όμορφη φύση της αγαπημένης μας Πεντέλης ,και να τις μοιραστώ μαζί σας, είμαι αναγκασμένος να ανεβάσω αυτές !!!! Και λέω αναγκασμένος γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι . Δεν πάει άλλο ! Από το 2011 με την πρώτη διοίκηση του κυρίου Καλαφατέλη, με έγγραφο μας προς τον Δήμο επισημαίναμε την αναγκαιότητα απομάκρυνσης των μπάζων από την ρεματιά της Ραπεντώσας. Αποτέλεσμα ΤΊΠΟΤΑ! Αργότερα με την διοίκηση του κυρίου Ζαμάνη φέραμε το θέμα δύο φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αποτέλεσμα ΤΊΠΟΤΑ! Κάναμε έγγραφο στην Περιφέρεια γιατί λέει τα ρέματα ανήκουν εκεί . Αποτέλεσμα ΤΊΠΟΤΑ! Κοινοποίηση του εγγράφου στο Δασαρχείο, στην πυροσβεστική ξανά στον Δήμο, κάναμε καταγγελία στην Αστυνομία, αποτέλεσμα ΤΊΠΟΤΑ! Με την τωρινή διοίκηση του κυρίου Καλαφατέλη, και με την Αντιδήμαρχο κυρία Λακαφώση επισκεφτηκαμε τον χώρο, τους προτείναμε βοήθεια! Αποτέλεσμα ΤΊΠΟΤΑ. Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει το ρέμα έχει γεμίσει και το νερό , παρασέρνει τα απορρίμματα προς την Ραπεντώσα μολύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα.  (Στην Ραπεντώσα υπάρχει το αντλιοστάσιο της Δ Κ Διονύσου) .

Μήπως πρέπει να ενδιαφερθεί κανένας ; 

Ή να περιμένουμε για την επόμενη διοίκηση;