logo


Με ένα μέλος λιγότερο για τα επόμενα δυο χρόνια, δηλαδή με 15 δημοτικούς συμβούλους, θα συνεχίσει η δημοτική ομάδα της Διοίκησης, μια που ο Β. Φώτος με δήλωσή του ανεξαρτητοποιήθηκε και πλέον θα βρίσκεται πλάι στους επίσης ανεξάρτητους Μ. Στυλιανού και Δ. Ράικο.

Η ανεξαρτητοποίηση αυτή μπορεί να θεωρηθεί και ως χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της διοικούσας παράταξης, μια που ο κ. Φώτος εκλέγεται στο Κρυονέρι, όπου η συσπείρωση υπέρ του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη– μετά από 4 συναπτές προκαλλικρατικές θητείες στην περιοχή και άλλη μία στον καλλικρατικό Δήμο Διονύσου- είναι τεράστια. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στο Κρυονέρι η Δύναμη Ευθύνης έχασε μεν τον κ. Φώτο, αλλά πριν από λίγους μήνες είχε “κερδίσει” τον κ. Ράικο, ο οποίος αφού ανεξαρτητοποιήθηκε από τη μείζονα μειοψηφία των Ανοιχτών Οριζόντων, υπηρετεί πλέον ως Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων και Διοικητικών Υπηρεσιών από τον περασμένο Μάιο.

Η ανεξαρτητοποίηση του κ. Φώτου είναι η τρίτη για την τρέχουσα θητεία και έρχεται να προστεθεί σ’ αυτήν της κ. Στυλιανού από τη μείζονα μειοψηφία, το Μάιο του 2020, και, όπως προαναφέρθηκε, και του κ. Ράικου από την ίδια παράταξη. Υπενθυμίζεται, εξάλλου, πως μαζική ανεξαρτητοποίηση τοπικών συμβούλων της Δύναμης Ευθύνης στον Άγ. Στέφανο είχε σημειωθεί λίγο καιρό μετά από τη Μήδεια, τον περυσινό Μάρτιο, όταν οι Ευ. Χαμοπούλου, Ευ. Πολιτάκη και Χρ. Σταμούλης με κοινό τους κείμενο καταδίκαζαν τον τρόπο αντιμετώπισης της κακοκαιρίας, ενώ καταλόγιζαν στο Δήμαρχο πως δεν έπραξε τίποτα για την ενίσχυση των Κοινοτήτων, ενώ αγνοούσε συστηματικά υποδείξεις για διόρθωση της πορείας της παράταξης.

Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του κ. Φώτου, την οποία διάβασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (20/12) η Πρόεδρος του Σώματος Σ. Κατσίγιαννη, έχει ως εξής:

Κύριε Δήμαρχε,

Με την επιστολή μου αυτή καταθέτω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη δημοτική παράταξη “Δύναμη Ευθύνης”. Στην παράταξη αυτή συνέπραξα για το καλό της πόλης, συντεταγμένα, χωρίς δόλο και προσωπικό συμφέρον, μαζί με τους υπόλοιπους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής παράταξης “Δύναμη Ευθύνης”, στην οποία εκλέχτηκα στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Όλο αυτό το διάστημα, από τη σύμπραξή μου έως σήμερα, δεν αξίωσα με κανένα τρόπο έμμισθη θέση ούτε επιδίωξα άλλο αντάλλαγμα ιδιοτελούς συμφέροντος από το Δήμαρχο. Αντιθέτως, σεβόμενος τους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους υπηρετούν, διευκόλυνα το έργο του Δήμου σε σοβαρά θέματα, πάντα σιωπηλά, με ανιδιοτέλεια και χωρίς υπεροπτικές στάσεις.

Με καλοπροαίρετη και έγκαιρη προπαντός κριτική, προειδοποίησα αρκετές φορές το Δήμαρχο για τον τρόπο αντιμετώπισης σοβαρών θεμάτων του Δήμου μας, καθώς και των απρόβλεπτων συνεπειών και κινδύνων που δημιουργούνται από τις ενέργειες αυτές. Δυστυχώς όλο αυτό το χρονικό διάστημα διαπιστώνω μια μείωση από το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του σχετικά με την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων του Δήμου μας.

Για το λόγο αυτό δηλώνω δημόσια ότι αποχωρώ από τη δημοτική παράταξη της “Δύναμης Ευθύνης”, υπηρετώντας την πόλη μου ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος ως τη λήξη της θητείας μου το 2023. Θα συνεχίσω δε από τη θέση αυτή να αγωνίζομαι για το καλό του τόπου και των συνδημοτών μου, υπηρετώντας πάντα τις δικές μου αξίες και τους θεσμούς.

Με εκτίμηση και τιμή

Φώτος Βασίλειος