logo


Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε, για όσους την παρακολούθησαν, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου. Στην τετράωρη διαδικασία, που χωρίστηκε σε δυο ώρες για τις προ Ημερησίας Διατάξεως ερωτήσεις, διευκρινίσεις κ.λπ. και σε άλλες δυο ώρες για τη συζήτηση των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κατάφεραν, μετά από πολύ καιρό να συζητήσουν πραγματικά και εποικοδομητικά, και να παράξουν πολιτική, όπως είναι και η αποστολή και ο ρόλος τους.

Αντιπαραθέσεις υπήρξαν, όχι όμως και αντεγκλήσεις. Διαφωνίες επίσης, αλλά όχι και κραυγές, ενώ και οι- σποραδικές- απόπειρες όξυνσης του κλίματος δεν τελεσφόρησαν. Η έκφραση, επιπλέον, της διαφορετικής άποψης έδινε χώρο και στο χιούμορ, παρόλο που τα θέματα, οικονομικής φύσεως- μια που συζητούνταν ο καθορισμός μιας σειράς δημοτικών τελών- θα μπορούσε να αποτελέσει, όπως και στο παρελθόν, αφορμή για λεκτικές αψιμαχίες.

Στην παραπάνω εκτόνωση των εντάσεων και στην αναβαθμισμένη συνεδρίαση ίσως να έπαιξε ρόλο η συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων, που είχε προκαλέσει τρεις ημέρες νωρίτερα, ο Δήμαρχος Διονύσου. Σ’ εκείνη τη συνάντηση, από όσα έγιναν γνωστά, συζητήθηκε και ο τρόπος τήρησης του Κανονισμού Λειτουργίας του Σώματος (σ.σ. ο οποίος, επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά, ίσως είναι καιρός να τροποποιηθεί και να επικαιροποιηθεί) για την ομαλότερη εξέλιξη των συνεδριάσεων, αλλά και η πορεία του Δήμου τα επόμενα χρόνια, με χρηματοδοτήσεις που έρχονται για την υλοποίηση έργων μακράς πνοής, τα οποία χρειάζονται συναίνεση και συνεργασία. Όπως μάλιστα, αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα ακολουθήσει και νέα, αντίστοιχη, συνάντηση για μια σειρά θεμάτων, όπως η αξιοποίηση του κτηρίου του Δημοτικού Γηροκομείου στη Δροσιά, κ.ά. Ίσως πάλι να αντιλήφθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, παρακολουθώντας ξανά στο διαδίκτυο τα ανεκδιήγητα στιγμιότυπα της απόπειρας συνεδρίασης την προηγούμενη εβδομάδα, πως όλοι φέρουν την ευθύνη να σταματήσουν την αμαύρωση της εικόνας του Σώματος και την απαξίωσή του.

Μελανό σημείο πάντως παρέμεινε ο αριθμός όσων παρακολούθησαν τη συνεδρίαση στο YouTube, οι οποίοι δεν ξεπέρασαν εκείνη την ημέρα τους 21! Η “ανάγνωση» του αριθμού αυτού δείχνει πως οι δημότες γυρνούν την πλάτη στις συλλογικές διαδικασίες, όταν αυτές μετατρέπονται σε αρένα και πεδίο ξιφουλκήσεων, όπως συνέβη το προηγούμενο διάστημα. Και για να πειστούν να επιστρέψουν, θα χρειαστεί πολλή δουλειά και δέσμευση από όλες τις πλευρές πως θα συνεχίσουν να επιδιώκουν τον πολιτικό πολιτισμό, που παρακολουθήσαμε την περασμένη Δευτέρα.