logo


Εδώ κι ένα χρόνο, οι Τρίτες στο Γυμνάσιο της Άνοιξης έχουν κάτι ξεχωριστό. Είναι οι ημέρες που τα παιδιά του σχολείου, αφού έχουν μαζέψει το καθένα υλικά για ανακύκλωση, τα δίνουν στο φορτηγό του προγράμματος The Green City, στο οποίο συμμετέχουν από πέρυσι, έχοντας κατορθώσει μέσα σε ένα χρόνο να συγκεντρώσουν ένα τόνο ανακυκλώσιμα υλικά!

Για τη δράση τους αυτή, και την αφοσίωση με την οποία την υπηρετούν, σήμερα Τρίτη 21 Δεκεμβρίου βραβεύθηκαν από το φορέα υλοποίησης του προγράμματος, που ανέβηκε στην Άνοιξη για να μιλήσουν για την ανακύκλωση και να δώσουν από ένα αναμνηστικό δωράκι στα παιδιά. Όπως εξάλλου είπε και ο εκπρόσωπος του φορέα Χ. Χαζάπης, “το Γυμνάσιο της Άνοιξης είναι το μοναδικό σχολείο στην Αττική που συμμετέχει στο The Greeen City σε τέτοιο βαθμό και αξίζουν συγχαρητήρια στα παδιά, στους γονείς και στους καθηγητές”.

Τη δράση του Γυμνασίου Άνοιξης στηρίζουν από την πρώτη στιγμή η Διευθύντρια Αθ. Μπελέρη, το διδακτικό προσωπικό με τους καθηγητές Τεχνολογίας Γ. Τσιγγόπουλο και Φυσικής Χ. Χρυσάνθου να συντονίζουν, αλλά και ο Σύλλογος Γονέων που είχε και την πρωτοβουλία για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Στο δικό της χαιρετισμό η Πρόεδρος Σ. Ντόφη εξέφρασε τη χαρά του Συλλόγου “γιατί καταφέραμε αυτό που είχαμε ονειρευτεί: Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, πρωτοπορούμε μια που είμαστε το πρώτο σχολείο του Δήμου Διονύσου που παρακολούθησε, ανακάλυψε και έφερε τη δράση μέσα στους κόλπους του Γυμνασίου Άνοιξης”.

Ευχαριστίες επιπλέον εξέφρασε η κ. Ντόφη προς τη Διεύθυνση του σχολείου που αγκάλιασε την πρόταση, προς τους δυο καθηγητές που συντονίζουν τη δράση αλλά και όλο το διδακτικό προσωπικό, καθώς και στην Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τ. Κώνστα που παρίστατο και “είναι πάντα αρωγός στο σχολείο”.

Το πρόγραμμα εκπονείται από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο (ΕΔΣΝΑ) και τους Δήμους της περιοχής, ανάμεσά τους και το Δήμο Διονύσου που ξεκίνησε τη συμμετοχή του στο εν λόγω πρόγραμμα το Σεπτέμβριο του 2021. Όσοι συμμετέχουν μαζεύουν πόντους και κερδίζουν προσφορές και εκπτώσεις από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, ενώ βελτιώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Τα υλικά προς ανακύκλωση περιλαμβάνουν χαρτί/χαρτόνι, πλαστικά και μεταλλικά αντικείμενα, αλουμίνιο, γυαλί, ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό εξοπλισμό, βρώσιμα έλαια και λίπη, ρούχα, παπούτσια και υφάσματα. Φορτηγά από το πρόγραμμα («κινητά πράσινα σημεία ανακύκλωσης») βρίσκονται κάθε Τρίτη στην Άνοιξη, τη Σταμάτα και το Κρυονέρι και κάθε Παρασκευή στο Διόνυσο, τον Άγ. Στέφανο και τη Δροσιά.