logo


Επέστρεψε από το Παρατηρητήριο και οδεύει προς την Οικονομική Επιτροπή και εν συνεχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο Προϋπολογισμού του Δήμου Διονύσου για το 2022.

Η πρώτη συζήτηση, με τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις του Παρατηρητηρίου, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, που θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη. Στην Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνονται 25 συνολικά θέματα, με τα 15 από αυτά να αφορούν σε ισάριθμες δωρεές ειδών (τροφίμων, αναλώσιμων κ.λπ.) προς το Δήμο για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενώ μία δωρεά αφορά σε 16 tablets που δώρισε η ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ του εφοπλιστή και ευεργέτη και επίτιμου δημότη της πόλης Θ. Μαρτίνου, για τη βράβευση των παιδιών που πέτυχαν στις εξετάσεις για την Τριτοβάθμια Εκαπίδευση.

Όσον αφορά, τώρα, στον Προϋπολογισμό, ο έλεγχος των στοιχείων από το Παρατηρητήριο οδήγησε σε μια και μόνη διόρθωση καταγραφής στην κατηγορία των εσόδων, που όμως- σύμφωνα με τον υπογράφοντα την εισήγηση Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη– δεν επιφέρει διαφοροποίηση στην εκτίμηση για τα συνολικά έσοδα.

Μαζί με τον Προϋπολογισμό, στην Οικονομική Επιτροπή θα συζητηθεί και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (ΟΠΔ), δηλαδή η στοχοθεσία, του Δήμου για το 2022- το οποίο, ας σημειωθεί, όπως εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του Δήμου είναι τουλάχιστον αδύνατο να διαβαστεί!

Όσον αφορά στην τριμηνιαία έκθεση εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, τα στοιχεία που παραθέτει ο εντεταλμένος σύμβουλος Οικονοµικών Πόρων – Ψηφιακών Εφαρµογών & Προστασίας του Πολίτη Γ. Τσουδερός αναφέρουν πως:

Από το σύνολο των εσόδων του προϋπολογισµού, δηλαδή 64.830.411,50 €, έχει εκτελεστεί το 49,35 % ως προς τα προϋπολογισθέντα µετά τις αναµορφώσεις και το 62,90 % ως προς τα βεβαιωθέντα. Η µεγαλύτερη απόκλιση παρατηρείται στην Οµάδα 13: Επιχορηγήσεις για επενδυτικές δαπάνες, µεταξύ προϋπολογισµού και εισπραχθέντων να διαµορφώνεται στο ποσοστό εκτέλεσης 8,21% 2.

Ενώ από το σύνολο των δαπανών του προϋπολογισµού (64.830.411,50 €) έχει εκτελεστεί το 30,65 % ως προς τα προϋπολογισθέντα µετά τις αναµορφώσεις και το 33,30 % ως προς τα τιµολογηθέντα. Η µεγαλύτερη απόκλιση παρατηρείται στην Οµάδα 73: Έργα, µεταξύ προϋπολογισµού και πληρωθέντων να διαµορφώνεται στο ποσοστό 13,05 %.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Κατάρτιση και ψήφιση Προϋπολογισµού ∆ήµου ∆ιονύσου οικ. έτους 2022.

ΘΕΜΑ 2ο: Κατάρτιση και ψήφιση Ολοκληρωµένου Πλαισίου ∆ράσης ∆ήµου ∆ιονύσου οικ. έτους 2022.

ΘΕΜΑ 3ο: Υποβολή τριµηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισµού Εσόδων – ∆απανών έτους 2021 για το Γ΄ Τρίµηνο.

ΘΕΜΑ 4ο: 4η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ∆ΗΜΟΥ Ο.Ε. 2021.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Πρακτικών 1 & 2 ∆ιεθνή ∆ηµόσιου Ανοικτού Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισµού και ανάδειξη προσωρινών αναδόχων για την “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟ∆ΟΤΙΚΗ ΜΙΣΘΩΣΗ (LEASING) ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ ∆ΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΕΝΤΕ (5) ΕΤΩΝ”.

ΘΕΜΑ 6ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηµατικού εντάλµατος προπληρωµής της υπαλλήλου του ∆ήµου Θεοδώρας Μελέτη και έγκριση απόδοσης λογαριασµού.

ΘΕΜΑ 7ο: Παράταση προθεσµίας υποβολής προσφορών για «Προµήθεια Ανταλλακτικών – Συντήρησης & Επισκευής Μεταφορικών Μέσων» λόγω διακοπής λειτουργίας του ΕΣΗ∆ΗΣ.

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙ∆ΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΥ & ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΩΣ ΜΕΣΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ∆ΙΑ∆ΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ COVID 19 (ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ, ΜΑΣΚΕΣ, ΓΑΝΤΙΑ, ΡΟΥΧΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κ.ΛΠ.) ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΠ∆∆ για δύο έτη.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 9ο: ∆ιαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

ΘΕΜΑ 10ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ∆ΟΧΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΑΠΟ TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟ∆ΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ι∆ΙΩΤΙΚΟΥ ∆ΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ∆ΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ∆ΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ (Σ∆Ε) ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ∆ΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 1-4 ΕΩΣ 30-6-2021.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 11ο: Αποδοχή δωρεάς: ∆ωροεπιταγές από το σουπερµάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ για ενίσχυση δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 12ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την εταιρεία “ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΠΕΝΤΕ Α.Ε.” (Καλάθι Γαλαξία) για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 13ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ∆ΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 14ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Π. για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 15ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Π. για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 16ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ Α.Ε για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 17ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 18ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 19ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 20ό: Αποδοχή δωρεάς: Tablet Huawei Mediapad T3 από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) ΑΙΓΕΑΣ για την βράβευση των επιτυχόντων µαθητών στην τριτοβάθµια εκπαίδευση του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 21ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 22ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την εταιρεία “ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΠΕΝΤΕ Α.Ε.” για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 23ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από το SUPER MARKET ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 24ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από το SUPER MARKET ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 25ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου.