logo


Τα 80 db στην ένταση της μουσικής ήταν χτες η “κόκκινη γραμμή” για το Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου που τροποποίησε την αρχική απόφασή του και επέτρεψε τη λειτουργία μουσικής στο κατάστημα εστίασης ΝΩΕ, επί της Λ. Διονύσου μέχρι τις 2π.μ. μέσα κι έξω χειμώνα- καλοκαίρι. Η τελική απόφαση περιλαμβάνει τη δυνατότητα αναστολής της άδειας μουσικών οργάνων, εφόσον το όριο των ντεσιμπέλ παραβιαστεί και εκφραστούν παράπονα και διαμαρτυρίες από τους περιοίκους.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν στη χθεσινή (Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου) συνεδρίαση του Τοπικού, στην οποία παρίσταντο οι δυο ιδιοκτήτες, αλλά και ο τέως Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης με την ιδιότητα του  εξωτερικού συνεργάτη της εν λόγω επιχείρησης, για να υποστηρίξουν το αίτημά τους περί παράτασης του ωραρίου λειτουργίας της μουσικής. Υπενθυμίζεται εδώ πως αρχικά το Τοπικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει μικρή παράταση στο εν λόγω ωράριο. Αμέσως μετά οι ιδιοκτήτες ζήτησαν την τροποποίηση της απόφασης αυτής, αλλά και να τους δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσουν τη θέση τους στο Σώμα.

Παρά τους φόβους που εκφράσθηκαν, κυρίως από τον τοπικό σύμβουλο και Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Διονύσου Κ. Μπομπή, μήπως το όριο των db καταστρατηγηθεί στο μέλλον, και μάλιστα σε μια περιοχή μόνο κατοικίας, το Σώμα τελικά αποφάσισε ομόφωνα την παράταση του ωραρίου για τη μουσική μέχρι τις 2 π.μ. για τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του καταστήματος και καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως για το σεβασμό της επιχείρησης προς τους περιοίκους, όσον αφορά στο θέμα της έντασης της μουσικής, συνηγόρησαν τόσο η τοπική σύμβουλος Π. Οικονομάκου που κατοικεί σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από το ΝΩΕ, όσο και ο Δ. Πιτιανούδης, Πρόεδρος του Κλιμακίου Εθελοντών, που είναι- όπως είπε- ο κοντινότερος γείτονας (σ.σ. τα γραφεία του Κλιμακίου βρίσκονται σε μεσοτοιχία με το κατάστημα) και μέχρι τώρα δεν έχει διαπιστώσει καμιά ενόχληση, αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Τοπικού Τ. Μπάσης, που διενήργησε αυτοψία κατά τις βραδινές ώρες εν ώρα λειτουργίας του ΝΩΕ.

Όλοι τέλος αναγνώρισαν πως η επιχείρηση λειτουργεί σε ένα σημείο, που μέχρι πρότινος ήταν εστία μόλυνσης και παραβατικών συμπεριφορών, ασχημαίνοντας την εικόνα στην είσοδο της πόλης.