logo


Αύριο Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στη 1 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου με 5 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη:

Θέμα 1ο: Αιτήσεις για παρατάσεις ταφής.

Θέμα 2ο: Αίτηση θεραπείας- τροποποίησης της υπ’ αριθμ. 27/2021 απόφασης του Τ.Σ. της Δημοτικής Ενότητας Διονύσου, από την εταιρεία Αιολίδες ΕΕ. “Εστιατόριο Νώε”.

Θέμα 3ο: Ονοματοδοσία Πλατείας- Πρόταση Συλλόγου Εθελοντών Π.Π. Διονύσου.

Θέμα 4ο: Ονοματοδοσία Οδών- Αίτημα 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Διονύσου.

Θέμα 5ο: Αίτημα για παραχώρηση χρήσης οικογενειακού τάφου

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως αναφορικά με τα δυο αιτήματα ονοματοδοσίας, το Τοπικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του, την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, είχε επιφυλαχθεί να διερευνήσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου μπροστά από τα γραφεία των Εθελοντών, για τον οποίο προτείνεται να ονομασθεί Πλατεία Εθελοντών. Ενώ είχε αποσυρθεί το αίτημα των Ναυτοπροσκόπων για την ονοματοδοσία οδών γύρω από τις εγκαταστάσεις τους, μια που δεν ήταν ξεκάθαρο αν εκεί προβλέπονται πράγματι δρόμοι.

Όσο, τέλος, για την τροποποίηση της απόφασης που αφορά στο εστιατόριο ΝΩΕ, αυτή αναφέρεται στο αίτημα για παράταση του ωραρίου λειτουργίας της μουσικής. Το θέμα είχε συζητηθεί στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, όταν και είχε έρθει για πρώτη φορά το αίτημα του εστιατορίου να παραταθεί το ωράριο μουσικής μέχρι τις 3π.μ. για τον εσωτερικό χώρο του καταστήματος και τις 2 π.μ για τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εφόσον δεν διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων. Σ’ εκείνη τη συνεδρίαση τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου συμφώνησαν ομόφωνα στην παράταση του ωραρίου  της χρήσης μουσικών οργάνων μέχρι τα μεσάνυχτα το χειμώνα και μέχρι τη 1 π.μ. το καλοκαίρι, και στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους με τρεις προϋποθέσεις:

α) να μην διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων β) να εναρμονίζεται με τα μέτρα και τις γενικές ρυθμίσεις που θα ανακοινώνονται από τον Ε.Ο.Δ.Υ. και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του Covid-19. γ) να γίνεται χρήση του υπάρχοντος ηχητικού συστήματος και όχι μουσικών οργάνων και live μουσικής, με ανώτατο όριο στον ήχο τα 80dB.

Παρέπεμψαν τέλος το θέμα για επιπλέον γνωμοδότηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Εντούτοις το θέμα επιστρέφει με αίτηση θεραπείας της παραπάνω απόφασης, μια που- όπως υποστηρίζεται στο σχετικό αίτημα- δεν κλήθηκε εκπρόσωπος του εστιατορίου στη συνεδρίαση του Οκτωβρίου για να εκθέσει τις απόψεις του, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είναι αναρμόδια, συνεπώς δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθεί με την υπόθεση, ενώ δεν λήφθηκε υπόψη η προσκομισθείσα τεχνική περιγραφή περιορισμού της ηχορύπανσης. Για τους παραπάνω λόγους, και επειδή η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εστίασης εξαρτώνται από τις γιορτές, ιδιαιτέρως σε περίοδο πανδημίας, το ΝΩΕ ζητεί θεραπεία και τροποποίηση της απόφασης του Οκτωβρίου, καθώς και τη δυνατότητα του εκπροσώπου του να υποστηρίξει το αίτημα στην αυριανή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου.