logo


Μέσα στις επόμενες 30-35 ημέρες αναμένεται να δημοπρατηθεί το σημαντικότατο για το Δήμο Διονύσου έργο υποδομής, της αναβάθμισης και της βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης. Το έργο αναφέρεται, πιο συγκεκριμένα, στην ολική αντικατάσταση του δικτύου στην Αναγέννηση Διονύσου, στη σύνδεση- επιτέλους- της Σταμάτας με την ΕΥΔΑΠ, ώστε να επιλυθεί το μεγάλο πρόβλημα της ποιότητας του νερού το οποίο σήμερα προέρχεται από γεώτρηση, καθώς και στην επισκευή των υποδομών ύδρευσης σε περιοχές όπου παρουσιάζονται συχνές βλάβες, όπως είναι ο Άγ. Στέφανος, το Σπατατζίκι και το Κρυονέρι.

Τα παραπάνω δήλωσαν σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου τόσο ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στ. Κριεμάδης στην Οικονομική Επιτροπή, όπου, αν και τέσσερα θέματα αφορούσαν σε καθορισμό δημοτικών τελών για το 2022, συμμετείχαν μόνον μέλη της Δημοτικής Αρχής και της παράταξης “Η πόλη μας, Το σπίτι μας”, αλλά ουδείς από τους Ανοιχτούς Ορίζοντες και τον Εύπολι.

Η συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή αφορούσε στην αποδοχή των όρων και των προϋποθέσεων επενδυτικού δανείου, συνολικού ποσού 1.614.630.00€, από το Ταµείο Παρακαταθηκών και ∆ανείων, για το εν λόγω έργο που είναι ενταγμένο στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραµµα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, με τη διαδικασία να προβλέπει την καταβολή του 50% του ποσού από το ΤΠκΔ και του άλλου μισού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Σημειώνεται ότι το ίδιο θέμα θα έρθει εκτός Ημερησίας Διατάξεως σήμερα το βράδυ στις 6μ.μ. στο Δημοτικό Συμβούλιο, μια που βούληση της Διοίκησης είναι να μην χαθεί ούτε μια ημέρα και το έργο να δημοπρατηθεί όσο το δυνατόν συντομότερα.