logo


Μετά από τη συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή, αύριο το πρωί, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, ο καθορισμός των δημοτικών τελών για το 2022 έρχεται και στο Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου το ίδιο βράδυ. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η ώρα έναρξης της συνεδρίασης, που θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Δήμου στο YouTube, έχει ορισθεί στις 6 μ.μ. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, θα έχουν λοιπόν τα μέλη στη διάθεσή τους 6 γεμάτες ώρες- μέχρι τα μεσάνυχτα, όπως ορίζει ο Κανονισμός λειτουργίας του Σώματος- για τη συζήτηση 11 θεμάτων, οπότε μένει να αποδειχθεί αν θα τις αξιοποιήσουν εποικοδομητικά και όχι με στείρες αντεγκλήσεις.

*Ανάμεσα στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, εκτός από τον καθορισμό των δημοτικών τελών-  Κοιμητηρίων, Ύδρευσης, Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων- περιλαμβάνεται και η τροποποίηση του ενιαίου Κανονισμού Κοιμητηρίων, που έχει περάσει ήδη- όπως προβλέπεται- από τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Καθένα από τα παραπάνω συλλογικά όργανα έχει προσθέσει τις δικές του παρατηρήσεις, που έχουν γίνει δεκτές, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει το αίτημα για την αναγνώριση- μετά από εξέταση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου- του Κοιμητηρίου στο Πευκόφυτο.

*Επιπλέον, με 70.000 ευρώ επιχορηγείται για το 2021 ο- ανενεργός ακόμη σήμερα-  “Δημοτικός Οίκος Ευγηρίας Θ. και Δ. Κυριακίδου” στη Δροσιά, που συστάθηκε πριν από 17 σχεδόν χρόνια, το 2005.

*Τέλος, ο Δήμος Διονύσου, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, εγκαινιάζει το ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ, ένα νέο θεσμό στήριξης των ντόπιων φοιτητών που σπουδάζουν στην επαρχία και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Το ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ, όπως αναφέρει στην εισήγησή της η εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δομών Υγείας Γ. Κριεμάδη, αφορά στην τακτική, μηνιαία, διανομή δέματος με τρόφιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκης στους ωφελούμενους φοιτητές, ώστε να τους βοηθήσει στα πρώτα βήματα της νέας τους ζωής. Υλοποιείται με ίδιους πόρους του Δήμου, μέσα από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγκεκριμένα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ για την υλοποίησή του θα χρησιμοποιηθούν εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, που θα αξιολογούνται από ειδική τριμελή επιτροπή.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΘΕΜΑ 1ο: Τροποποίηση Κανονισμού Λειτουργίας Κοιμητηρίων Δήμου Διονύσου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 2ο: Καθορισμός τελών λειτουργίας των κοιμητηρίων Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 3ο: Καθορισμός ανταποδοτικού Τέλους Καθαριότητας & Φωτισμού με ισχύ από 01/01/2022 και εφεξής.

ΘΕΜΑ 4ο: Καθορισμός φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων ακινήτων με ισχύ από 01/01/2022 και εφεξής.

ΘΕΜΑ 5ο: Καθορισμός Ανταποδοτικού Τέλους Ύδρευσης με ισχύ 01/01/2022 και εφεξής.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 6ο: Επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία Δημοτικός Οίκος Ευγηρίας ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ» για το έτος 2021.

ΘΕΜΑ 7ο: Σύσταση επιτροπής προσδιορισμού αξίας ακινήτων, των άρθρων 186 παρ.5 και 191 του Ν.3463/06.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 8ο: Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 213/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την καθιέρωση: α) 24ωρης λειτουργίας καθώς και λειτουργίας κατά τις Κυριακές και 2 εξαιρέσιμες ημέρες των Υπηρεσιών της Δ/νσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Πρασίνου και του Γραφείου Αποθήκης της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών, και β) 18ωρης λειτουργίας των Τμημάτων: Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων της Δ/νσης Διοικητικών υπηρεσιών, Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Αδειοδοτήσεων της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής & Διαφάνειας του Δήμου Διονύσου.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 9ο: Δ΄ Κατανομή 2021 για κάλυψη λειτουργικών Δαπανών των σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου συνολικού ποσού 76.540,00 €(αριθ.πρωτ. 39972/25-11-2021) έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών -Ταμειακή Υπηρεσία Δήμου Διονύσου, μείον τις κρατήσεις ποσού 76.425,19 €.

ΘΕΜΑ 10ο: Συμπληρωματική Κατανομή 2021 για κάλυψη λειτουργικών Δαπανών των σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου και κατά προτεραιότητα των Δαπανών Θέρμανσης ποσού 19.135,00 €(αριθ.πρωτ. 40238/29- 11-2021) έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών -Ταμειακή Υπηρεσία Δήμου Διονύσου, μείον τις κρατήσεις ποσού 19.106,30 €.

ΘΕΜΑ 11ο: Tακτική διανομή δέματος με τρόφιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκη σε φοιτητές “ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ”.