logo


Το πρωί της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου, στις 9 π.μ. θα συζητηθούν με τηλεδιάσκεψη στην Οικονομική Επιτροπή και το ίδιο βράδυ, στις 6μ.μ. θα έλθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου. Ο λόγος για τα δημοτικά τέλη- Ανταποδοτικά Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, Ύδρευσης- που σε γενικές γραμμές παραμένουν ως είχαν το 2021. Εντούτοις, εξορθολογίζεται ακόμη περισσότερο ο Φόρος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, που ήταν επί χρόνια μηδενικός στη Δροσιά και στη Σταμάτα σε αντίθεση με την πολύ υψηλή τιμή στην Άνοιξη, ώστε σταδιακά να εξισωθεί σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου. Επιπλέον μειώνεται το ποσόν για την αγορά οικογενειακού τάφου, από τις 12.000 στις 7.500 ευρώ, ενώ στα υπόλοιπα τέλη Κοιμητηρίου σημειώνονται αυξομειώσεις. Υπενθυμίζεται πως όλες οι παραπάνω κατηγορίες δημοτικών τελών είναι ανταποδοτικές, που σημαίνει πως όλα τα έσοδα επιστρέφουν στην αντίστοιχη υπηρεσία και πρέπει να είναι αρκετά ώστε καλύπτουν τις δαπάνες λειτουργίας της.

Όσον αφορά στις προβλέψεις για το 2022:

>Στα τέλη Κοιμητηρίου υπολογίζεται η είσπραξη 317.000 ευρώ έναντι 265.000 ευρώ για το 2021

>Στα τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού η πρόβλεψη είσπραξης για το 2022 φθάνει στο ποσόν των 9.039.000 ευρώ έναντι 9.946.000 ευρώ που εκτιμάται πως θα εισπραχθούν μέχρι το τέλος του μήνα για το 2021.

>Στο Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων το τελικό έσοδο προϋπολογίζεται στο 1.075.000 ευρώ έναντι 1.046.000 για το 2021, με τη διαφορά των 29.000 ευρώ να προορίζεται για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών και συντήρησης των σχολείων.

>Στην ύδρευση, τέλος, το τιμολόγιο προτείνεται να παραμείνει το ίδιο με αυτό του 2021, με προϋπολογιζόμενο ποσόν εσόδων στα 5.395.000 ευρώ περίπου.

Ανάμεσα στα θέματα περιλαμβάνεται, επιπλέον, η αποδοχή των όρων σύναψης του δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ύψους 1.614.000 ευρώ, για την κατασκευή του έργου αναβάθμισης και βελτίωσης των υποδομών ύδρευσης στο Δήμο Διονύσου. Το έργο, υπενθυμίζεται, είναι ενταγμένο στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ με χρηματοδότηση 50% του ποσού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το άλλο 50% από το ΤΠκΔ.

Την προμήθεια, τέλος, εξοπλισμού επικοινωνίας και ασφάλειας για τα Κλιμάκια Πολιτικής Προστασίας, ώστε να αντικατασταθεί αυτός που καταστράφηκε ολοκληρωτικά στη διάρκεια των καλοκαιρινών πυρκαγιών προτείνει με εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μ. Κόκκαλης.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη των συνολικά 19 θεμάτων έχει ως εξής:

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 1ο: Καθορισµός τελών λειτουργίας των κοιµητηρίων ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 2ο: Καθορισµός ανταποδοτικού Τέλους Καθαριότητας & Φωτισµού µε ισχύ από 01/01/2022 και εφεξής.

ΘΕΜΑ 3ο: Καθορισµός φόρου ηλεκτροδοτούµενων χώρων ακινήτων µε ισχύ από 01/01/2022 και εφεξής.

ΘΕΜΑ 4ο: Καθορισµός Ανταποδοτικού Τέλους Ύδρευσης µε ισχύ 01/01/2022 και εφεξής.

ΘΕΜΑ 5ο: Εισήγηση περί µη επιβολής προσαυξήσεων τελών κοιµητηριών.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 6ο: ∆ιαγραφές βεβαιωτικών καταλόγων.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ∆ΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΘΕΜΑ 7ο: Λήψη απόφασης για την τροποποίηση σύµβασης καθαριστού που έχει προσληφθεί και απασχολείται στις σχολικές µονάδες της Α΄βάθµιας Εκπαίδευσης µε σχέση εργασίας Ιδιωτικού ∆ικαίου Ορισµένου Χρόνου περιορισµένης απασχόλησης και οκτάµηνης διάρκειας, µόνο ως προς το ωράριο, από 3ωρης απασχόλησης που προσλήφθηκε σε πλήρες ωράριο, για το υπόλοιπο χρονικό διάστηµα έως τη λήξη της σύµβασής του.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 8ο: Συγκρότηση Επιτροπής Αξιολόγησης Ενστάσεων για την «Προµήθεια Υπηρεσίας Μικροβιολογικού και Χηµικού Ελέγχου Νερού µετά από εκδήλωση πυρκαγιάς».

ΘΕΜΑ 9ο: Εισήγηση περί αποδοχής των όρων και των προϋποθέσεων επενδυτικού δανείου από το Ταµείο Παρακαταθηκών και ∆ανείων, ενταγµένου στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραµµα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”, για την εκτέλεση του έργου: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟ∆ΟΜΩΝ Υ∆ΡΕΥΣΗΣ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ», συνολικού ποσού 1.614.630.00€.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 10ο: Εξειδίκευση ∆απάνης για Προµήθεια Συστηµάτων Επικοινωνίας και Ασφάλειας Πολιτικής Προστασίας.

ΘΕΜΑ 11ο: Τροποποίηση της 502/2.11.2021 ΑΟΕ µε Θέµα «Προµήθεια Ανταλλακτικών – Συντήρησης & Επισκευής Μεταφορικών Μέσων».

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 12ο: Αποδοχή δωρεάς: Φαρµακευτικά προϊόντα από την φαρµακευτική εταιρία Verisfield, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρµακείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 13ο: Αποδοχή δωρεάς: Παραφαρµακευτικά προϊόντα από την φαρµακευτική εταιρία APIVITA AEBE, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρµακείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 14ο: Αποδοχή δωρεάς: Φαρµακευτικά προϊόντα από την φαρµακευτική εταιρία Provident, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρµακείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 15ο: Αποδοχή δωρεάς: Φαρµακευτικά προϊόντα από την φαρµακευτική εταιρία Rafarm, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρµακείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 16ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από το SUPER MARKET ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 17ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 18ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Ωδείου και της Παιδικής Χορωδίας του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 19ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Ωδείου και της Παιδικής Χορωδίας του ∆ήµου ∆ιονύσου.