logo


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Τη δημοτική αρχή του δήμου Διονύσου καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Διονύσου – Βόρειων Χωριών του ΚΚΕ για την απόφασή της να εμποδίσει εκδήλωση του Κόμματος μέσω της μη παραχώρησης δημοτικής αίθουσας για την πραγματοποίησή της.

Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί μια τέτοια στάση, την ίδια στιγμή που παραχωρεί «ευχαρίστως», και μάλιστα 2 Κυριακές, την αίθουσα του κοινοτικού καταστήματος της Άνοιξης για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ; Την ίδια στιγμή που σε μαζικούς φορείς, στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου, σε σεμινάρια, παραχωρούνται ανεμπόδιστα δημοτικοί χώροι;

Ταυτόχρονα η δημοτική αρχή Καλαφατέλη, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα στην εμπορευματοποίηση δημοτικών χώρων, έχει πάρει απόφαση για την επί χρήμασι παραχώρηση αιθουσών, γηπέδων, πολιτιστικών κέντρων.

Με πρόσχημα την πανδημία και με το επιχείρημα ότι απαγορεύεται να δίνουν σε κόμματα τις αίθουσες, επιλεκτικά η δημοτική αρχή επιχειρεί να φιμώσει τη φωνή του ΚΚΕ στην περιοχή.

Η Τοπική Διοίκηση, όπως βέβαια και η δημοτική αρχή Διονύσου, δεν είναι θεσμός ξεκομμένος από την εφαρμογή της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής. Υπηρετεί πιστά τις αντιδραστικές αλλαγές στην τοπική διοίκηση εφαρμόζοντας τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, χρόνο με το χρόνο, προσαρμόζεται πιο σταθερά στους στόχους της καπιταλιστικής ανάκαμψης, συμβάλλοντας από την πλευρά της στην περαιτέρω εξαθλίωση των λαϊκών νοικοκυριών.

Η παράδοση υπηρεσιών σε εργολάβους, όπως καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, πράσινο, κοπή δέντρων, οι πανάκριβες υποβαθμισμένες υπηρεσίες, οι κάθε λογής φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί στόχο έχουν να αφαιμάξουν το λαϊκό εισόδημα, αλλά και να επιβάλουν ταυτόχρονα τη σιωπή νεκροταφείου.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι το ΚΚΕ θα σωπάσει!

Το αποδεικνύει η υπερεκατοντάχρονη πορεία μας. Καλούμε το λαό της περιοχής, όλους όσοι δίνουν αγώνα επιβίωσης, να καταδικάσουν και να παλέψουν ενάντια σε κρατικούς και άλλους μηχανισμούς που επιχειρούν να βάλουν εμπόδια στη φωνή και τη δράση του ΚΚΕ.

ΚΟΒ Διονύσου – Βόρειων Χωριών