logo


Διαδικτυακή συζήτηση με τον υφυπουργό ΥΠΕΝ Γ. Αμυρά έχει προγραμματίσει για σήμερα το μεσημέρι, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Διονύσου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο Πρόεδρός της και Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκης. Θέμα της συζήτησης η αποτροπή της λειτουργίας νέων Λατομείων στην Πεντέλη, την οποία λειτουργία, ως γνωστόν, επιδιώκει η εταιρεία ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ, ενώ παρόντες θα είναι ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, ο Αντιδήμαρχος και- εκ μέρους της διαπαραταξιακής επιτροπής- ο Ν. Κλήμης, επικεφαλής της παράταξης «ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο», μαζί με ένα ακόμη μέλος της επιτροπής, μετά από αίτημα του Κ. Κουριδάκη.

Στη συζήτηση, τόνισε ο κ. Φωτάκης, αναμένεται να επιβεβαιωθεί η θέση του υφυπουργού, όπως άλλωστε είχε εκφρασθεί από το καλοκαίρι, όταν ο ίδιος και η συνάδελφός του από το Υπουργείο Πολιτισμού Λ. Μενδώνη είχαν επισκεφτεί το βουνό και είχαν ανακοινώσει δημόσια τη βούληση για την προστασία, την ανάπλαση και την αξιοποίησή του. Η συζήτηση, λοιπόν, αναμένεται να έχει θετική εξέλιξη, υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του πως το θέμα θα λυθεί σύντομα.

Τόνισε επιπλέον πως για το θέμα έχει επιδειχθεί η απαραίτητη ενότητα, που δημιούργησε ένα αρραγές μέτωπο, παρά την πρόσφατη κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων- με τις αιτιάσεις που περιείχε- στην οποία η Δημοτική Αρχή, όπως προσέθεσε ο Αντιδήμαρχος, επέλεξε να μην απαντήσει, ώστε να μην δυναμιτισθεί ο κοινός αγώνας.

Στην ίδια σημερινή συζήτηση  ενδέχεται να θιχθεί και το οικιστικό- δασικό πρόβλημα της πόλης, αν και -σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του Αντιδημάρχου- σχετική συνάντηση προγραμματίζεται με τον Ν. Ταγαρά, υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, παρουσία και του Γενικού Διευθυντή Δασών, με στόχο να απαντηθούν τα κρίσιμα ερωτήματα από πλευράς Δήμου Διονύσου.