logo


Στις 9 το πρωί, της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου, θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Διονύσου, με 4 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Πρώτο πρώτο, αυτό της έγκρισης της τροποποίησης του ενιαίου Κανονισμού για τα Δημοτικά Κοιμητήρια της πόλης, όπως έρχεται από τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης. Σημειώνεται πως το θέμα είχε εισαχθεί προς συζήτηση στην πρόσφατη, τουλάχιστον ατυχή(…), συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποσύρθηκε όμως μια που έπρεπε να προηγηθεί η συζήτησή του στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι το δεύτερο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, που προβλέπει την κατασκευή συστήματος συγκράτησης ομβρίων, στο πλαίσιο του αντιπλημμυρικού έργου στο Βρυσάκι, στον Άγ. Στέφανο, που εκτελείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Το εν λόγω σύστημα, που αποτελεί το 3ο υποέργο στη συνολική αντιπλημμυρική παρέμβαση, προβλέπει την κατασκευή υπόγειας δεξαμενής ανάσχεσης στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου- Λυκείου Αγ. Στεφάνου, που μετά την κατασκευή τής δεξαμενής θα παραδοθεί στην αρχική του κατάσταση. Στην εισήγηση εντούτοις υπογραμμίζεται πως αν το σύστημα δεν κατασκευασθεί, τότε το συνολικό έργο κινδυνεύει με απένταξη.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Ενημερώσεις- Ανακοινώσεις

ΘΕΜΑ 1ο: Τροποποίηση Κανονισμού Λειτουργίας Κοιμητηρίων Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 2ο: Διάθεση χώρου για την κατασκευή συστήματος συγκράτησης ομβρίων υδάτων στα πλαίσια της πράξης: “Κατασκευή Δικτύου Ομβρίων Υδάτων και Διευθέτηση Ρέματος “ΒΡΥΣΑΚΙ” για την Αντιπλημμυρική Προστασία της Δ. Κ. Αγ. Στεφάνου του Δ. Διονύσου.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση ή μη κοπής δέντρων που φύονται σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

ΘΕΜΑ 4ο: Εξέταση αιτημάτων για κλάδεμα και κοπή δέντρων λόγω έκτακτων συνθηκών.