logo


Με πρώτη πρώτη την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας των δημοτικών Κοιμητηρίων, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ, ζωντανά από το κανάλι του Δήμου στο YouTube.

Η εν λόγω απόφαση είναι κανονιστικού χαρακτήρα, άρα απαιτείται η αυξημένη, απόλυτη, πλειοψηφία των 21 τουλάχιστον παρόντων δημοτικών συμβούλων.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως το πόνημα που έρχεται προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, πέρασε από τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης στην παρθενική της συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη, στις 5 Νοεμβρίου. Σ’ εκείνη τη συνεδρίαση, παρόντων του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών Δ. Ράικου, η συμμετοχή ήταν τουλάχιστον απογοητευτική, μια που παρέστησαν μόνο, ΜΟΝΟ, 8 (μέσα και η Πρόεδρος) από τα μέλη της 33μελούς Επιτροπής, οι εξής: Σοφία Κατσίγιαννη Πρόεδρος, Μ. Λιάσκα εκπρόσωπος από το Σωματείο «Χοροπαίγνιο», Ειρ. Γιώτη από την Ένωση Γονέων, Ν. Χατζηχρηστίδης από το Σύλλογο Αγίων Αγγέλων στην Άνοιξη, Α. Καλλιέρου από το Ροταριανό Όμιλο Διονύσου, και οι Μ. Παπανικολάου (Αγ. Στέφανος), Αντ. Καλαφατέλη (Κρυονέρι) και Θ. Κυριακόπουλος (Σταμάτα) στην κατηγορία των δημοτών που εκπροσωπούν περιοχές του Δήμου Διονύσου. Δηλαδή, κανείς εκπρόσωπος των υπόλοιπων 4 Κοινοτήτων, κανείς εκπρόσωπος Συλλόγου Γονέων είτε Πρωτοβάθμιας είτε Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κανείς εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζόμενων στο Δήμο, κανείς εκπρόσωπος των τριών επαγγελματικών φορέων της πόλης, κανείς και από Κλιμάκια Εθελοντών και από τους 10 Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης που κληρώθηκαν στην Επιτροπή, συμμετείχαν μόνο δυο, ο Ροταριανός Όμιλος και το Χοροπαίγνιο.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

*Σε 12θέσιο προάγεται λόγω αύξησης του μαθητικού δυναμικού το 10θέσιο 3ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου, που στεγάζεται στο κτήριο των πρώην Εκπαιδευτηρίων Καργάκου, επί της Λ. Σταματάς- Δροσιάς.

*10 καθηγητές θα διδάξουν φέτος στη Μουσική Σχολή του Δήμου Διονύσου, στην οποία φοιτούν 212 μαθητές, σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Σπ. Αρνή. Τα ονόματα των καθηγητών εγκρίνονται κάθε χρόνο από το Δημοτικό Συμβούλιο, και αποστέλλονται εν συνεχεία στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η διαδικασία αυτή, δίνει τη δυνατότητα στους καθηγητές να υπογράφουν διπλώματα και να βεβαιώνουν την ολοκληρωμένη φοίτηση των σπουδαστών της Σχολής, στο τέλος της κάθε χρονιάς.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΘΕΜΑ 1ο: Τροποποίηση Κανονισμού Λειτουργίας Κοιμητηρίων Δήμου Διονύσου.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 2ο: Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό Έτος 2022-2023 -Προαγωγή του 10/θέσιου 3ου Δημοτικού Διονύσου σε 12/θέσιο (ΦΕΚ ίδρυσης 2313/τΒ΄/17-10-2011) λόγω αύξησης του μαθητικού δυναμικού.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Εκπαιδευτικού Προσωπικού Μουσικής Σχολής Δήμου Διονύσου κατά το σχολικό έτος 2021-2022.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΘΕΜΑ 4ο: Αίτηση για παραχώρηση χρήσης οικογενειακού τάφου.