logo


343.000 ευρώ, με αποφάσεις Δημάρχου, έχει δαπανήσει η Διοίκηση του Δήμου Διονύσου από την αρχή του Νοεμβρίου σε απ’ ευθείας αναθέσεις, όπως προκύπτει από τις σχετικές αναρτήσεις στη Διαύγεια. Οι αναθέσεις αφορούν σε αντικείμενα αναμενόμενα, όπως για παράδειγμα τους σάκους απορριμμάτων ή τους χλωριωτές του πόσιμου νερού, αλλά και σε λιγότερο αναμενόμενα, όπως οι υπηρεσίες συμβούλου για τον Σχεδιασμό, Ανάπτυξη και Προβολή Δικτύου Πεζοπορικών και Ποδηλατικών Διαδρομών, για την οποία καμιά σχετική μνεία δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σε κάποιο συλλογικό όργανο του Δήμου.

Επιστρέφει επιπλέον η υπηρεσία τοποθέτησης και εκτοποθέτησης του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου, μέρες που είναι, υπηρεσία για την οποία πέρυσι είχαν σημειωθεί οξύτατες συγκρούσεις ανάμεσα στη Διοίκηση και την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Το αξιοσημείωτο εδώ είναι πως φέτος το ποσόν που προϋπολογίζεται φθάνει τις 37.000 ευρώ περίπου, έναντι του διπλάσιου ακριβώς ποσού πέρυσι, οπότε η ανάθεση έγινε για 74.000 ευρώ!

Στην καταμέτρηση των ποσών, που δαπανήθηκαν σε απ’ ευθείας αναθέσεις τις προηγούμενες 26 ημέρες, δεν λήφθηκαν υπόψη οι δαπάνες που προέκυψαν από τις ενέργειες για την αντιμετώπιση των αλλεπάλληλων φυσικών καταστροφών που σημειώθηκαν μέσα τη χρονιά: Σ’ εκείνες τις περιπτώσεις τουλάχιστον, η διαδικασία που ακολουθήθηκε, προτάθηκε από ελεγκτικό μηχανισμό, τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και υιοθετήθηκε, ως οδηγία προς τα Δασαρχεία μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, και από την κυβέρνηση…

Υπενθυμίζεται εδώ πως αν μέχρι πρότινος το όριο για τις απ’ ευθείας αναθέσεις έφθανε μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ, με νεότερο νόμο το ποσόν αυτό αυξήθηκε στις 30.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Είναι, τέλος, γνωστό πως σε αυτού του είδους τις αναθέσεις προχωρούν οι φορείς για την αντιμετώπιση έκτακτων και επειγουσών αναγκών- ή όταν δεν έχουν προχωρήσει στον απαιτούμενο έγκαιρο προγραμματισμό.

Αναλυτικά οι αποφάσεις Δημάρχου που προβλέπουν απ’ ευθείας αναθέσεις μέσα στο Νοέμβριο έχουν ως εξής:

Περίθαλψη αδέσποτων ζώων 37.200 ευρώ

Τοποθέτηση και εκτοποθέτηση χριστουγεννιάτικου διάκοσμου 37.150€

Προμήθεια χλωριωτών πόσιμου νερού 15.568€

Προμήθεια σάκων απορριμμάτων 7.661€

Υπηρεσίες συμβούλου για το σχεδιασμό πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών 24.800€

Υποστήριξη στην υλοποίηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων 37.020€

Προμήθεια θερμής ασφάλτου 23.801€

Απολύμανση χώρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του covid-19 24.775€

Υπηρεσίες συμβούλου για την πιστοποίηση του Δήμου με ISO 4.588€

Προμήθεια χρωμάτων 37.199€

Προμήθεια οικοδομικών υλικών 7.199€

Υπηρεσίες εμφακέλωσης, γραμματοσήμανσης και προμήθεια μηχανής καταμέτρησης χαρτονομισμάτων 11.796€

Προμήθεια μουσικών οργάνων 4.857€

Συντήρηση λογισμικού διαχείρισης του στόλου των οχημάτων 37.026€

Προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτυπωτών κ.λπ. 31.604€