logo


Σε κοινή- σκληρή- ανακοίνωση για την αναβολή της χθεσινής (23/11) ειδικής συνεδρίασης για τα Λατομεία, προχώρησαν οι 4 από τις 5 παρατάξεις της μειοψηφίας. Στην ανακοίνωση οι παρατάξεις κατηγορούν τη Δημοτική Αρχή πως αποφεύγει τις ρήξεις με την Κυβέρνηση, επειδή δεν θέλει να διακινδυνεύσει χρηματοδοτήσεις και την καλούν να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την κυβερνητική αδιαφορία, αλλά και να συνεργαστεί ουσιαστικά με τη διαπαραταξιακή επιτροπή. Την προειδοποιούν, τέλος, πως αν συνεχίσει να πορεύεται με αυτόν τον τρόπο, τότε θα στραφούν στους δημότες για τη συγκρότηση ευρείας αποδοχής Επιτροπή Αγώνα, ώστε «να ανατραπούν δυναμικά και μια για πάντα, οι επιλογές και οι μεθοδεύσεις Κυβερνητικών κύκλων, της Περιφέρειας και των υποτακτικών της»:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διόνυσος 23 Νοεμβρίου 2021

Τους τελευταίους δυο μήνες έχει βγάλει «μαλλιά» η γλώσσα των μελών της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δ.Σ. για τα Λατομεία, να κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για τις αρνητικές εξελίξεις και τις προφορικές υποσχέσεις των αρμοδίων Υπουργών και του Περιφερειάρχη, που έμειναν υποσχέσεις. Και, βεβαίως, αρκετές φορές στις συνεδριάσεις της Διαπαραταξιακής τέθηκε επί τάπητος η σημασία της πολιτικής αντιμετώπισης του προβλήματος ίδρυσης νέων λατομείων στην Πεντέλη και της ολιγωρίας της δημοτικής αρχής προκειμένου να μην τρέχει πίσω από τις εξελίξεις.

Όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό είναι σαν να έχει συνηθίσει η Δημοτική Αρχή τις επανειλημμένες ήττες της σε όσες δράσεις και ενέργειες υλοποίησε όλη την περίοδο, από την γνωστοποίηση των 4 αδειών έρευνας, που χορήγησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Εταιρεία ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ Α.Ε. Σαν να έχει αποδεχτεί ότι είναι πλέον ειλημμένη απόφαση Κυβερνητικών παραγόντων τα λατομεία να ξεκινήσουν να λειτουργούν και ως εκ τούτου πρέπει να συνεχίσει σα να μη συμβαίνει τίποτα…

Η διοίκηση του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη με μπροστάρηδες τους συνήθεις ύποπτους – τους  αντιδημάρχους – δίνει το βήμα και συμπεριφέρεται ως «βασιλικότερη του βασιλέως» έναντι των Κυβερνητικών επιλογών και αυτών της Περιφέρειας.

Ας μη γελιόμαστε όμως, ο πραγματικός λόγος, που η Δημοτική Αρχή τρέμει να έρθει σε ρήξη, είναι η χρηματοδότηση, η οποία εκτιμά ότι θα της δοθεί, μόνο αν είναι υποτακτική και συνεπής στις εντολές και τα κελεύσματα των Κυβερνητικών κύκλων που συνδιαλέγεται. Αλλιώς πως μπορεί κάποιος να αιτιολογήσει την αναβολή της σημερινής ειδικής συνεδρίασης του Δ.Σ., που ζήτησε με έμφαση η Διαπαραταξιακή, αξιολογώντας τις αρνητικές εξελίξεις και το μέτριο αποτέλεσμα των μέχρι τώρα δράσεων και ενεργειών;;;

Κι αν γίνει αποδεκτό, όπως αναφέρεται στο έγγραφο της αναβολής, ότι αυτό γίνεται ενόψει των πολύ σημαντικών συναντήσεων σε πολιτικό επίπεδο (κα. Μενδώνη και κος. Αμυράς), ώστε το Δ.Σ. να έχει όλα τα δεδομένα για να καθορίσει το πλαίσιο δράσης του, τότε πως μπορεί να εξηγηθεί η καθαίρεση των αεροπανώ, που είναι τα μόνα που διατηρούν ακόμα στην επικαιρότητα το θέμα αυτό;;;

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η Δημοτική Αρχή όπως «έστρωσε να κοιμηθεί» δυστυχώς όμως για τόσο σοβαρά ζητήματα το διακύβευμα για τους δημότες είναι  τεράστιο καθώς αφορά την ποιότητας ζωής τους, την υγεία τους και κυρίως το μέλλον των παιδιών τους, κι ας μην το αντιλαμβάνονται πολλοί στο βαθμό που απαιτούν οι περιστάσεις.

Θέλουμε, λοιπόν, να επισημάνουμε στη Δημοτική Αρχή ότι, δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε άλλο τα παραγοντίστικα παιχνίδια της με Κυβερνητικούς παράγοντες και την Περιφέρεια, που ευτελίζουν το θεσμό της τοπικής διοίκησης μετατρέποντας τον σε πειθήνιο όργανο τους.

Για αυτό και την Καλούμε

  • Να μην διανοηθεί στις εν λόγω συναντήσεις να αποκλείσει τα μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής και να διαπραγματεύεται μόνη της πίσω από κλειστές πόρτες απεμπολώντας τις μέχρι τώρα αποφάσεις του Δ.Σ. και τις προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων.
  • Να προβεί άμεσα στη δημοσιοποίηση όλων των εγγράφων που αποδεικνύουν μέχρι σήμερα την αδιαφορία όλων των αρμοδίων της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των αντίστοιχων κρατικών υπηρεσιών.
  • Να αποφασίσει να συνεργαστεί επί της ουσίας με την Διαπαραταξιακή και όχι κατά περίπτωση και να πάψει να την θεωρεί μηχανισμό στήριξης ή και πίεσης προς τρίτους, όταν ή ίδια αποτυγχάνει παταγωδώς.
  • Να δεσμευτεί ότι θα προσδιορίσει πριν από τις γιορτές την εξ αναβολής σύγκλιση της ειδικής συνεδρίασης του Δ.Σ. προκειμένου να ληφθούν οι επιβεβλημένες από τις εξελίξεις σχετικές αποφάσεις.
  • Να γνωρίζει, πως είναι η τελευταία φορά, που έχει την στήριξη μας, καθώς αν επιλέγει να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο τότε θα στραφούμε προς τους δημότες, γιατί μόνο αυτοί έχουν την δύναμη στα χέρια τους, και θα ζητήσουμε να συγκροτηθεί ευρείας αποδοχής «Επιτροπή Αγώνα Δημοτών» ώστε να ανατρέψουμε δυναμικά, μια για πάντα, τις επιλογές και τις μεθοδεύσεις Κυβερνητικών κύκλων, της Περιφέρειας και των υποτακτικών της.

Για τις Παρατάξεις

Διονύσης Ζαμάνης

Κωστής Κουριδάκης

Τεύκρος Παντελόγλου

Νίκος Κλήμης