logo


Δυο, ίσως και τρεις, συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Διονύσου θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, ενώ στη διάρκειά της θα συνεδριάσει και το Δημοτικό Συμβούλιο, την Τρίτη 23 Νοεμβρίου, ειδικά για τις εξελίξεις αναφορικά με τα Λατομεία στην Πεντέλη, αλλά και η Εκτελεστική Επιτροπή, πάλι τη Δευτέρα, με θέμα την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2022.

Επιστρέφοντας στην Οικονομική Επιτροπή, η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί με μοναδικό θέμα εργασιακή διαφορά. Πιο συγκεκριμένα, 3 γυμναστές του Δημοτικού Γυμναστηρίου άσκησαν αγωγή με την οποία ζητούσαν τη μετατροπή των συμβάσεων τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, επικαλούμενοι την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών εκ μέρους τους. Πρωτόδικα το Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή τους, έτσι επιστρέφουν με έφεση, που εκδικάζεται την Τρίτη 23 Νοεμβρίου, καλώντας το Δήμο να σταθεί συμπαραστάτης τους.

Αξίζει εδώ να σημειωθούν τα εξής:

Παρόμοια περίπτωση, που αφορούσε 33 εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως του τομέα της Καθαριότητας, που είχαν προσληφθεί με 8μηνες συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ, είχε συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή πριν από μια εβδομάδα, εκτός Ημερησίας Διατάξεως, και εκδικάζεται και αυτή μεθαύριο, Τρίτη 23/11. Και σ’ εκείνη την περίπτωση οι εργαζόμενοι επικαλούνταν την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών του Δήμο και του ζητούσαν να σταθεί αρωγός στο αίτημά τους. Σ’ εκείνη τη συζήτηση υπήρξαν κάποια αξιοσημείωτα περιστατικά:

*Πρώτα πρώτα η- απαραίτητη για την εγκυρότητα της όποιας απόφασης- γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου Γ. Βασιλείου. Η γνωμοδότηση λοιπόν, κατά τα λεγόμενα του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη, είχε φτάσει στα χέρια του το πρωί της ίδιας ημέρας και ως προς το σκεπτικό της, που διαβάστηκε επιτόπου, ήταν μάλλον καταπέλτης: Τυχόν συνομολόγηση της αγωγής εκ μέρους του Δήμου είναι έκνομη, και μάλιστα στην περίπτωση αυτή ο κ. Βασιλείου δήλωνε ξεκάθαρα ότι-“λόγω του προδήλου του παράνομου της απόφασης”- ενδέχεται να αρνηθεί να εκπροσωπήσει νομικά τον εργοδότη του, προτείνοντας η νομική εκπροσώπηση να αναζητηθεί σε εξωτερικό συνεργάτη!

*Η θέση, εν συνεχεία, του Δήμου υπέρ των εργαζομένων- “πάγια σε τέτοιες περιπτώσεις εργασιακών διαφορών, για όσο τουλάχιστον το επιτρέπουν οι ανάγκες και τα οικονομικά μας”, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος- η οποία όμως θα αποτυπωθεί στο Δικαστήριο ως ευχή. Η ευχή, όμως, όπως υπογράμμισε ο δικηγόρος Ν. Παπαϊωάννου, ειδικός συνεργάτης Δημάρχου, δεν αποτελεί και νομική ενέργεια ή θέση. Ο ίδιος προσέθεσε πως ο νομικός σύμβουλος χρησιμοποιεί “βαρειές εκφράσεις”, μιλώντας για “έκνομη απόφαση” της Οικονομικής Επιτροπής- και του Δήμου-, αν επιλέξει να συνομολογήσει την αγωγή των εργαζομένων.

Και, τέλος, η αλλαγή- από σύμφωνη γνώμη σε λευκή ψήφο- της θέσης του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δ. Ζαμάνη, αφού επισημάνθηκαν όλα τα παραπάνω. Ο κ. Ζαμάνης μάλιστα τόνισε πως είτε ο νομικός σύμβουλος έχει δίκιο και η Οικονομική Επιτροπή κλήθηκε να πάρει μια απόφαση παράνομη είτε ο κ. Βασιλείου πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως η απόφαση την περασμένη Τρίτη ήταν να εξουσιοδοτηθούν οι τρεις συναρμόδιοι Αντιδήμαρχοι- Μ. Κόκκαλης Καθαριότητας, Μ. Τσιλιγκίρης Καθημερινότητας και Δ. Ράικος Διοικητικών Υπηρεσιών- να σταθούν στο Δικαστήριο συμπαραστατικά στο αίτημα των εργαζομένων, να μετατραπούν οι συμβάσεις τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, επειδή καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δημοτικών Υπηρεσιών.

Όσο για τη δεύτερη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την επόμενη ημέρα, Τρίτη 23/11, η Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει συνολικά 14 θέματα, ανάμεσά τους:

*Τέσσερις μελέτες για ισάριθμες προμήθειες- υδραυλικών ειδών, ασφάλτου, φυτών και συντήρησης ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων στα αντλιοστάσια και τις δεξαμενές του Δήμου- μέσω ανοιχτού διαγωνισμού, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 539.000 ευρώ περίπου από Ίδιους Πόρους.

*Την εξειδίκευση πίστωσης για τη διοργάνωση, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, αθλητικών δραστηριοτήτων µαζικού αθλητισµού, µε σκοπό την διάδοση και την προώθηση της κίνησης και του αθλητισµού στους πολίτες, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος BE ACTIVE. Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Διονύσου στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2021”, θα πραγματοποιηθεί  σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο Κλειστό του Διονύσου και  οι δαπάνες υλοποίησής της καλύπτονται από τις σχετικές συμβάσεις του Δήμου.

*Η Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει ακόμη 10 Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ανάμεσά τους δυο συνεργασίες με το Κέντρο Πολιτισμού “Χορεύρεσις”, 5 θεατρικές εκδηλώσεις που θα παρουσιαστούν σε εξωτερικούς χώρους στον Άγ. Στέφανο και στη Δροσιά, συνολικού κόστους 26.000 ευρώ, φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης, εκδήλωση για τη ∆ιεθνή Ηµέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική και Ψυχολογική Υπηρεσία του Δήμου και τους εθελοντές της, καθώς και την καθιερωμένη βράβευση των αποφοίτων των Λυκείων της πόλης που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

*Τέλος, περιλαμβάνεται η μελέτη και οι όροι διακήρυξης για την οργάνωση και λειτουργία της Μουσικής Σχολής και για την υλοποίηση των επιµορφωτικών μαθηµάτων ∆ήµου ∆ιονύσου”, με ηλεκτρονικό διαγωνισμό, ενδεικτικό προϋπολογισμό κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ και διάρκεια μέχρι το 2024, όταν την περασμένη μόλις εβδομάδα εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το δικαίωμα προαίρεσης, επέκτασης δηλαδή, της προηγούμενης σύμβασης για το ίδιο ακριβώς αντικείμενο κατά 114.000 ευρώ. Στις- δικαιολογημένες- ερωτήσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δ. Ζαμάνη (σ.σ. “γιατί στη λειτουργία μιας σχολής με δεδομένο αντικείμενο και χρονοδιάγραμμα ενεργοποιείται το δικαίωμα προαίρεσης, με αποτέλεσμα να καταστρατηγείται ο όρος”) ο Δήμαρχος είχε τότε επισημάνει πως τούτο οφείλεται στην πρόσθεση μαθημάτων και δράσεων αλλά και στην αύξηση του αριθμού των ωφελούμενων, που οδήγησαν στην επέκταση της αρχικής σύμβασης η οποία υπεγράφη τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αναλυτικά τα θέματα για τη συνεδρίαση της Τρίτης 23/11  έχουν ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την «Προµήθεια Υδραυλικών Ειδών».

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την «Προµήθεια Υπηρεσίας Συντήρησης & Επισκευής Ηλεκτρο-Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων Αντλιοστασίων και ∆εξαµενών Πόσιµου Ύδατος του ∆ήµου ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 3ο: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝ∆ΕΣΕΙΣ GSM ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ∆ΕΞΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΠΟΣΙΜΟΥ Υ∆ΑΤΟΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ Υ∆ΡΟΜΕΤΡΩΝ (TABLETS) ΤΟΥ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ∆ΙΚΤΥΟΥ Υ∆ΡΕΥΣΗΣ.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την «Προµήθεια Ασφάλτου».

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την «Προµήθεια Φυτών και Λοιπών Ειδών – Εξοπλισµού Υπηρεσίας Πρασίνου».

ΘΕΜΑ 6ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΓΝΩΜΟ∆ΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (ΑΡ. 32Α Ν. 4412/2016 & ΠΑΡ. 1 ΑΡ. 43 Ν. 4605/2019) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ (1) ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ (2) ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΚΟΠΗΣ (∆ΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ∆ΗΜΟ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ 27.7.2021 ΚΑΙ 5-7.8.2021).

ΘΕΜΑ 7ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΓΝΩΜΟ∆ΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (ΑΡ. 32Α Ν. 4412/2016 & ΠΑΡ. 1 ΑΡ. 43 Ν. 4605/2019) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ∆ΙΑ∆ΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ∆ΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ∆ΗΜΟΣΙΕΥΣΗ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ, ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ∆ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ∆ΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ».

ΘΕΜΑ 8ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΓΝΩΜΟ∆ΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (ΑΡ. 32Α Ν. 4412/2016 & ΠΑΡ. 1 ΑΡ. 43 Ν. 4605/2019) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΦΕ∆ΡΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΣΙΜΟΥ Υ∆ΑΤΟΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΑΝ ΤΟ ∆ΗΜΟ ΣΤΙΣ 5-7.8.2021.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση ενεργοποίησης δικαιώµατος προαίρεσης της αριθ. πρωτ. 12374/2-6-2020 σύµβασης για «Προµήθεια Υδραυλικού Υλικού Οµάδα Β’», σύµφωνα µε το άρθρο 132 παρ. 1 περ. α ’ του Ν. 4412/2016.

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση ενεργοποίησης δικαιώµατος προαίρεσης της αριθ. πρωτ. 13226/11-6-2020 σύµβασης για «Προµήθεια Υδραυλικού Υλικού Οµάδες Γ, ∆, Ε και ΣΤ’», σύµφωνα µε το άρθρο 132 παρ. 1 περ. α’ του Ν. 4412/2016.

ΘΕΜΑ 11ο: Έκδοση χρηµατικού εντάλµατος προπληρωµής για την καταβολή δαπάνης για αγορά γραµµατοσήµων.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 12ο: Εξειδίκευση πίστωσης για δαπάνη Υπηρεσιών Παροχής για τον συντονισµό των δράσεων του προγράµµατος αθλητισµού BE ACTIVE σε συνεργασία µε την Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού, για την συµµετοχή του ∆ήµου ∆ιονύσου στην “Ευρωπαϊκή Εβδοµάδα Αθλητισµού 2021″.

ΘΕΜΑ 13ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την ∆ιοργάνωση Χριστουγεννιάτικων Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων 2021.

ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση της Μελέτης, Καθορισµός των Όρων ∆ιακήρυξης και Συγκρότηση Επιτροπής ∆ιενέργειας και Αξιολόγησης για την: “Α)Οργάνωση και Λειτουργία της Μουσικής Σχολής και Λοιπών Μουσικών ∆ράσεων του ∆ήµου ∆ιονύσου Β)Υλοποίηση Εικαστικών, Θεατρικών, Ψυχαγωγικών και Λοιπών Καλλιτεχνικών Επιµορφωτικών Μαθηµάτων ∆ήµου ∆ιονύσου”, µε ∆ηµόσιο ∆ιεθνή Ανοικτό Ηλεκτρονικό ∆ιαγωνισµό.