logo


Οι αιτήσεις οκτώ συμπολιτών, που ζητούσαν την απαλλαγή τους από τις προσαυξήσεις στους λογαριασμούς του νερού δυο τετραμήνων, του Β’ του 2019 και του Α’ του 2020, αποτέλεσαν το πρόκριμα, ώστε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου να αποφασίσει την απαλλαγή από τις προσαυξήσεις όσων δημοτών έλαβαν καθυστερημένα ή και καθόλου τους εν λόγω λογαριασμούς, μια που αυτή η καθυστέρηση οφείλεται σε υπαιτιότητα της Υπηρεσίας.

Είναι γνωστό πως η έγκαιρη αποστολή των λογαριασμών ύδρευσης στους καταναλωτές της πόλης σκοντάφτει τα τελευταία χρόνια στην ασυνέπεια και την πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων εκ μέρους της εταιρείας, με την οποία ο Δήμος είχε υπογράψει σχετική σύμβαση- και έχει ήδη λύσει με την επιβολή υψηλού προστίμου. Το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολλοί λογαριασµοί να µην φτάσουν εγκαίρως ή καθόλου στους παραλήπτες, που είδαν τους επόμενους λογαριασμούς τους επιβαρυμένους και με τους προγενέστερους αλλά και με προσαυξήσεις λόγω εκπρόθεσμης πληρωμής.

Μαζί με τους οκτώ συμπολίτες που υπέβαλαν τη- γραπτή- αίτηση για τη διαγραφή, υπήρξαν πολλές ακόμη εκατοντάδες με το ίδιο πρόβλημα που προχωρούσαν σε οχλήσεις και προφορικές διαμαρτυρίες προς το Δήμο. Έτσι η Ταμειακή Υπηρεσία εισηγήθηκε προς την Οικονομική Επιτροπή την απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης πληρωμής για τα δυο παραπάνω τετράμηνα και των οκτώ, αλλά και κάθε συναλλασσόμενου µε αντίστοιχο πρόβληµα, ώστε οι συναλλασσόµενοι να καταβάλουν το ποσό της χρέωσης χωρίς την προσαύξηση της εκπρόθεσµης καταβολής, έως την τελευταία εργάσιµη του επόµενου µήνα από την λήψη της απόφασης.

Το πρόβλημα, παραδέχτηκε ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος Οικονοµικών Πόρων – Ψηφιακών Εφαρµογών και Προστασίας του Πολίτη Γ. Τσουδερός, αφορά ίσως και στο 50% των καταναλωτών, για τους οποίους, όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, θα υπάρξει πρόβλεψη είτε συμψηφισμού των προσαυξήσεων, που έχουν ήδη καταβληθεί, σε επόμενους λογαριασμούς είτε επιστροφής των ποσών στους δικαιούχους. Σχετική διευκρινιστική ανακοίνωση πάντως θα εκδοθεί από το Δήμο στο αμέσως προσεχές διάστημα.