logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι διαχρονικό φαινόμενο παντού στο κόσμο καμιά κυβερνητική, περιφερειακή και δημοτική αρχή να μην παραδέχεται τα λάθη της. Έτσι προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους και να αποκρούσουν την κριτική πολιτών και πολιτικών τους αντιπάλων για  λαθεμένες επιλογές, αστοχίες και ανεφάρμοστες εξαγγελίες τους και προγράμματα κατασκευάζοντας εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, διακινώντας σενάρια συνωμοσίας και κατηγορώντας τους προηγούμενους ακόμα και τους συνεργάτες τους.

Ακόμα και όταν πιάνονται, όπως η δική μας δημοτική αρχή, «με τη γίδα στην πλάτη» – και τα πρόσφατα τουλάχιστον γεγονότα είναι αδιάψευστα (απευθείας αναθέσεις, επέκταση μίσθωσης δημαρχείου, αγορά αγροτεμαχίου για νέο νεκροταφείο κ.ά.) – επιδιώκουν τόσο να μην τρωθεί το κύρος τους όσο και να ξεφύγουν κατηγορώντας κυρίως τους άλλους μέσα από κατασκευασμένες πληροφορίες και στημένες «λογοδοσίες», οι οποίες είτε υποβαθμίζουν τα γεγονότα, είτε αποπροσανατολίζουν και παραπλανούν σκοπίμως, είτε τα αποσιωπούν, είτε αποφεύγουν τεχνηέντως να απαντούν, παρά τα συνεχή και αμείλικτα ερωτήματα της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς, όπως ισχυρίζεται είναι η καλύτερη δημοτική αρχή των τελευταίων χρόνων αφού διαδέχτηκε τη χειρότερη, που της κληροδότησε ένα χάος σε όλα τα επίπεδα και δεν μπορεί να έχει την ευθύνη για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Και αυτό γιατί κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως και υπηρεσιακώς δυνατόν αλλά έχει να αντιμετωπίσει καταστάσεις που την ξεπερνούν και παρόλα αυτά τα πάει περίφημα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος στο τελευταίο Δ.Σ. και όποιος δεν το βλέπει είναι τουλάχιστον προκατειλημμένος.

  1. Τη «ΜΗΔΕΙΑ» δεν την προκάλεσε η δημοτική αρχή και ο επικεφαλής της αλλά ήταν ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο. Και είναι ασήμαντη λεπτομέρεια:
    1. ότι εννέα μήνες μετά δεν έχουν ακόμα δοθεί τόσο η άμεση βοήθεια των 600,00 ευρώ για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών όσο και η αποζημίωση για τις ζημίες που έχουν υποστεί τα νοικοκυριά
    2. ότι ο δήμος έμεινε χωρίς νερό για πολλές ημέρες γιατί δεν υπήρχαν γεννήτριες  στα αντλιοστάσια ύστερα από την διακοπή του ρεύματος από τα δέντρα που έπεσαν καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ, δεν είχε προβεί έγκαιρα στις αναγκαίες εργασίες
    3. ότι τα νοικοκυριά πάγωσαν κυριολεκτικά και δεν είχαν δυνατότητα αντιμετώπισης και των δύσκολων προβλημάτων υγείας γιατί η ανεπάρκεια σχεδιασμού, οργάνωσης και προγραμματισμού διαχείρισης της κρίσης ήταν ανύπαρκτη
    4. ότι έχουν γίνει απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ημέτερους και εννέα μήνες μετά συνεχίζουν να υπάρχουν στο έδαφος μεγάλες διάσπαρτες ποσότητες καύσιμης ύλης γιατί το έργο γίνεται χωρίς σχέδιο και εποπτεία.
    5. ότι οι δημότες μόνοι τους ανέλαβαν και πλήρωσαν από την τσέπη τους τις επιπτώσεις της από τις καταστροφές των πεσμένων δέντρων, την αποκατάσταση των σπασμένων δέντρων γιατί ο δήμος ποτέ δεν κατέγραψε έγκαιρα ως όφειλε τις ζημίες, την επικινδυνότητα τους και τι χρειάζεται να γίνει, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να παρακαλάνε το δήμο να κόψει τα κλαδιά που κρέμονται ή να κόβονται ανεξέλεγκτα.
  2. Είναι και αυτή υπεύθυνη:
    1. για το οικιστικό πρόβλημα, που έχει προκύψει λόγω και της ανάρτησης των δασικών χαρτών καθώς επηρεάζει άμεσα 15.000 κατοίκους και απομειώνει την ιδιοκτησία τους, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις ενσωματώνει τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής.  Όλη αυτή την περίοδο έλεγε να μην ανησυχούμε και να δείξουμε εμπιστοσύνη στους χειρισμούς που έκανε κατά την διαβούλευση του νόμου για τον εκσυγχρονισμό των οικιστικών και χωροταξικών διατάξεων, που φυσικά δεν έλυσε το πρόβλημα αλλά το έκανε ακόμα πιο περίπλοκο σε συνδυασμό και με την πρόσφατη ανάρτηση των δασικών χαρτών. Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες και οι εξελίξεις έχουν προλάβει την δημοτική αρχή η οποία είναι προφανές ότι δεν το περίμενε καθώς πίστευε και πιστεύει ότι το θέμα μπορεί να το λύσει παραγοντίζοντας και παρακαλώντας την κεντρική κυβέρνηση και τους βουλευτές της περιοχής. Τώρα εκτιμά ότι με τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια θα μπορέσει να επιλύσει το εν λόγω πρόβλημα αλλά και πάλι η ανάρτηση των δασικών χαρτών δεν βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση με δεδομένο και τον δασοκτόνο νόμο με τον οποίο ούτε καν ασχολήθηκε παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ.
    2. για την ίδρυση και λειτουργία νέων λατομείων στο Πεντελικό Όρος καθώς δείχνει εμφανή ολιγωρία έναντι των εξελίξεων, ακολουθεί την ίδια πολιτική του παραγοντισμού και των παρακλήσεων προς τον Περιφερειάρχη και την Κεντρική Κυβέρνηση για την επίλυση του προβλήματος. Και φυσικά επαναλαμβάνει το γνωστό δεν φταίμε εμείς, κάνουμε ότι μπορούμε, συγκροτήσαμε και διαπαραταξιακή με την τελική απόφαση όμως να είναι της δημοτικής αρχής, φταίει η αποκεντρωμένη διοίκηση και ο Συντονιστής της, φταίει που 25 δημότες κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της εταιρείας «ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ Α.Ε.» και χάθηκαν και τα ασφαλιστικά του Δήμου και τελικά φταίει ο ΑΛΛΟΣ (!!!).
  3. Όποιος έχει την άποψη ότι η δημοτική αρχή και ο επικεφαλής της δεν έκαναν ό,τι μπορούσαν στις πυρκαγιές που έπληξαν το Δήμο μας είναι επιεικώς κακοπροαίρετος. Ακόμα και το σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έφερε στο Δ.Σ. αλλά αυτό καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση καθώς ήταν αόριστο γενικόλογο και δεν είχε καμιά απολύτως επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα αλλά γραφειοκρατική και διάχυσης κάθε ευθύνης ώστε να μην μπορούν να αναζητηθούν και να αποδοθούν, όπως γίνεται σε κάθε σοβαρή και ευνομούμενη χώρα.   Ακόμα και για τις πυρκαγιές και τα προβλήματα της, είναι φανερό ότι δεν φταίει αυτή, φταίει και εδώ ο ΑΛΛΟΣ. Να εντοπιστεί λοιπόν και να λογοδοτήσει ο ΑΛΛΟΣ και να οδηγηθεί στο εδώλιο με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης της δημοτικής αρχής, που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει αυτός ο ταλαίπωρος για χρόνια τώρα Δήμος μας. Ωστόσο αν η δημοτική αρχή εφάρμοσε το καταψηφισθέν σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ» τότε αποδείχτηκε η ανεπάρκειά του, αν δεν το εφάρμοσε τότε αποδεικνύεται η δική της ανεπάρκεια. Η πραγματικότητα είναι ότι μια τεράστια έκταση κάηκε κινδύνεψαν ιδιοκτησίες και ζωές και τώρα συνεχίζει αυτό που ξέρει να κάνει καλά απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους για αντιπλημμυρικά έργα που αφενός έχουν αργήσει αφετέρου δεν μπορείς να τα εμπιστευτείς όπως κατασκευάζονται, όπως έχει αναδειχθεί στο Δ.Σ.

Και όλα αυτά γιατί ο σκοπός τους είναι να προωθούν με επιτυχία την κυβερνητική πολιτική και την πολιτική της ανταποδοτικότητας με συνέπεια να μην πρόκειται απλά για κακή διαχείριση αλλά για συνειδητές επιλογές σε βάρος των δημοτών συνολικά. Για το λόγο αυτό οι δημότες πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, η πορεία αυτή δεν είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ και να οργανώσει την πάλη του ενάντια στην πολιτική αυτή και τις συνέπειες της (νέα λατομεία, χωματερές, περιβαλλοντικές καταστροφές και νόμοι με πρόσχημα την ανάπτυξη, υπερθέρμανση του πλανήτη κ.ά.)

Τελικά μην πιστεύετε αυτούς τους απίθανους, που δεν θέλουν την προκοπή του Δήμου μας, να πιστεύετε τη Δημοτική Αρχή και τον Επικεφαλής της καθώς για όλα τα παραπάνω είναι υπερήφανοι για τις επιδόσεις τους και θα «συνεχίσουν με την ίδια ευθύνη, όραμα και εξωστρέφεια για το Δήμο που ονειρευόμαστε…». Αμήν και αλληλούια.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Τεύκρος Παντελόγλου

Παναγιώτης Πανάγος