logo


Με τέσσερα θέματα στην Ημερήσια Διάταξη συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 18 Νοεμβρίου στη μία μετά το μεσημέρι το Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Κοινότητας.

Ανάμεσα στα θέματα ξεχωρίζει το Σχέδιο αντιμετώπισης χιονοπτώσεων, για το οποίο ο Πρόεδρος Τ. Μπάσης  προτείνει συγκεκριμένες ενέργειες, μερικές από αυτές με… ονοματεπώνυμο. Ειδικότερα ο κ. Μπάσης στην εισήγησή του θεωρεί απαραίτητη την εξασφάλιση 11 μηχανημάτων, διαφορετικού τύπου- είτε για τον αποχιονισμό των δρόμων είτε για τη ρίψη αλατιού- καθώς και εφεδρεία μηχανημάτων μέσω του ΣΠΑΠ, την εξασφάλιση συγκεκριμένων ντόπιων οδηγών και χειριστών που γνωρίζουν καλά τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και μπορούν να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά, καθώς και την εξασφάλιση μέσων όπως τα καύσιμα και η ενδοεπικοινωνία, με την προμήθεια νέων ασυρμάτων.

Επιπλέον ο Πρόεδρος τονίζει πως- για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση χιονοπτώσεων- το ίδιο απαραίτητη κρίνεται και η μεταφορά στην Κοινότητα της πλήρους ευθύνης για τη διεκπεραίωση των απαραίτητων ενεργειών.

Απαντώντας, τέλος, σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης ανέφερε πως μέσα στο επόμενο 15νθήμερο θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου, ώστε να καταγραφεί η υφιστάμενη κατάσταση σε οχήματα και εξοπλισμό και να καταστρωθούν οι επόμενες ενέργειες.

Την ονοματοδοσία του Κοινόχρηστου Χώρου στη συμβολή των Λεωφόρων Διονύσου και Μητρ. Κυδωνιών σε “Πλατεία Εθελοντών” προτείνει με έγγραφό του το τοπικό Κλιμάκιο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, ενώ αντίστοιχη ονοματοδοσία  προτείνεται από τους Ναυτοπροσκόπους για τις ανώνυμες σήμερα οδούς που οδηγούν στο Σύστημα, κάτω από το γήπεδο ποδοσφαίρου- η πρώτη, κάθετη στη Λ. Διονύσου, απέναντι από τον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Χιοπολίτη να ονομαστεί “Οδός Ναυτοπροσκόπων” και η δεύτερη, βόρεια από την περίφραξη του γηπέδου ποδοσφαίρου, που είναι αδιέξοδο, “Οδός Ε. Χατζηδάκη”.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Θέμα 1ο: Αιτήσεις για παρατάσεις ταφής

Θέμα 2ο: Σχέδιο αντιμετώπισης χιονοπτώσεων στην Κοινότητα Διονύσου

Θέμα 3ο: Ονοματοδοσία Πλατείας- Πρόταση Συλλόγου Εθελοντών Π.Π. Διονύσου

Θέμα 4ο: Ονοματοδοσία οδών- Αίτημα 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Διονύσου.