logo


Στις 7.30 το βράδυ, αύριο Τρίτη 9 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη και με 12 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου. Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί από το κανάλι του Δήμου στο YouTube.

Ανάμεσα στα θέματα περιλαμβάνονται:

*Η αγορά ακόμη μιας έκτασης στη θέση Μπισμπίρι στον Άγ. Στέφανο, με στόχο τη δημιουργία Δημοτικού Κοιμητηρίου, μια που τα Κοιμητήρια των επτά Κοινοτήτων έχουν πλέον εδώ και καιρό κορεσθεί. Στη θέση εκείνη ο προκαλλικρατικός Δήμος Αγ. Στεφάνου το 1996 είχε χαρακτηρίσει έκταση 21 στρεμμάτων, που απαρτίζεται από τρεις ξεχωριστές όμορες ιδιοκτησίες, ως χώρο Κοιμητηρίου προχωρώντας σε αναγκαστική απαλλοτρίωση. Το 2013, και ενώ η απαλλοτρίωση δεν είχε πραγματοποιηθεί, ο καλλικρατικός πλέον Δήμος Διονύσου αγόρασε τη μια από τις τρεις ιδιοκτησίες, έκτασης 6 περίπου στρεμμάτων, όχι όμως και τις άλλες δυο, μια που οι ιδιοκτήτες τους προέβαλαν αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις. Η προσπάθεια δεν εγκαταλείφθηκε, είχε μάλιστα ανακοινωθεί από τον Οκτώβριο του 2020 η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να προσχωρήσει στην αγορά επιπλέον έκτασης. Έτσι, και μετά από σχετικές διαπραγματεύσεις, ο ένας από τους δυο ιδιοκτήτες εκδήλωσε τελικά την πρόθεσή του να προχωρήσει στην πώληση του οικοπέδου του και αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει την αγορά ακόμη μιας έκτασης 7,6 στρεμμάτων, που συνορεύει με την ήδη δημοτική, έναντι 158.000 ευρώ. Η τιμή, σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών Δ. Ράικου, διαμορφώθηκε μετά από αυτοψία πιστοποιημένων εκτιμητών, “ωστόσο δεν συνεπάγεται δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου ως προς το ύψος του τιμήματος αγοράς του ακινήτου, εφόσον η κρίση αυτού, ως κυρίαρχου αποφασιστικού οργάνου του Ο.Τ.Α., ο οποίος, κατ’ άρθρο 102 του Συντάγματος, απολαμβάνει διοικητικής αυτοτέλειας, αιτιολογημένα αποκλίνει ως προς το τίμημα της αγοράς από την εκτίμηση της αγοραίας αξίας”.

Μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, και πιο συγκεκριμένα με το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, φέρνει με εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Τοπικής Επιχειρηματικότητας Π. Λουκάτος. Σκοπός της συνεργασίας είναι η ανάγκη σύνδεσης του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος με την κοινωνική, αθλητική και οικονομική ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο με στόχο τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, την απόκτηση τεχνογνωσίας σχετικά με το αθλητικό μάνατζμεντ, την αναβάθμιση των φορέων που υπηρετούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τη διεκδίκηση και ανάληψη εθνικών αθλητικών διοργανώσεων για την ανάδειξη της περιοχής και την αξιοποίηση του αθλητικού τουρισμού.

*Επανέρχεται επιπλέον το θέμα της επέκτασης της ενοικίασης χώρων στο κεντρικό Δημαρχείο στον Άγ. Στέφανο, που και η συζήτησή του αλλά και η ψήφισή του στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε προκαλέσει έντονες επιφυλάξεις, προβληματισμούς και αντιδράσεις: Υπενθυμίζεται πως για το θέμα, στο οποίο εκείνη τη στιγμή προήδρευε ο Αντιπρόεδρος Θ. Στάικος, παρούσης της Προέδρου Σ. Κατσίγιαννη, είχε σημειωθεί ισοψηφία, με αποτέλεσμα να υπερισχύσει η αρνητική ψήφος του κ. Στάικου, οπότε το θέμα θεωρήθηκε καταψηφισμένο από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, όχι όμως και από τη Δημοτική Αρχή. Λίγη ώρα μετά η συνεδρίαση είχε διακοπεί λόγω του προχωρημένου της ώρας. Στην επανάληψή της, την επόμενη ημέρα, ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης επανέλαβε τη θέση του, πως εφόσον ήταν παρούσα η Πρόεδρος, η δική της, θετική, ψήφος ήταν εκείνη που παρήγε έννομα αποτελέσματα. Παραδέχτηκε εντούτοις πως οι προβληματισμοί των παρατάξεων της μειοψηφίας, όσον αφορά στην επάρκεια και την ασφάλεια των χώρων, προβλημάτισαν και τον ίδιο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με τους ιδιοκτήτες του κτηρίου. Αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει την επέκταση της σύμβασης μίσθωσης για 1065 επιπλέον τετραγωνικά μέτρα, διάρκειας δέκα ετών, με μηνιαίο μίσθωμα 7950 ευρώ για τα πρώτα δυο χρόνια, μειωμένο κατά 550 ευρώ από την προηγούμενη προσφορά, και με κατατεθειμένη δήλωση στατικής επάρκειας από πολιτικό μηχανικό.

*Στα θέματα, τέλος, περιλαμβάνεται ο ορισμός νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την ΕΣΤΙΑ, καθώς και η εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου του Νομικού Προσώπου, του πρώτου στο οποίο σημειώνεται η εν λόγω αλλαγή με τη συμπλήρωση διετούς θητείας. Το επόμενο διάστημα νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα ορισθεί και στις δυο Σχολικές Επιτροπές.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 1ο: Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού ΕσόδωνΔαπανών έτους 2021 για το Β τρίμηνο.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 2ο: Απευθείας αγορά ακινήτου στην θέση Μπισμπίρι για τη δημιουργία Δημοτικού Κοιμητηρίου.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 3ο: Ορισμός εκπροσώπων της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας 2021-2023 Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση μνημονίου συνεργασίας & συν αντίληψης μεταξύ του Δήμου Διονύσου και της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Αθλητισμού (ΤΟΔΑ), του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

ΘΕΜΑ 5ο: Γ΄ Κατανομή 2021 για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου συνολικού ποσού 76.425,19 € (αριθ.πρωτ. 28230/30-8-2021) έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών Ταμειακή Υπηρεσία Δήμου Διονύσου).

ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 6ο: Τροποποίηση της υπ’ αρ. 34/2021 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί Συγκρότησης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΘΕΜΑ 7ο: Διαβίβαση εγγράφων σχετικά με την εξέταση ένστασης του Θ**** M*****

ΘΕΜΑ 8ο: Διαβίβαση εγγράφων σχετικά με την εξέταση ένστασης του Λ********* Σ********

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΘΕΜΑ 9ο: Απαλλαγή τελών ταφής- συντήρησης και χρέωσης εκταφής.

ΘΕΜΑ 10ο: Αίτηση για παραχώρηση χρήσης οικογενειακού τάφου.

ΘΕΜΑ 11ο: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ.

ΘΕΜΑ 12ο: Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου και εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου, του ΝΠΔΔ ‘Κοινωνική Προστασία, αλληλεγγύη και Παιδεία Δήμου Διονύσου ‘Η ΕΣΤΙΑ’.