logo


Ποσόν επιχορηγήσεων, συνολικού ύψους 1.037.808 ευρώ, καλείται να αποδεχθεί η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου στη συνεδρίασή της που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 9 Νοεμβρίου, στις 9 το πρωί, με τηλεδιάσκεψη. Στο ποσόν αυτό περιλαμβάνεται η επιχορήγηση  για την προμήθεια οχήματος (80.644 ευρώ), η μισθοδοσία των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών μέχρι τέλους του χρόνου (111.996 ευρώ), η τακτική επιχορήγηση, μηνός Νοεμβρίου, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) για την κάλυψη γενικών αναγκών του Δήμου (287.461 ευρώ) και τέλος, η έκτακτη ειδικευμένη επιχορήγηση για την οικονομική ενίσχυση σε πληγέντες κατοίκους από τη “Μήδεια» τον περασμένο Φεβρουάριο, ύψους 494.400 ευρώ, η οποία αφορά στη χρηµατοδότηση των άµεσων βιοτικών αναγκών και την αντικατάσταση οικοσκευής. Η συγκεκριμένη εξέλιξη χαρακτηρίζεται «άθλος» από στελέχη της Δημοτικής Αρχής, που την αποδίδουν στις συνεχείς πιέσεις προς κυβερνητικούς φορείς.

Υπενθυμίζεται πως αμέσως μετά από την κακοκαιρία ο Δήμος Διονύσου είχε καλέσει όσους κατοίκους είχαν υποστεί ζημιές από εκείνη την κακοκαιρία να υποβάλουν αίτηση για αποζημίωση, αφού προσκομίσουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά και αποδεικτικά στοιχεία. Η διαδικασία αποζημίωσης είχε καθυστερήσει επί μήνες- και η Δημοτική Αρχή δέχθηκε γι’ αυτό σφοδρή κριτική από τις μειοψηφίες αλλά και από πολλούς πολίτες-, μια που το νομοθετικό πλαίσιο δεν προβλέπει αποζημιώσεις για καταστροφές και ζημιές οφειλόμενες σε χιονόπτωση.

Στην Ημερήσια Διάταξη των 17 θεμάτων περιλαμβάνονται ακόμη δυο που έχουν σχέση με φυσικές καταστροφές, και πιο συγκεκριμένα με τις δυο πυρκαγιές που έπληξαν το Δήμο Διονύσου στις 27 Ιουλίου και στο διάστημα 3-7 Αυγούστου. Πρόκειται, ειδικότερα, για τη φιλοξενία πυρόπληκτων συμπολιτών σε ξενοδοχειακά καταλύματα, για την οποία δαπανήθηκαν συνολικά 1533 ευρώ. Η διαδικασία ανάθεσης ήταν η ίδια με αυτή που ακολουθήθηκε όσον αφορά στην αντιμετώπιση των καταστροφών από όλες τις θεομηνίες που έπληξαν στη διάρκεια της χρονιάς την πόλη – δηλαδή διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, στο πλαίσιο της κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τέλος, κονδύλι 3000 ευρώ περίπου προβλέπεται για την υλοποίηση χριστουγεννιάτικου χορωδιακού προγράμματος από την Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δήμου, που θα πραγματοποιηθεί χωρίς κοινό στις 27 και 28 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γήπεδο του Διονύσου. Η εκδήλωση αντικαθιστά ουσιαστικά το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών ∆ήµου ∆ιονύσου, που φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Η δαπάνη καλύπτει τις 3 πρόβες, την εκδήλωση χωρίς κοινό με τη συνοδεία 5μελούς ορχήστρας, καθώς και τη βιντεοσκόπηση 6 video clips που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Αναλυτικά η Ημερήσια διάταξη έχει ως εξής:

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: ∆ιαβίβαση για την έγκριση πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών για την «Προµήθεια Παροχής Υπηρεσίας Πλυσίµατος – Καθαρισµού Μεταφορικών Μέσων».

ΘΕΜΑ 2ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηµατικού εντάλµατος προπληρωµής του υπαλλήλου του ∆ήµου Αθανασιάδη Στέφανου και έγκριση απόδοσης λογαριασµού.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 3ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ∆ΟΧΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙ∆ΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ∆ΗΜΟ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ II ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ-ΟΧΗΜΑΤΟΣ.

ΘΕΜΑ 4ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ∆ΟΧΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙ∆ΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ∆ΗΜΟ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΣΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΗ∆ΕΙΑ ΤΗΣ 13-2 ΕΩΣ 17-2-2021.

ΘΕΜΑ 5ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ∆ΟΧΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟ∆ΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ι∆ΙΩΤΙΚΟΥ ∆ΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑ∆ΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ∆ΙΑΣΤΗΜΑ ΕΩΣ 31-12-2021.

ΘΕΜΑ 6ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ∆ΟΧΗ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠ ΕΤΟΥΣ 2021 ΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΗΝΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021.

ΘΕΜΑ 7ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ∆ΟΧΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ 7η – 8η -9η ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2021 ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝ∆ΥΤΙΚΩΝ ∆ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ.

ΘΕΜΑ 8ο: ∆ιαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

ΘΕΜΑ 9ο: Ορισµός Εκπροσώπων για υπογραφή σύµβασης και ενέργειες συναλλαγών µε Τραπεζικά Ιδρύµατα.

ΘΕΜΑ 10ο: ∆ιαγραφή προσαυξήσεων.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 11ο: Εξειδίκευση Πίστωσης και Έγκριση Μελέτης για Υπηρεσίες Φιλοξενίας Ατόµων σε Ξενοδοχειακά Καταλύµατα, από την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας το ∆ήµο ∆ιονύσου, για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές, αρχής γενοµένης την 03η/08/2021.

ΘΕΜΑ 12ο: Εξειδίκευση Πίστωσης και Έγκριση Μελέτης για Υπηρεσίες Φιλοξενίας Ατόµων σε Ξενοδοχειακά Καταλύµατα, από την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας το ∆ήµο ∆ιονύσου, για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά 27-07- 2021.

ΘΕΜΑ 13ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την ηχογράφηση και βιντεοσκόπηση χριστουγεννιάτικου χορωδιακού προγράµµατος της Παιδικής & Νεανικής Χορωδίας του ∆ήµου ∆ιονύσου

ΘΕΜΑ 14ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από το SUPER MARKET ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 15ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από το SUPER MARKET ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 16ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Ωδείου και της Παιδικής Χορωδίας του ∆ήµου ∆ιονύσου.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ∆ΥΝΑΜΙΚΟΥ & ∆ΙΟΙΚ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 17ο: Λήψη Απόφασης για την έγκριση της πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας σχολικών µονάδων µε σύµβαση εργασίας Ιδιωτικού ∆ικαίου Ορισµένου Χρόνου.