logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάζουμε σε παλαιότερο δημοσίευμα (01/11/2019 dionysos-press) για τις θέσεις των επαγγελματιών της περιοχής για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου, ότι:

«Η Καμέλια και η πλατεία της, είναι ένα μείζον θέμα που απασχολεί, τους επαγγελματίες της περιοχής.

Οι επαγγελματίες θεωρούν ότι η υπάρχουσα κατάσταση, μόνο προβλήματα δημιουργεί και εμποδίζει την ανάπτυξη της πλατείας. 

…Την Πέμπτη, το μεσημέρι, σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες της εν λόγω περιοχής, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Διονύσου, Γιάννη Καλαφατέλη, για να συζητήσουν το μέλλον της Καμέλιας.

Οι επαγγελματίες επιθυμούν το γκρέμισμα της Καμέλιας και να δημιουργηθεί μια νέα πλατεία στη θέση και να πεζοδρομηθούν οι γύρω δρόμοι εκτός της Λ. Μαραθώνος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από πλευράς διοίκησης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Δημοτικών Έργων Στέφανος Κριεμάδης και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας & Τοπικών Παρεμβάσεων Χρήστος Παπαβασιλείου. Μεταξύ των επαγγελματιών, παραβρέθηκαν η τοπική σύμβουλος Αγίου Στεφάνου Ματούλα Σταϊκόγλου και ο πρώην αντιδήμαρχος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κυριάκος Κοντάκης«.

Από ό,τι καταλαβαίνουμε λοιπόν, για τους επαγγελματίες τής περιοχής, η «Καμέλια πιάνει χώρο» στην πλατεία !…

Οι θέσεις μας για τον συγκεκριμένο χώρο έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν:

Η ισοπέδωσή της δεν είναι λύση ούτε μπορεί να θεωρηθεί «έργο» πνοής.

Η αξιοποίηση του χώρου με αισθητική, που μπορεί να συνδυάσει και μια χρήσιμη εγκατάσταση και πράσινο περιβάλλον, θα λειτουργήσει ουσιαστικά και συμβολικά, ως παράδειγμα στο πολεοδομικό χάλι του σημείου και τις αυθαίρετες παρεμβάσεις, που έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη εμπορευματοποίηση της ευρύτερης περιοχής.

Με άλλα λόγια να γίνει μελέτη και σχεδιασμός για χώρο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ιστορικής μνήμης με ανάπλαση- πεζοδρόμηση του περιβάλλοντα χώρου.

Να γίνει τοπόσημο του Αγ. Στεφάνου και πόλος έλξης περιβαλλοντικών δράσεων και ιστορικών αναφορών.

Να είναι σημείο εκκίνησης μονοπατιού περιήγησης μέχρι την λίμνη Μαραθώνα, για προσέλκυση σχολικών εκδρομών και επίσκεψης της περιοχής από μαθητές και κατοίκους του Δήμου και ευρύτερα του λεκανοπεδίου. Ως σημείο οριοθετεί το ιστορικό τρίγωνο, 1ο Δημοτικό σχολείο – Πλατεία Ηρώων – Καμέλια.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι, το να ζητάς την κατεδάφιση της Καμέλιας στον Άγιο Στέφανο για την αύξηση (δήθεν) του πρασίνου, ενώ δεν έχεις πρόβλημα με την κοπή των πλατανιών στο ρέμα Βρυσάκι (που απέχει απόσταση αναπνοής από την πλατεία του Αγίου Στεφάνου) είναι ο ορισμός του οξύμωρου αλλά και του βαθύτατα υποκριτικού.

Εν κατακλείδι:

«Πολιτισμός ή μειοψηφικά συμφέροντα για την τύχη της Καμέλιας;»

Αποφασίστε κ. Δήμαρχε…