logo


Το γαϊτανάκι της ανταλλαγής Δελτίων Τύπων και ανακοινώσεων ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και παρατάξεις της μειοψηφίας, συνεχίζεται με την απάντηση του δημοτικού συμβούλου με τον Εύπολι Δ. Αλεξανδρή σε προσωπική ανάρτηση του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη στο facebook. O κ. Αλεξανδρής, επί σειρά ετών υψηλόβαθμος υπηρεσιακός παράγοντας πρώτα στην προκαλλικρατική Κοινότητα και εν συνεχεία στον καλλικρατικό Δήμο Διονύσου, παραθέτει σειρά ενεργειών της Δημοτικής Αρχής που, όπως υποστηρίζει, συμβαίνουν για πρώτη φορά στην πόλη μας:

Κύριε Δήμαρχε,

Στη δημοσίευση που κάνατε, προ ημερών, αναφερόμενος στο όνομά μου, υποστηρίξατε ότι είναι σύννομες οι απευθείας  αναθέσεις, χωρίς να αρνείστε, βέβαια, πως οι ανάδοχοι είναι κουμπάροι και φίλοι σας -ξεχάσατε(!), ωστόσο, να απαντήσετε για το γιο τού Δημάρχου Ηρακλείου, που προσλάβατε ως ειδικό συνεργάτη.                                                                                       

Εκείνο που σας απασχολεί, αν κατάλαβα  καλά, είναι πως αν για  1η  φορά συνέβη κάτι τέτοιο. Καταρχήν να ξεκαθαρίσω πως δεν είπα ποτέ ότι δεν είναι νόμιμες. Τίθεται, όμως, το γνωστό ερώτημα αν το νόμιμο είναι και ηθικό; Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η νομιμότητα έγκειται στο γεγονός ότι ο Δήμος μας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης  μέχρι 31-01-2022 –είναι, όντως, περίεργο πόσο εύκολα και γρήγορα προέκυψε αυτό. Και, με ρωτάτε, υπεροπτικά, αν υπέπεσε στην αντίληψή μου αυτό για  πρώτη φορά…

Ναι Κε Καλαφατέλη!

1η φορά  υπέπεσε στην αντίληψή μου να δίνονται απευθείας αναθέσεις πάνω από 3.500.000€,00 σε κουμπάρους και φίλους μέσα σε 2 (μόλις) χρόνια θητείας. Και μάλιστα, μια παράταξη που, προεκλογικά, κατακεραύνωνε τη Διοίκηση του κ. Ζαμάνη, η οποία σε 5 χρόνια είχε δώσει απευθείας αναθέσεις πάνω από 1.000.000,00€ εκ των οποίων 700.000,00€ σε καύσιμα . Ενδεικτικά, αναφέρω  ότι εσείς, μέχρι τώρα, στη διετία, έχετε δώσει για καύσιμα με απευθείας αναθέσεις 1.500.000,00€,  πέραν των 3.500.000,00€.

Αλήθεια, δεν θα έπρεπε κάποια στιγμή να λογοδοτήσετε στους Δημότες που σας ψήφισαν; 

Ναι Κε Καλαφατέλη!

1η φορά  υπέπεσε στην αντίληψη μου ο Δήμαρχος να εκμεταλλεύεται το νόμο που προβλέπει την πρόσληψη ειδικών συνεργατών για να διευκολύνουν το έργο του και αυτός να προσλαμβάνει ειδικούς συνεργάτες  εξυπηρετώντας, πιθανώς, δικές του «υποχρεώσεις», με τα χρήματα των Δημοτών.

Ναι Κε Καλαφατέλη!

1η φορά  υπέπεσε στην αντίληψή μου 3 Δημοτικοί Σύμβουλοι της δικής σας Δημοτικής Αρχής, γνωρίζοντας τόσο εσείς ως Δήμαρχος,  όσο και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι  θα έπρεπε να έχουν εκπέσει του αξιώματος του Δημοτικού Συμβούλου λόγω χρεών προς τον Δήμο. Ωστόσο αντί να κινήσετε τις διαδικασίες έκπτωσής τους, εσείς ως Δήμαρχος τους επιβραβεύετε με έμμισθες ή μη Αντιδημαρχίες.

Ναι Κε Καλαφατέλη!

1η φορά  υπέπεσε στην αντίληψή μου ο Δήμαρχος, με σκοπό να κρατά ισορροπίες στην  παράταξή του, λες και αυτό ενδιαφέρει τους Δημότες,  να έχει ορίσει 8 Αντιδημάρχους, με χρήματα των Δημοτών, φυσικά, γνωρίζοντας ότι πάνω από 5 είναι υπερβολή για ένα Δήμο σαν τον δικό μας. Το αποτέλεσμα είναι να έχει δημιουργηθεί τέτοιο μπάχαλο, ώστε πολλοί υπηρεσιακοί να μην γνωρίζουν σε ποια Αντιδημαρχία ανήκουν…

Ναι Κε Καλαφατέλη! 

1η φορά υπέπεσε στην αντίληψή μου να έχει τοποθετηθεί -περιέργως πως-  αναπληρωτής διευθυντής οικονομικών, γνωρίζοντας πολύ καλά  ότι υπάρχουν υπηρεσιακοί με τα ανάλογα  προσόντα να στελεχώσουν την διεύθυνση.

Ναι Κε Καλαφατέλη, 

1η φορά υπέπεσε στην αντίληψή μου τις εισηγήσεις αρμοδιοτήτων του έμμισθου Αντιδημάρχου οικονομικών  να τις υπογράφει και να τις καταθέτει προς ψήφιση είτε στην Οικον. Επιτροπή είτε στο Δημοτ. Συμβούλιο  ο άμισθος εντεταλμένος Σύμβουλος κος Τσουδερός.

Ναι Κε Καλαφατέλη,

Από αναλήψεως των καθηκόντων σας υπέπεσε στην αντίληψή μου η διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τόπο μας και την εξυπηρέτηση των Δημοτών που το ζουν κάθε μέρα.

Τώρα, ως προς την απορία σας για «το πόσο ευαίσθητος, παρατηρητικός και μεθοδικός ήμουν, κατά την διάρκεια της υπηρεσιακής μου θητείας», θα δεχτώ την δική σας κρίση, ασφαλώς, σχετικά με τις αρμοδιότητες που μου ανέθετε η εκάστοτε Δημοτική Αρχή.

Προσωπικά Κε Καλαφατέλη, επειδή, πάντα σεβόμουν τους προϊσταμένους μου, δεν έχω σκοπό να ανατρέξω στην περίοδο της υπηρεσιακής μου θητείας και να κρίνω το πώς διοικούσατε στην πρώτη σας θητεία ως Δήμαρχος.

Ως Δημοτικός Σύμβουλος, όμως,  σήμερα, έχω υποχρέωση και καθήκον, απέναντι στους Δημότες (και, όχι μόνο), που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, να ασκώ κριτική και να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα.  Για την καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή των Δημοτών μας, με την παράταξή μου ΕΥΠΟΛΙΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ και επικεφαλής τον Κωστή Κουριδάκη, διαμορφώνουμε διαρκώς προτάσεις, (ενδεικτικά αναφέρω για την πυρασφάλεια, τον καθαρισμό οικοπέδων, την ορθή  διευθέτηση ρεμάτων, το πώς πρέπει να γίνονται οι αναθέσεις έργων κά) .

Προτάσεις τις οποίες έχουμε καταθέσει και  όχι μόνο δεν τις έχετε λάβει υπ΄ όψιν αλλά μας κατηγορείτε, προκλητικά, ότι «κάνουμε αντιπολίτευση του καναπέ χωρίς προτάσεις».                       

Δ. Αλεξανδρής

Δημ. Σύμβουλος «Εύπολις – Συνεργασία Δημοτών Διονύσου»