logo


Στις 9 το πρωί, αύριο Τρίτη 2 Νοεμβρίου, θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη και με 9 θέματα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου. Διαδικαστικά τα περισσότερα, ανάμεσά τους περιλαμβάνεται η ενοικίαση γεννητριών, που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της πρόσφατης τριήμερης κακοκαιρίας “Μπάλος”, για την εξασφάλιση απρόσκοπτης ηλεκτροδότησης, άρα και υδροδότησης, σε 4 αντλιοστάσια του Δήμου- της δεξαμενής στο Κρυονέρι, στην οδό Λυκαβηττού της Άνοιξης, στη Θέση “3 Πεύκα” της Κοινότητας Διονύσου, και στην οδό Γρ. Λαμπράκη της Δροσιάς.

Η έγκριση της ενοικίασης, με δαπάνη 3720 ευρώ και με απ’ ευθείας ανάθεση, έρχεται και πάλι εκ των υστέρων, όπως ακριβώς είχε γίνει και πριν από μια εβδομάδα για την ενοικίαση γεννήτριας μεγάλης ιπποδύναμης, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης εκ μέρους του ΔΕΔΔΗΕ.

Έρχεται, επιπλέον, προς έγκριση η μελέτη και οι όροι διακήρυξης για συμφωνία- πλαίσιο, που αφορά στην προμήθεια ανταλλακτικών και στη συντήρηση των μεταφορικών μέσων του Δήμου και η οποία- αρχής γενομένης από φέτος- θα εκτείνεται σε τρία χρόνια, μέχρι το 2023. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται στις 790.000 ευρώ περίπου, με δικαίωμα προαίρεσης δηλαδή παράτασης της σύμβασης κατά 50%, ενώ η προμήθεια θα γίνει με ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό. Αντίστοιχη μελέτη είχε συνταχθεί και τον Δεκέμβριο του 2019: Τότε  ο προϋπολογισμός άγγιζε το ποσόν του 1,8 εκατομμυρίου ευρώ, με δικαίωμα προαίρεσης 50%, και διάρκεια δυο χρόνων, μέχρι το φετινό Δεκέμβριο.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η Δημοτική Αρχή έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για τα ποσά που έχουν δαπανηθεί επί των ημερών της για τη συντήρηση των μεταφορικών μέσων, με πιο πρόσφατη αυτή της τέως Αντιδημάρχου Καθαριότητας Α. Πέππα. Πιο συγκεκριμένα, η κ. Πέππα στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (12/10) κατηγόρησε τη νυν Διοίκηση πως ενώ για δυο χρόνια έχει δαπανήσει για τη συντήρηση των οχημάτων του Δήμου πάνω από ενάμιση εκατομμύριο ευρώ, σήμερα λειτουργούν μόνο 4-5 απορριμματοφόρα, επί συνόλου 17, μια που τα υπόλοιπα παρουσιάζουν βλάβες και είναι ακινητοποιημένα, με αποτέλεσμα η αποκομιδή των απορριμμάτων να έχει ανατεθεί σε ιδιώτες. Στο παραπάνω ποσόν η πρώην Αντιδήμαρχος αντιπαρέθεσε την αντίστοιχη δαπάνη επί θητείας της, που για τρία χρόνια έφτασε στις 737.000 ευρώ, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Υποβολή τριµηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισµού Εσόδων – ∆απανών έτους 2021 για το Β΄ Τρίµηνο.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την «Προµήθεια Ανταλλακτικών – Συντήρησης & Επισκευής Μεταφορικών Μέσων»

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Ορθή επανάληψη της µε αρ. 502/2020 ΑΟΕ “Υποβολή πρότασης στο Πράσινο Ταµείο για την χρηµατοδότηση της υπηρεσίας “Εκπόνηση σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών οχηµάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)””

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 4ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την” ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.” για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 5ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την εταιρεία Α.Ε.Β.Ε. Λατοµείων Μαρµάρου ∆ιονύσου για την ενίσχυση και τις ανάγκες των εθελοντικών οµάδων πυροπροστασίας των ∆ηµοτικών Κοινοτήτων Ροδόπολης, ∆ιονύσου και Αγ. Στεφάνου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 7ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΓΝΩΜΟ∆ΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (ΑΡ. 32Α Ν. 4412/2016 & ΠΑΡ. 1 ΑΡ. 43 Ν. 4605/2019) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΦΕ∆ΡΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΣΙΜΟΥ Υ∆ΑΤΟΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ∆ΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ “ΜΠΑΛΟΣ” ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟ ∆ΗΜΟ ΣΤΙΣ 14-16.10.2021.