logo


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατασκευή του νέου σταθμού του Προαστιακού στο Κρυονέρι. Η ΕΡΓΟΣΕ αυτή την εποχή ολοκληρώνει τις απαραίτητες μελέτες και στη συνέχεια το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 για να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση.

Στόχος είναι το πρώτο δίμηνο του 2022 να προκηρυχθεί η δημοπράτηση του έργου και το 2023 να ξεκινήσει η κατασκευή του. Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Κρυονερίου αποτελεί εδώ και χρόνια σταθερό αίτημα των φορέων της περιοχής καθώς με τη λειτουργία του θα εξυπηρετήσει χιλιάδες επιβάτες καθημερινά.

Το κόστος του έργου εκτιμάται σε περίπου 7 εκατ. ευρώ. Η λειτουργία του σταθμού εκτιμάται ότι θα είναι εφικτή το 2025. Αυτό φυσικά αν δεν υπάρξουν επιπρόσθετες καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού και της κατασκευής του έργου.

Ο σταθμός Κρυονερίου θα ενταχθεί στο προαστιακό δρομολόγιο Πειραιάς-Χαλκίδα. Ο σταθμός θα κατασκευαστεί ενδιάμεσα στους σταθμούς της Δεκέλειας και του Αγίου Στεφάνου.

Με τον νέο σταθμό ο Δήμος Διονύσου με πληθυσμό 40.000 κατοίκων θα διαθέτει δύο προαστιακούς σταθμούς στα διοικητικά του όρια. Θα εξυπηρετεί το σύνολο του Δήμου που στα όρια του είναι επίσης οι περιοχές της Άνοιξης, της Δροσιάς, της Σταμάτας, της Ροδόπολης και του Διονύσου.

πηγή: ypodomes.com